Hoe Broccoli Invriezen?

Hoe Broccoli Invriezen
4. Broccoli kun je ook invriezen – Bewaar broccoli 2 tot 5 dagen in de koelkast. Broccoli kun je na 2-4 minuten blancheren ook in de diepvries bewaren. In een goed gesloten zak bij minimaal -18°C is geblancheerde of gekookte broccoli tot 12 maanden houdbaar.

Kan ik rauwe broccoli invriezen?

Broccoli invriezen – Rauwe broccoli kun je daarnaast invriezen als je het voor een langere tijd wil bewaren. In de vriezer blijft de broccoli tot een jaar goed. Voordat je de rauwe broccoli invriest moet je ‘m kort blancheren in water. Dit doe je door de broccoli in stronken te snijden en 2 minuten onder te dompelen in kokend water.

Waarom blancheren voor invriezen?

Blancheren – Hoewel het invriezen de verouderingsproces vertraagt, wordt het niet helemaal gestopt. Daarom moeten de meeste groentesoorten een methode van warmtebehandeling ondergaan, meestal blancheren, om de rijpende enzymen te inactiveren en kleur, textuur en smaak te behouden.

 • Om groenten te blancheren, dompel je de groenten enkele minuten in een pan met kokend water, en haal je ze er weer uit wanneer het water weer de kook bereikt heeft.
 • Door ze hierna direct in een kom met (ijs)koud water te leggen, stop je direct het garingsproces.
 • De meeste bevroren groenten blijven goed houdbaar voor negen tot twaalf maanden.

Dit zijn de basismethoden voor de enkele groentesoorten:

Bonen Was de bonen en dop ze. Blancheer hele bonen ongeveer 3 minuten en gesneden bonen 2. Droog ze af, verpak ze en label.

Erwten Haal de doperwten uit de peul. Blancheer de erwten of andere peulvruchten anderhalve minuut. Droog deze voor het verpakken.

Maïs Wil je de hele kolf invriezen? Blancheer deze dan 8 minuten en verpak ze individueel. Als je alleen de maïskorrels wil invriezen, haal deze van de kolf door de kolf rechtop op een plank te zetten en met een groot mes langs het midden van de kolf snijden. Blancheer de maïskorrels ongeveer 5 minuten.

Aubergine Snijd in plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze 30 minuten drogen. Dep ze droog en veeg het zout eraf. Sauteer (in weinig olie op hoge temperatuur bakken) de aubergine in een pan met wat olijfolie tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze verpakt.

Kruiden Alleen basilicum moet kort (1 minuut) geblancheerd worden, andere kruiden kun je zo invriezen. Leg de kruiden op een vetvrij papier in de vriezer.

Paprika/peper Paprika en pepers hebben geen verhittingsproces nodig. Je kan ze heel of in stukken invriezen.

Tomaten Methode 1: Was de tomaten. Snijd ze door de helft, in vieren of laat ze heel. Dep ze droog en zuig ze vacuum in een vacuumzak. Methode 2: Kruis de tomaten in de schil in en kook de tomaten een minuut. Haal ze uit het water en schil ze. Leg ze op een bakplaat en zet ze voor 30 minuten in de vriezer. Verpak ze daarna luchtdicht. Methode 3: Snijd de tomaten in stukken en laat 5 minuten sudderen tot ze zacht zijn. Druk ze door een zeef om de zaden en vellen te verwijderen. Laat afkoelen en verpak met wat ruimte voor het uitzetten. Ideaal als basis op pizza’s en in pasta’s.

Courgette/flespompoen Was de courgette of flespompoen. Snijd in plakken of blokjes en blancheer ongeveer 3 minuten. Dep droog en verpak.

Bron: Treehugger Oeps! We konden je formulier niet vinden. Meldingen Ben jij ook helemaal klaar met de uitvluchten van de luchtvaart? Laat je stem dan horen en teken onze petitie tegen CO2-uitvluchten. Samen zorgen we dat er duidelijke grenzen worden gesteld aan de uitstoot van de luchtvaartsector.

Welke groenten kun je rauw invriezen?

Groenten invriezen – Welke groenten kun je invriezen? Je kunt veel soorten groenten invriezen. Denk aan andijvie, asperges, bloemkool, boerenkool, knotselderij, koolsoorten, koolrabi, prei, snijbonen, sperziebonen, spinazie, zomerworteltjes/peentjes en meer! Zorg dat de groenten vers zijn voordat je het invriest.

 1. Welke groenten kun je niet invriezen? In principe kun je alles invriezen, maar sommige bevatten te veel vocht en zijn daardoor minder geschikt.
 2. Moeilijke groenten om in te vriezen zijn: knoflook, paprika, rucola, uien, tomaten, Spaanse pepers en veel slasoorten.
 3. Un je roerbakgroenten invriezen? Zeker! Het enige nadeel is dat groenten in een roerbakmix slap en soppig kunnen worden als je het invriest.

In dat geval je de groenten het beste voor een lekkere pastasaus of als soepgroente gebruiken. Kun je gewokte groenten invriezen? Gewokte groenten kun je zeker invriezen. Het enige nadeel is de (wok)groenten al snel klef worden als je het invriest. Kun je macaroni groenten invriezen? Voorgesneden macaroni groenten kun je invriezen.

 • Un je moestuin groenten invriezen? Dat hangt af van de soort groenten uit je moestuin.
 • Pompoen is bijvoorbeeld niet echt geschikt terwijl je wortels en sperziebonen goed kunt invriezen.
 • Bekijk een van onze andere pagina’s om te achterhalen of je jouw moestuin groenten kan invriezen.
 • Un je voorgesneden groenten invriezen? Voorgesneden groenten kun je invriezen.

Lees de instructies bij kant en klare voorgesneden groenten in een zak. In veel gevallen kan je de groenten mogelijkerwijs luchtdicht in de verpakking invriezen. Kun je groenten invriezen zonder te blancheren? In theorie kun je groenten invriezen zonder te blancheren.

Hoe bereid je bevroren broccoli?

Extra informatie – Magnetron (700W): verwarm 200 gram bevroren broccoliroosjes met een laagje water 5 minuten in een afgedekte schaal. Doorroeren en nogmaals 5 minuten verwarmen. Steelpan: breng water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten beetgaar. Afgieten en kruiden naar smaak.

Is diepvries broccoli gezond?

Het verschil – Zowel verse als ingevroren groenten verliezen kort na oogsten vocht, waardoor er ook een verlies van voedingsstoffen optreedt. Het gaat hier met name om vitaminen en antioxidanten. Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten. Als er een daling van voedingstoffen te zien is bij diepvriesgroenten dan is deze meestal klein.

Is diepvries broccoli lekker?

Hoe Broccoli invriezen? – Broccoli invriezen gaat dus gemakkelijk, je hoeft alleen maar te beslissen of je eerst wilt blancheren of niet. Bovendien gooien veel mensen de stronken weg, en vriezen alleen de roosjes in. Nergens voor nodig. Ook de stelen en de stronk kun je gewoon eten.

Hoeveel minuten moet je blancheren?

Tips en weetjes over blancheren –

Wie gemakkelijk last heeft van een opgeblazen gevoel na het eten van kool, kan de groente gedurende 2 minuutjes blancheren om dat gevoel te verminderen. Wil je fruit of groente op een makkelijke manier ontvellen (bvb. om confituur of tomatensaus te maken), dan kan je ze eerst kort blancheren. Daarna is de schil makkelijker te verwijderen.

See also:  Waar Komt Broccoli Oorspronkelijk Vandaan?

Hoe lang je fruit of groenten moet blancheren, hangt af van het voedsel. Bladgroente zoals spinazie moet slechts enkele seconden in het kokende water, vaste groenten zoals kool hebben al snel enkele minuten nodig. Ga je groenten blancheren, doe dan een snufje zout in het ijswater. Het koude water heeft immers de neiging om zout uit de groenten te trekken en zo de smaak af te zwakken. Bij fruit moet je dit uiteraard niet doen. Laat tijdens het blancheren het deksel van de pot. Anders ontstaat er hete stoom waardoor het voedsel sneller gaart, en dat is niet de bedoeling.

Welke groenten invriezen zonder blancheren?

Groenten invriezen – Groenten invriezen kan op twee manieren. Ten eerste kun je een diepvriesproduct in de supermarkt kopen en dit thuis direct in de vriezer plaatsen. Maar het is ook mogelijk om verse groenten te kopen en deze thuis in te vriezen en zo de voedingsstoffen te behouden.

Waarom voorgesneden groenten niet invriezen?

Gesneden groente invriezen is in de meeste gevallen mogelijk, maar bij sommige groenten kan het invriezen wat lastiger zijn. Sommige groenten bevatten namelijk veel water. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld tomaat, sommige soorten sla, en komkommer.

 • Dat water zal tijdens het invriezen uitzetten, en daardoor kan de structuur van de groente veranderen.
 • Nu is Nederland natuurlijk het land van de zakjes voorgesneden groente, want in iedere supermarkt worden deze zakjes verkocht.
 • Het is immers zo lekker makkelijk.
 • Snel vanaf het werk nog even wat verse groente halen, en thuis zo in de pan gooien.

Inderdaad erg makkelijk, en doorgaans kunnen deze voorgesneden groente ook gewoon worden ingevroren, maar deze makkelijke variant heeft ook een nadeel. De groenten zijn, alhoewel ze vaak er erg vers uitzien in het zakje, niet echt vers meer. Het wordt ruim voordat je het in de supermarkt koopt gesneden, en ligt dus al een tijdje te wachten.

 1. Veel vitaminen en dergelijk zijn dus al weg.
 2. Beter zou het zijn om verse, niet voorgesneden, groente te kopen en deze thuis te snijden, dat kan met een mes of met een keukenmachine.
 3. Ost misschien 5 tot 10 minuten meer werk, maar is veel gezonder.
 4. Voor nood, of een keertje, zijn overigens de voorgesneden groenten helemaal niet erg.

Maar, dit was nog niet alles, want de voorgesneden groente hebben met betrekking tot het invriezen nog een groot nadeel. Zoals we al schreven worden de groenten vaak ruim voordat je het koopt gesneden. Dat betekent ook dat je de groente dan wel meteen moet invriezen.

Kun je voorverpakte broccoli invriezen?

Broccoli bewaren – Hoe moet je broccoli in de vriezer bewaren? Plaats de stukjes broccoli in luchtdichte plastic verpakking bij een constante temperatuur van -18°C of lager. Hoe lang kun je broccoli bewaren? Luchtdicht verpakte broccoli blijft bij een constante temperatuur van -18°C graden ongeveer 9 maanden houdbaar in de vriezer.

Kan je zak met voorgesneden groenten invriezen?

Voorgesneden groenten kun je langer bewaren als je ze direct na aankoop invriest. In de vriezer kun je ze maximaal 1 jaar bewaren.

Kan bloemkool rauw in de diepvries?

Bloemkool schoonmaken is zo gedaan. Je haalt de buitenste bladeren er vanaf en snijdt de stronk eruit. Daarna hak je de kool in roosjes die je goed wast. De groente is nu klaar voor verdere bereiding: je kunt de bloemkool invriezen, koken, bakken of rauw vermalen tot bloemkoolrijst.

Hoe kun je het beste broccoli bewaren?

Bewaren Broccoli is in de koelkast 3-5 dagen houdbaar. Broccoli bewaar je in de groentelade van je koelkast. Op een koele plek buiten de koelkast is broccoli 1-2 dagen houdbaar. Je kunt broccoli tot 12 maanden in de diepvries, bij minimaal -18°C, bewaren.

 1. Rauwe broccoli eerst 2-4 minuten blancheren (kort verhitten) kort voor invriezen.
 2. Hoe weet ik of broccoli niet goed meer is? Voorgesneden broccoli wordt slap, gaat zuur ruiken of beschimmelt.
 3. Bederf herken je snel met je zintuigen.
 4. Dus kijk, proef of ruik goed.
 5. Bereiden Was de broccoli en snijd de onderkant van de steel.

Schil de steel tot vlak onder de roosjes. Snijd de steel in plakjes. Op deze manieren is de steel tegelijk gaar met de roosjes. Verdeel de rest van de broccoli in roosjes. Kook broccoli met weinig water beetgaar in ca.3 minuten.

Hoe maak je diepvries groente?

Antwoord van Jeroen Meus – Diepvriesgroenten maak je best zo snel mogelijk klaar. Hoe korter de ontdooitijd, hoe kleiner de kans op kwaliteitsverlies of bederf. Breng het water dus eerst flink aan de kook, en voeg ze dan meteen toe. Haal de groenten pas op het laatste moment uit de diepvries.

Waarom voorgesneden groenten niet invriezen?

Gesneden groente invriezen is in de meeste gevallen mogelijk, maar bij sommige groenten kan het invriezen wat lastiger zijn. Sommige groenten bevatten namelijk veel water. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld tomaat, sommige soorten sla, en komkommer.

 1. Dat water zal tijdens het invriezen uitzetten, en daardoor kan de structuur van de groente veranderen.
 2. Nu is Nederland natuurlijk het land van de zakjes voorgesneden groente, want in iedere supermarkt worden deze zakjes verkocht.
 3. Het is immers zo lekker makkelijk.
 4. Snel vanaf het werk nog even wat verse groente halen, en thuis zo in de pan gooien.

Inderdaad erg makkelijk, en doorgaans kunnen deze voorgesneden groente ook gewoon worden ingevroren, maar deze makkelijke variant heeft ook een nadeel. De groenten zijn, alhoewel ze vaak er erg vers uitzien in het zakje, niet echt vers meer. Het wordt ruim voordat je het in de supermarkt koopt gesneden, en ligt dus al een tijdje te wachten.

Veel vitaminen en dergelijk zijn dus al weg. Beter zou het zijn om verse, niet voorgesneden, groente te kopen en deze thuis te snijden, dat kan met een mes of met een keukenmachine. Kost misschien 5 tot 10 minuten meer werk, maar is veel gezonder. Voor nood, of een keertje, zijn overigens de voorgesneden groenten helemaal niet erg.

Maar, dit was nog niet alles, want de voorgesneden groente hebben met betrekking tot het invriezen nog een groot nadeel. Zoals we al schreven worden de groenten vaak ruim voordat je het koopt gesneden. Dat betekent ook dat je de groente dan wel meteen moet invriezen.

Kun je rauwkost invriezen?

Etenswaren die je niet in de vriezer kunt bewaren Je kunt op drie manieren voedingsmiddelen bewaren, op een koele plek zoals bijvoorbeeld een kelder, in de koelkast en in de vriezer. Had je mijn blog al gelezen over Nu wil ik het met jullie hebben over de etenswaren die je niet in de vriezer kunt bewaren.

 1. De vriezer is ideaal, zeker als je een groot gezin hebt of gek bent op aanbiedingen.
 2. Dan is de vriezer onmisbaar om etenswaren in op te slaan die je voorlopig nog niet wilt nuttigen.
 3. Ook handig voor porties eten wat je teveel gekookt hebt.
 4. Of wat te denken van fruit wat overrijp dreigt te worden, maak het schoon en verpak in vrieszakjes.
See also:  Welke Kruiden Doe Je Op Broccoli?

Hiervan kan je later altijd nog heerlijke smoothies maken. Vooral lekker in de zomer, zo’n ijskoude ! Eieren Hele ongekookte (rauwe) eieren kan je niet invriezen. Ze zullen gaan uitzetten en daardoor ‘ontploffen’ in je vriezer. En dat wil je niet, toch? Ook gekookte eieren moet je niet bewaren in de vriezer, net zomin producten op eibasis zoals mayonaise.

Rauwe eiwitten kan je – mits in een afgesloten zakje – wel goed in de vriezer bewaard worden. Geklopt eiwit kan je weer niet invriezen! En gerechten waarin eieren zijn verwerkt zoals bijvoorbeeld een quiche, kan je heel goed invriezen. Kaas Je kunt een heel stuk kaas wel invriezen, maar dit komt de textuur en smaak van kaas niet ten goede.

Het beste kan je de ‘restjes’ kaas raspen en in zakjes opbergen in je vriezer. Gebruik hiervoor de kontjes kaas, die je anders niet meer gebruiken zou. Het is altijd handig om geraspte kaas in je vriezer te hebben voor als je iets wilt gratineren bijvoorbeeld.

Zachte kazen zoals camembert of brie veranderen ook van structuur als je ze invriest. Niet doen dus. Salades en/of rauwkost Rauwe salades, komkommers, sla en tomaten kan je niet invriezen, dit wordt een kleffe bedoeling als je het weer gaat ontdooien. Niet geschikt om in te vriezen dus. Groenten Groenten kan je alleen in de vriezer bewaren als je ze eerst geblancheerd of gekookt hebt.

Zo kan je de groenten het beste even blancheren, afgieten en afspoelen met koud water, goed laten uitlekken en dan in een afgesloten bakje of diepvrieszakje invriezen. Asperges kan je het beste ongekookt invriezen. Schil ze wel van te voren, snijd de houterige onderkanten eraf en verpak ze goed (het liefst vacuüm) in plastic en leg ze in de vriezer.

 • Aardappelen Rauwe aardappelen of gekookte aardappelen bevatten veel water en kan je daarom niet invriezen.
 • Aardappelpuree of stamppot en/ of gebakken aardappeltjes kan je wel weer invriezen.
 • Avocado Een avocado kan je het beste niet invriezen, na het ontdooien houd je een vreemde structuur over.

Tenzij je avocado wilt gebruiken in een ‘frozen’ smoothie, dan kan je deze wel invriezen. Snijd de avocado(s) dan doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees met wat citroensap (1 eetlepel per avocado) in een blender en pureer het dan.

 1. Vul een ijsblokjeshouder met deze massa en vries in.
 2. Als ze de blokjes bevroren zijn, haal je ze eruit en doe ze in een diepvrieszakje.
 3. Zo kan je enkele bevroren blokjes eruit halen voor je,
 4. Verse kruiden Verse kruiden zoals basilicum, koriander, dille, tijm, rozemarijn, etc.
 5. Kan je niet zo in de vriezer leggen.

Je kunt de kruiden nadat je ze schoongespoeld hebt, het beste fijnhakken en dan verdelen in een ijsblokjeshouder. Vul de vakjes verder met olie en vries het dan in. Als ze de blokjes bevroren zijn, haal je ze eruit en doe ze in een diepvrieszakje. Zo kan je enkele bevroren blokjes eruit halen voor je gerecht.

 1. Maar het beste kan je er of kruidenboter van maken en dit invriezen.
 2. Overigens zijn kruiden ook goed te drogen, ik zou dit eerder doen dan ze in de vriezer leggen.
 3. Levensmiddelen in blik Ik denk niet dat je het gaat doen, maar levensmiddelen in blik kan je niet bewaren in de vriezer.
 4. Omdat het vocht in het blik gaat uitzetten, zullen de blikken waarschijnlijk ‘ontploffen’ in je vriezer.

Niet doen dus. Koolzuurhoudende dranken Koolzuurhoudende dranken in blikjes of flessen zullen ook gaan uitzetten en daardoor kunnen de blikjes of flessen ook ‘ontploffen’ in je vriezer. Ook niet doen dus. Koffie Koffie blijft in een ongeopende verpakking heel lang houdbaar.

Er is dus geen reden om koffie in de vriezer te stoppen. Het verliest zijn geur en smaak in de vriezer en het kan heel snel andere geurtjes uit de vriezer opnemen. Beter niet doen dus. Pasta Gekookte pasta wordt er niet beter op in de vriezer. Ik kan me voorstellen dat je een restje pasta wilt invriezen, maar als je het laat ontdooien wordt het een kleffe bedoeling.

Niet lekker dus. Gefrituurd eten Gefrituurd eten moet je ook niet willen invriezen, dit wordt een kleffe hap als je het laat ontdooien. Je kunt iets wat je gemaakt hebt – zoals bijvoorbeeld kroketjes – het beste eerst invriezen en dan (bevroren) frituren.

Roomsauzen Sauzen op roombasis kunnen gaan schiften in de vriezer, niet echt geschikt dus om in te vriezen. Soepen met bijvoorbeeld room erin, kan je wel heel goed invriezen. Zuivel Alle soorten zuivel zoals melk, room, yoghurt en zure room moet je niet invriezen. Zuivel verliest zijn textuur (gaat schiften) EN smaak in de diepvries.

Houdt met inkopen van zuivel goed in de gaten wat je nodig hebt en hoelang het houdbaar is in de koelkast. Het is het beste om de houdbaarheidsdatum (zeker bij melk) in de gaten te houden, goed koud te bewaren in de koelkast en het zo snel mogelijk te gebruiken.

Boter kan door zijn hoge vetgehalte wel bewaard worden in de vriezer. Zo maak ik vaak veel (s), rol deze in plasticfolie en verpak ze dan nog goed. Op deze manier kan je ze invriezen. Algemeen advies • De temperatuur voor je vriezer moet -18 °C of zelfs nog beter -20˚C te zijn. • De vriezer voorkomt de groei van schadelijke bacteriën.

Wel is het advies om producten zo snel mogelijk na aankoop in te vriezen. • Gebruik diepvriesbakjes, diepvrieszakken of aluminium bakjes om producten in te vriezen. Na gebruik van de bakjes, moeten deze weer goed schoongemaakt worden. • Gebruikte diepvrieszakken en aluminium bakjes moet je na gebruikt weggooien.

See also:  Hoe Broccoli Klaarmaken?

Welke groenten kun je beter niet invriezen?

Invriezen doe je zo! Invriezen. Het lijkt zo simpel, gewoon je eten in een bakje en hop de vriezer in. Soms is het alleen echt niet meer lekker als je het ontdooit. En wist je dat je sommige dingen eigenlijk niet eens mag invriezen? Als student kook ik vaak voor mij alleen, maar enkele porties bij de supermarkt zijn vaak duur.

 • Daarom koop ik liever wat meer, maar dan hou ik vaak eten over.
 • Door deze vruchtjes in te vriezen ben je ook in de winter smoothie ready! Invriezen stopt de vermenigivuldiging van bacteriën in je eten.
 • Hierdoor is je voedsel veel langer houdbaar en dat maakt invriezen zo ideaal.
 • Maar er zijn een aantal regels waar je je aan moet houden, om nare dingen als voedselvergiftiging te voorkomen.

Ik vind het zonde om eten weg te gooien, dus ging ik op onderzoek uit naar alle do’s and don’ts. Een lesje invriezen! Belangrijk om te weten bij het invriezen van producten is dat bacteriën niet doodgaan. Door de kou stoppen de bacteriën met vermenigvuldigen, maar ze blijven wel in leven.

 • Op het moment dat je producten ontdooit zullen de bacteriën dus ook weer actief worden en zich vermenigvuldigen.
 • Daarom wordt het sterk afgeraden om producten na het ontdooien opnieuw in te vriezen.
 • Bij de tweede keer ontdooien kunnen de bacteriën zich nog sneller ontwikkelen en dan heb je kans op voedselvergiftiging.

De regels bij het invriezen en ontdooien verschillen nogal per product. Daarom heb ik een overzichtje gemaakt van Vlees, Vis, Groenten en Fruit. Ik hoop dat je er iets wijzer van wordt! Vlees Vlees is een product wat je goed in kan vriezen, maar let op : soms is vlees dat als vers wordt aangeboden al een keer ingevroren geweest en dat kan je niet opnieuw invriezen.

 • Op de verpakking van het vlees kan je vinden of het ooit al eerder ingevroren is geweest.
 • Rauwe vleesproducten kan je goed invriezen, mits je ze direct in de vriezer doet na aankoop.
 • Vlees kan je drie tot acht maanden bewaren.
 • Vlees dat is overgebleven van bijvoorbeeld een barbeque moet je weggooien, omdat het dan al te lang buiten de vriezer heeft gelegen.

Ontdooi vlees in de koelkast in een afgedekt diep bord. Zo krijgen bacteriën geen kans zich door de koelkast te verspreiden. Vis Over het algemeen is de vis die in onze supermarkten verkocht wordt niet geschikt om ingevroren te worden. Meestal is deze vis namelijk al eens ingevroren geweest.

Verse vis kan je wel invriezen. Doe de vis gelijk na aankoop in de vriezer. Het liefst apart verpakt, met zo min mogelijk lucht erin. Vis kan maximaal 4 maanden bewaard worden in de vriezer. Groenten In principe kan je alle groenten invriezen, mits je voor het invriezen de groenten blancheert. Blancheren is een kooktechniek waarbij je de groenten 2 minuten in kokend water legt en daarna gelijk met koud water afspoelt.

Dit snelle koken doodt enzymen die je smaak en structuur van je groenten bederven. Het koude water stopt het kookproces, waardoor je groenten wel stevig de vriezer in gaan. Voorgesneden groenten en rauwkost kan je 3 maanden bewaren, andere groenten, vaak wel twaalf maanden.

Groenten die veel water bevatten zoals sla, tomaat en komkommer kan je beter niet invriezen. Tijdens het ontdooien geeft de groente dan zoveel water af dat er niets van overblijft. Fruit Het invriezen van fruit is een iets lastiger proces. Fruit bevat over het algemeen veel vocht en moet daarom snel worden ingevroren.

Vaak is een temperatuur van -18⁰C hiervoor niet voldoende, -24⁰C wordt aanbevolen, dus check of je vriezer voor een uurtje zo laag kan. Daarnaast moet je erop letten dat het fruit op zijn best is op het moment van invriezen. Onrijp fruit komt namelijk ook onrijp uit de vriezer! Frambozen, bramen, bessen en kersen zijn het meest geschikt voor invriezen, omdat je ze gewoon heel kan laten.

 • Bij Aardbeien moet je de kroontjes verwijderen en alle andere vruchten moet je ontpitten, schillen en in stukjes snijden.
 • Vaak is het verstandig de partjes in citroensap te bewaren, om bruin worden te voorkomen.
 • Fruit kan je wel acht tot twaalf maanden bewaren! Dus ideaal om fruit in het seizoen in te vriezen voor de wintermaanden.

Bevroren vruchten kan je het beste gelijk gebruiken, omdat ze anders al snel wat slap worden. Maak er dus gewoon een lekkere van! Kliekjes Naast verse producten is het natuurlijk ook heel fijn om kliekjes in te vriezen en dat kan! Het is het beste om gelijk nadat je een maaltijd bereid hebt een deel ervan opzij te zetten om in te vriezen.

Zorg ervoor dat je kliekje binnen een uur afkoelt en zet het dan afgedekt in de vriezer (met een bakje koud water kan je het proces versnellen). Het is beter om niet te veel tegelijk in te vriezen, omdat je vriezer anders heel veel energie kwijt is aan zoveel warmte en het dus veel langer duurt voordat je producten bevroren zijn.

Kliekjes kan je over het algemeen ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren. Let wel op met gerechten waar veel zuivel in zit, want zuivelproducten als melk, yoghurt en slagroom gaan vlokken in de vriezer. Om dit artikeltje over invriezen af te sluiten i would like to bust a myth,

Ingevroren producten zijn niet per definitie minder voedzaam dan verse producten. Ik ben ook geneigd om te zeggen vers boven alles, maar de verse groenten en fruit in de supermarkt hebben soms al een hele reis achter de rug. Vooral als het product niet in het seizoen is, worden groenten en fruit vroeg geplukt en dan hebben ze minder voedingsstoffen dan rijpe producten.

Diepvries groenten en fruit worden op hun best geplukt en dan gelijk ingevroren. Uiteindelijk gaan vitamines ook verloren in de vriezer, maar dat gaat heel langzaam dus je kan het makkelijk een paar maanden bewaren! Tip: Zet op alles wat je invriest een datum.

Kan bloemkool rauw in de diepvries?

Bloemkool schoonmaken is zo gedaan. Je haalt de buitenste bladeren er vanaf en snijdt de stronk eruit. Daarna hak je de kool in roosjes die je goed wast. De groente is nu klaar voor verdere bereiding: je kunt de bloemkool invriezen, koken, bakken of rauw vermalen tot bloemkoolrijst.

Adblock
detector