Hoe Lang Bloemkool En Broccoli Koken?

Hoe Lang Bloemkool En Broccoli Koken
Hoelang bloemkool en broccoli stomen? – Normaal duurt het 7 tot 10 minuten om bloemkool gaar te koken. Grote roosjes kunnen er 13 minuten over doen om gaar te worden. Als je de bloemkool in z’n geheel stoomt, kan het 20 minuten duren voordat hij gaar is.

Hoe maak je roosjes van broccoli en bloemkool?

Bloemkool-met-broccoli-koken Inleiding Bloemkool-met-broccoli-koken, waarom de groenten apart en niet samen? Er zijn veel recepten voor bloemkool en broccoli. Natuurlijk zijn dit los van elkaar lekkere en gezonde groeten. We leggen op deze pagina uit hoe je ze zonder veel moeite samen kunt koken. Proef zelf hoe lekker deze groenten zijn als je ze eens op een andere manier bereidt!

Benodigdheden ( 4 personen)

1(kleine) bloemkool 1 stronk broccoliOlijfolieKnoflook50 gram amandelschaafselVerse peterselie

Bereiden

Maak op normale wijze roosjes van de broccoli en bloemkoolKook de roosjes ongeveer 5 minuten voor, zodat deze beetgaar zijn en laat ze daarna in een vergiet uitlekkenMaak het amandelschaafsel bruin in een koeken- of wokpan zonder olie of boterVerhit 5 tot 7 eetlepels olie in een wokpan en doe hier 4 geperste teentjes knoflook bij inDoe de uitgelekte roosjes van broccolli en bloemkool bij de wokpan met knoflook-olie inRoerbak de groenten in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar (al naar gelang je eigen voorkeur voor gaarheid van de groente)Neem de pan van het vuur en stooi het amandelschaafsel en de peterselie over de bloemkool/broccoliroosjes

Informatie Brocolli is een groente die veel vitaminen bevat. Onder andere bevat het vitamine A, B, C, E en K. Ook bevat brocolli calcium, magnesium, zink, ijzer en koper. Daarnaast bevat het sulofaan, een sterke, indirect werkende antioxidant die de vorming van kankercellen tegengaat.

See also:  Hoe Lang Moet Broccoli In De Slowcooker?

Peterselie is vers het lekkerst. Je kunt een peterselieplant nemen en deze zelf onderhouden. De planten zijn vrij algemeen verkrijgbaar (in pot) en het onderhoud is niets meer dan het geven van voldoende water. ‘s Zomers kan peterselie ook goed in eigen tuin worden gekweekt. Aangezien peterselie in vele gerechten gebruik kan worden, loont het de moeite en kosten om zelf een plant te onderhouden voor eigen keuken.

Zo heb je het lekkere kruid altijd binnen handbereik!

lees meer over de gebruikte ingrediënten. : Bloemkool-met-broccoli-koken

Hoe lang moet je Broccoli koken?

Hoelang broccoli koken – Broccoli moet ongeveer 5 minuten koken, dit is afhankelijk van de grootte van de broccoliroosjes en of je wel of niet een stukje van de stronk mee kookt. Prik na een minuut of 4-5 met een vork in het stukje stronk (waar het roosje aan elkaar zit) en als zonder teveel druk de vork erin gaat dan is de broccoli klaar.

Hoe lang koken bloemkoolroosjes?

Bloemkool koken in het kort – Snel aan de slag met bloemkool koken? Wij hebben het makkelijk voor je gemaakt. Zie hieronder kort de verschillende stappen voor het koken van bloemkool:

Maak de bloemkool schoon door de bladeren te verwijderen en het dikke gedeelte van de stronk af te snijden met een scherp mes ;Was de bloemkool met koud water en snij indien gewenst de bloemkool in gelijke stukjes;Breng een dun laagje water met zout aan de kook;Doe de bloemkool in de zijn geheel of in stukjes in de pan om deze te koken. Een hele bloemkool moet 8 tot 10 minuten koken, bloemkoolroosjes mogen 5 tot 8 minuten koken;Giet de bloemkool af als je er gemakkelijk met een vork in kan prikken en de bloemkool blijft hangen;Serveer de gekookte bloemkool of verwerk deze verder.

Adblock
detector