Hoe Lang Bevroren Broccoli Koken?

Hoe Lang Bevroren Broccoli Koken
Extra informatie – Magnetron (700W): verwarm 200 gram bevroren broccoliroosjes met een laagje water 5 minuten in een afgedekte schaal. Doorroeren en nogmaals 5 minuten verwarmen. Steelpan: breng water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten beetgaar. Afgieten en kruiden naar smaak.

Hoe lang duurt het om broccoli te koken?

Broccoli: goed én snel – Broccoli bevat vitamine A, C, B2, B6, K en mineralen zoals kalium, calcium, ijzer en magnesium. Heel groen fastfood dus, want in 3 tot 5 minuten koken is broccoli al beetgaar. Blijft de pan langer op het vuur staan, dan wordt de groente al snel te zacht en verandert de textuur en smaak.

Hoe ontdooi je broccoli?

Broccoli ontdooien en bereiden – Broccoli kun je eerst in de koelkast ontdooien, maar dit hoeft niet als je de groente wilt koken. Dan breng je water aan de kook en doet de ingevroren groente in het kokende water. Bij andere bereidingsmethoden, zoals bijvoorbeeld broccoli wokken, kun je beter wel eerst ontdooien.

Hoe lang moet bevroren broccoli stomen?

Bereidingswijze – Snij ongeveer 1 centimeter aan de onderkant van de broccolistronk af, deze is vaak een beetje houterig. Verwijder eventueel blad van de broccoli en spoel de broccoli onder koud stromend water af. Snij nu mooie roosjes. Pan: Breng voldoende water aan de kook.

 • Verdeel de broccoli roosjes in het stoommandje.
 • Als het water kookt zet je het stoommandje met deksel op de pan en laat je de broccoli voor ongeveer 4 minuten beetgaar stomen, wil je de broccoli zachter laat dan de broccoli voor ongeveer 5 minuten stomen.
 • Stoomoven: Leg de broccoliroosjes in een ovenschaal en zet deze in de stoomoven.

Stel de oven in op de stoomstand, 90° Celsius met 100% stoom. Stoom de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar. Magnetron: Leg de broccoliroosjes in een voor de magnetron bestendige schaal met deksel of dek het af met een bord. Giet een klein bodempje water in de schaal en stoom de broccoli in zo’n 4 minuten beetgaar op de hoogste stand.

Hoe kook je ingevroren bloemkool?

Bloemkool ontdooien en bereiden – Ingevroren stukken bloemkool, bijvoorbeeld roosjes, kun je direct in kokend water doen om te koken. Of geblacheerde stukken bloemkool kun je direct in wok of koekenpan bakken. Voor salades, of bij bloemkool die in één stuk is ingevroren kun je de kool beter rustig in de koelkast ontdooien.

Kan broccoli in de diepvries?

4. Broccoli kun je ook invriezen – Bewaar broccoli 2 tot 5 dagen in de koelkast. Broccoli kun je na 2-4 minuten blancheren ook in de diepvries bewaren. In een goed gesloten zak bij minimaal -18°C is geblancheerde of gekookte broccoli tot 12 maanden houdbaar.

Hoe krijg je broccoli knapperig?

Kookmethode 5: broccoli roosteren – Hoe kook je broccoli in de oven? Verwarm de oven voor op 220 graden. Zorg er voor dat de broccoli goed droog is voordat je het gaat roosteren. Leg de broccoliroosjes en de stengels op een bakplaat bekleed met bakpapier met een paar theelepels olijfolie en strooi wat zout over de broccoli. Rooster de broccoli 20 a 25 minuten tot de broccoli knapperig is.

Kun je bevroren broccoli koken?

Extra informatie – Magnetron (700W): verwarm 200 gram bevroren broccoliroosjes met een laagje water 5 minuten in een afgedekte schaal. Doorroeren en nogmaals 5 minuten verwarmen. Steelpan: breng water aan de kook, voeg de bevroren broccoliroosjes toe en kook in 4 minuten beetgaar. Afgieten en kruiden naar smaak.

Is diepvries broccoli gezond?

Het verschil – Zowel verse als ingevroren groenten verliezen kort na oogsten vocht, waardoor er ook een verlies van voedingsstoffen optreedt. Het gaat hier met name om vitaminen en antioxidanten. Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten. Als er een daling van voedingstoffen te zien is bij diepvriesgroenten dan is deze meestal klein.

Hoe lang duurt ontdooien?

Ontdooien in de magnetron – Ben je vergeten om eten op tijd uit de vriezer te halen? Kleine stukken vlees of vis, of kleine kliekjes, zijn eenvoudig te ontdooien in een magnetron met ontdooi-stand. Houd voor het instellen van het vermogen van je magnetron aan:

Vermogen magnetron (in watt) +/- Actie
350 Snel ontdooien voor kleine hoeveelheden en platte pakketjes.
250 Normaal ontdooien (standaard).
100 Langzaam ontdooien voor grote hoeveelheden groente en ontdooien van gevoelige producten, zoals vis.

Keer je vlees of vis steeds na een minuut of schep het kliekje om. Als je op een hogere wattage ontdooit verliest het product veel vocht en gaan veel vitamines en mineralen verloren. Er is geen exacte tijd te geven voor hoe lang iets moet ontdooien. Dat verschilt sterk van product tot product.

See also:  Welke Vitamine Zit Er In Broccoli?

Kun je bevroren broccoli stomen?

Pdf downloaden Pdf downloaden Stomen is een populaire bereidingsmethode waarbij je water opwarmt en vervolgens de stoom gebruikt om groente te bereiden totdat het zacht is. Verse broccoli smaakt heerlijk wanneer het gestoomd wordt, maar als je het op de verkeerde manier stoomt zal de broccoli zijn kleur verliezen en papperig worden.

 • Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
 • Kooktijd: 4-5 minuten
 • Totale tijd: 20 minuten
 1. 1 Kies verse broccoli met donkergroene knoppen en een iets lichtere steel. Zoek naar broccoli die niet bruin aan het worden is, en vermijd broccoli die er verlept uitziet of gekneusd is. De roosjes moeten goed gesloten zijn.
  • Je kunt bevroren broccoli ook stomen. Je hoeft het niet te laten ontdooien voordat je het gaat stomen.
 2. 2 Was de broccoli. Spoel de broccoli grondig af met water en gebruik je vingers om vuil en viezigheden eraf te wrijven.
  • Bevroren broccoli hoef je niet af te spoelen, omdat dit voordat het verpakt werd al gewassen is.
 3. 3 Snijd de broccoli in hapklare stukken. Leg de broccoli op een snijplank en gebruik een scherp mes om alle afzonderlijke roosjes eraf te snijden. Denk erover om de stelen ook te gebruiken en ze tevens in hapklare stukken te snijden. De stelen zijn gezond en de textuur ervan vormt een mooi contrast met de broccoliroosjes.
  • Bevroren broccoli is doorgaans al in stukken gehakt. Bekijk de broccoli om te zien of de stukken de door jou gewenste grootte hebben. Als je wilt kun je het in kleinere stukken snijden.

  Advertentie

 1. 1 Vul een pan met ongeveer 2-3 centimeter water. Je zult de pan gebruiken om de broccoli in te stomen, dus zorg ervoor dat het groot genoeg is voor de broccoli en het stoommandje. Zet de pan op het fornuis.
 2. 2 Plaats een stoommandje in de pan. De onderkant van het stoommandje mag het water niet aanraken.
  • Als je geen stoommandje hebt, gebruik in plaats daarvan dan een vergiet.
  • Als je geen vergiet hebt, kun je de broccoli gewoon in het water leggen. Je hebt enkele eetlepels water nodig. Zorg ervoor dat het water de broccoli niet volledig bedekt.
 3. 3 Breng het water aan de kook. Steek het fornuis aan en verwarm het water op een middelhoog vuur. Wacht totdat het water begint te koken.
 4. 4 Leg de broccoli in het stoommandje. Probeer de roosjes en stelen gelijkmatig over het mandje te verdelen. Je kunt de broccoli nu ook lichtjes kruiden met wat zout, peper of boter. Klik hier voor meer ideeën.
 5. 5 Dek de pan af met een deksel en stoom de broccoli 4 tot 5 minuten. Houd de broccoli goed in de gaten, zodat het niet te gaar wordt.
  • Als je wilt kijken of de broccoli al gaar is, probeer er dan in te prikken met een vork. De broccoli is klaar als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
 6. 6 Haal de pan van het fornuis en doe de broccoli in een schaal. Wees erg voorzichtig wanneer je het deksel van de pan haalt. Houd je hoofd er niet boven, want de stoom kan in je gezicht blazen en je verbranden.
  • Denk erover om de broccoli te kruiden met zout, peper of knoflook. Klik hier voor enkele ideeën.

  Advertentie

 1. 1 Leg de broccoliroosjes in een magnetronschaal. De roosjes moeten gemakkelijk in de schaal passen en niet boven de rand uitkomen.
  • Denk erover om de broccoli te kruiden met wat zout, peper of boter. Klik hier voor meer ideeën.
 2. 2 Giet wat water in de schaal. Je hebt 2 tot 3 eetlepels water per halve kilo broccoli nodig.
 3. 3 Dek de schaal af met een deksel. Zorg ervoor dat het deksel geen metaal bevat. Als je geen deksel hebt, dan kun je de schaal met een bord afdekken. Zorg ervoor dat het bord goed over de bovenkant van de schaal past.
  • Gebruik geen huishoudfolie. Het is niet gevaarlijk, maar het kan wel smelten. Bovendien kan de stoom ontsnappen door de gaatjes, waardoor de broccoli niet helemaal gaar wordt.
  • Dek de schaal niet af met aluminiumfolie. Dit kun je niet veilig in de magnetron gebruiken.
 4. 4 Verwarm de broccoli drie tot vier minuten op een hoge stand. Je kunt controleren of de broccoli gaar is door de schaal na 2,5 minuten uit de magnetron te halen en met een vork in de broccoli te prikken. De broccoli is klaar wanneer het zacht en mals is. Als de broccoli nog hard is, zul je het nog wat langer in de magnetron moeten zetten.
 5. 5 Haal de broccoli uit de magnetron. Doe het in een serveerschaal en serveer het terwijl het nog heet is. Laat het niet staan, want dan zal het zijn kleur verliezen.
  • Denk erover om de broccoli te kruiden met zout, peper of knoflook. Klik hier voor meer ideeën.

  Advertentie

 1. 1 Breng het water op smaak. Overweeg om voordat je het water gaat koken, dit op smaak te brengen met wat citroensap of sojasaus. De stoom die van het water afkomt zal de broccoli een lichte smaak geven.
 2. 2 Kruid de broccoli voordat je het stoomt. Meng in een klein kommetje wat olijfolie, zout en peper door elkaar. Roer dit mengsel lichtjes door de broccoli voordat je het stoomt.
 3. 3 Voeg voor of na het stomen wat boter aan de broccoli toe. Hussel de broccoli voordat je het serveert door elkaar zodat elk stukje wordt bedekt met gesmolten boter.
 4. 4 Breng de broccoli na het stomen op smaak met kruiden en specerijen. Je kunt wat knoflookpoeder, zout of peper over de broccoli strooien net voordat je het serveert. Je kunt tevens wat verse kruiden toevoegen, zoals dille, peterselie of tijm.
 5. 5 Geef gewone broccoli een sterke smaak met behulp van wat knoflook. Voeg voor of na het stomen wat gehakte of kleingesneden knoflook aan de broccoli toe. Je kunt ook wat gehakte knoflook door de gestoomde broccoli mengen, dat je eerst gesauteerd hebt in olijfolie.
 6. 6 Voeg een frisse smaak toe met een beetje citroen. Nadat je de broccoli gestoomd hebt, roer je er wat citroenzeste of wat schijfjes citroen doorheen.
 7. 7 Strooi wat geraspte kaas over de gestoomde broccoli. Laat de kaas iets smelten en hussel het dan door elkaar om alles te mengen. Denk erover om Parmezaanse kaas en een beetje knoflookpoeder te gebruiken. Advertentie

Kun je diepvriesgroenten stomen?

U kunt bevroren groenten stomen zonder ze eerst te ontdooien. Bevroren vlees, gevogelte of zeevruchten moeten echter langer worden gestoomd voordat ze gaar zijn.

Kan je een gele broccoli nog eten?

Gele plekken op broccoli – Veel mensen worden huiverig wanneer eten niet de kleur heeft dat ze verwachten. Zo kan broccoli (soms al in de winkel) geel uitslaan, nou ja, uitslaan niet echt maar een gele kleur krijgen. Het zal je verbazen hoeveel mensen op dat moment besluiten om de broccoli voor de zekerheid maar weg te gooien, want misschien is het niet goed meer.

Maar wat als ik je nou zou vertellen dat de broccoli nog gewoon goed is? Wat als ik je zou vertellen dat die gele knopjes, bloempjes zijn en de broccoli dus aan het bloeien is? Nou dat is dus echt zo. Je kan een broccoli met gele plekken dus nog prima eten. Even goed schoonmaken en eventueel de gele knopjes eraf wassen en je kan lekker eten.

Het kan soms zo zijn dat een broccoli met gele plekken wat bitterder is dan je gewend bent, maar ik los dat op door er een lekkere ovenschotel van te maken of lekker roerbakken met fijne kruiden. Kortom, gooi het niet weg maar maak er wat van!

Hoe bereid je diepvriesgroenten?

Antwoord van Jeroen Meus – Diepvriesgroenten maak je best zo snel mogelijk klaar. Hoe korter de ontdooitijd, hoe kleiner de kans op kwaliteitsverlies of bederf. Breng het water dus eerst flink aan de kook, en voeg ze dan meteen toe. Haal de groenten pas op het laatste moment uit de diepvries.

Hoe diepvriesgroenten ontdooien?

Veilig ontdooien doe je door de groenten of restjes de avond van tevoren afgedekt in de koelkast te leggen. Beter nog is om het in bevroren staat direct te ontdooien in de magnetron of pan.

Hoe lang duurt het om broccoli te blancheren?

Blancheer de broccoli Breng om te beginnen water aan de kook in een grote kookpan en zet een grote pan of schaal met ijswater klaar. Snijd de broccoli in roosjes en leg ze in het kokende water om ze te blancheren. Ze hoeven niet lang te koken — ongeveer 2 -4 minuten is genoeg.

Hoe lang duurt het om bloemkool te koken?

Bloemkool koken : zo doe je dat Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout plus de bloemkoolroosjes toe. Laat de bloemkool 8 tot 10 minuten koken tot deze beetgaar is. Dit kun je controleren door met een vork of mes in het steeltje te prikken.

Hoe lang duurt het om broccoli te blancheren?

Blancheer de broccoli Breng om te beginnen water aan de kook in een grote kookpan en zet een grote pan of schaal met ijswater klaar. Snijd de broccoli in roosjes en leg ze in het kokende water om ze te blancheren. Ze hoeven niet lang te koken — ongeveer 2 -4 minuten is genoeg.

Hoeveel water moet er bij de broccoli?

Stappenplan: hoe kook je broccoli? –

 1. Snijd de roosjes en de stronk in stukjes van gelijke grootte, zoals beschreven bij punt 2 hierboven,
 2. Doe alles in een grote pan en voeg water toe tot de broccoli ongeveer driekwart onderstaat. Voeg ook een snufje zout toe.
 3. Doe de deksel op de pan en breng het geheel op hoog vuur aan de kook.
 4. Draai het vuur lager en laat de broccoli 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Tussendoor even doorroeren.
 5. Test of de broccoli gaar is: als je een mes of vork zonder veel moeite in een dik stukje kunt prikken, is broccoli perfect beetgaar. Direct afgieten en serveren. Uitzondering: voor gebruik in een lauwwarme salade na het afgieten even overgieten met koud water, zodat de garing echt helemaal stopt.

De kooktijd is natuurlijk ook afhankelijk van je snijdwijze. Bij heel grof gesneden broccoli is de kooktijd gemakkelijk twee keer zo lang. Als je echter blijft testen op de manier zoals beschreven in het bovenstaande stappenplan zit je altijd goed! Tip: fijner snijden is beter voor een gelijkmatige garing.

 • Recept 1: broccoli met kaassaus en ham. Bijgerecht voor vier personen. Snijd 1 kilo broccoli. Maak vervolgens een kaassaus: verwarm enkele eetlepels olie of boter met eenzelfde hoeveelheid bloem in een pannetje. Laat het op laag vuur vijf minuten staan; roer een paar keer door. Meng het dan met telkens een klein scheutje melk tot je een dikke witte saus hebt. Gooi daar naar smaak oude geraspte kaas doorheen (bijvoorbeeld enkele handjes), en een snuf nootmuskaat. Snijd dan wat plakjes ham in stukjes. Dat hoeft niet veel te zijn.100 gram is meer dan voldoende voor vier eters. Meng dit met de kaassaus. Kook de groente beetgaar en giet ‘m af. Laat nog 1 minuut in het vergiet staan om even uit te dampen. Doe het dan terug in de pan en meng met de kaassaus en ham. Dit is een uitstekend bijgerecht bij aardappelen en vlees of vis.
 • Recept 2: broccolipuree. Verrassend bijgerechtje voor vier personen. Snijd 500 gram broccoli in stukjes en kook ze iets gaarder dan beetgaar; een kooktijd van 5 tot 6 minuten is doorgaans voldoende. Giet af en doe in een blender, keukenmachine of staafmixer met bakje. Voeg er 75 ml melk en 2 el olijfolie of boter aan toe. Pureer tot een gladde broccolipuree. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm eventueel nog even op laag vuur in een pannetje. Heerlijk bij bijvoorbeeld zalm of kip. Variatie: pureer er ook een zacht gefruit sjalotje of een teentje knoflook doorheen, of voeg wat citroensap toe.

Kun je broccoli ook rauw eten?

Is het goed om broccoli rauw te eten?

Is het goed om broccoli rauw te eten?

Broccoli bevat onder andere, B1, B2,, C en E. Vitamine C en E zijn de sterkste onder de vitamines die ervoor zorgen dat vrije radicalen zonder schade aangericht te hebben het lichaam verlaten. Het eten van broccoli kan kanker helpen te voorkomen, zorgen voor een gezonde huid en ogen, sterke botten, een gezonde hart- en darmfunctie.

 1. Door het koken van groente kunnen voedingsstoffen verloren gaan (tussen de 20 en 50 procent), dit geldt ook voor broccoli.
 2. Om maximaal te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van broccoli, dient de groente of zeer kort gekookt te worden, namelijk maximaal vijf minuten.
 3. Ook kun je de broccoliroosjes beter niet in ruim water koken, omdat op deze manier voedingsstoffen verloren gaan.

Broccoli is prima rauw te eten, je krijgt dan veel antioxidanten binnen, al kan het even wennen wat betreft de smaak en structuur. Geschreven door, Diëtist bij Sint Jacob BSc Voeding en diëtiek, HBO niveau Voeding en diabetes type 2, Post HBO Sportdiëtetiek : Is het goed om broccoli rauw te eten?

Adblock
detector