Hoe Lang Broccoli Stomen Baby?

Hoe Lang Broccoli Stomen Baby
het hebben van precies de juiste textuur voor je kleintje is belangrijk. Te knapperig en ze zullen moeite hebben om het te “kauwgom”. Te zacht en het zal desintegreren in hun kleine hand. Dus hoe moet je broccoli koken voor baby-led spenen? snijd de broccoli in roosjes, met genoeg van de stengel voor uw baby om te gebruiken als een “handvat”.

Hoe lang moet je broccoli stomen?

Broccoli stomen is simpel. Begin met het snijden van de broccoli. Snijd de stronk van de broccoli, haal het kontje eraf en snijd de steel in plakjes. Verdeel de kroon van de broccoli in roosjes. Vul een stoompan met een laagje water en plaats de stoommand in de pan.

Hoe lang groente stomen baby?

Maar hoe stoom je babyvoeding dan precies? – Het stomen van babyvoeding kun je op verschillende manieren doen:

 • Met een stoomoven
 • Met een stoomapparaat
 • Met een stoompan op het fornuis

Voor het gebruik van een stoomoven of -apparaat kun je het beste de meegeleverde gebruiksaanwijzing lezen. Heb je geen stoomoven of -apparaat in huis? Geen paniek! Babyvoeding stomen met behulp van het fornuis is helemaal niet moeilijk. Hieronder leggen we je uit hoe je dit doet. Stomen van babyvoeding op een fornuis: Je hebt nodig: een pan, stoompan (= pan met gaten) en een deksel.

 1. Vul de pan met een laagje water.
 2. Plaats de stoompan boven op de pan met water en zorg dat de pannen goed op elkaar aansluiten.
 3. Vul de stoompan met gesneden groenten.
 4. Plaats de deksel op de stoompan en zet het vuur aan.
 5. Het water wordt nu langzaam aan de kook gebracht. De dampen die hierbij vrijkomen zorgen ervoor dat de groenten langzaam garen. Komt er damp onder de deksel vandaan? Dan kun je het vuur zachter zetten.
 6. Stoom de groenten in de juiste tijd gaar. Niet iedere groente hoeft even lang gestoomd te worden. De tijd is afhankelijk van de groente en de grootte waarin je de groente hebt gesneden. Broccoli is bijvoorbeeld al in 4 à 5 minuten beetgaar, maar het stomen van pompoen duurt vaak een paar minuutjes langer.
 7. Pureer of prak de gestoomde groenten fijn en serveer het op een bordje, samen met een lepeltje. Als het voldoende afgekoeld is, kan je kleintje er (met jouw hulp) lekker van smullen!

Hoe geef je broccoli aan baby?

Doe de broccoli roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de broccoli ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten (eventueel wat kookvocht bewaren) en met de staafmixer pureren tot een glad papje.

Hoe lang aardappel stomen baby?

Aardappel /biet/appel – Schil de aardappels en snijd ze in stukken. – Leg ze in een ovenschaal en stoom ze in 20 minuten zacht.

Hoe lang moet je groenten stomen?

Zijn er nog meer voordelen aan eten stomen? – Oh jahoor, ik kan nog wel even doorgaan. Wat dacht je van de ruimte die je bespaart doordat je niet met 5 pannen hoeft te werken (wat als lastig genoeg is als je 4 pitjes hebt) maar alles tegelijk op een andere verdieping kan stomen in het apparaat.

Of dat je nooit meer terug hoeft te gaan naar binnen om te kijken of het gas uit is, de stoomkoker slaat tenslotte vanzelf af. Oh ja en wil je echt snel klaar zijn stoom je je vis, aardappels of rijst toch ook meteen mee? Geef elk ingredient zijn eigen stoommand/ verdieping en voeg ze toe wanneer op de juiste tijd.

Voor rijst bent je eigenlijk de meeste tijd kwijt met +- 35- 40 minuten, de groente kun je dan na een tijdje toevoegen afhankelijk van de kooktijd. Het kan niet anders dan dat ik je inmiddels in ieder geval een beetje nieuwsgierig hebt gemaakt. Besluit eerst hoe je wilt gaan stomen (kies voor het stoomapparaat ! ) en dan wil je nu natuurlijk weten hoe lang je groente moet stomen.

Hoe lang moet ik elke groente stomen?
Prei stomen 15 minuten
Rode bieten stomen 25 minuten
Groene kool stomen 20 minuten
Spinazie stomen 12 minuten
Venkel stomen 25 minuten
Appel en peren stomen 5 minuten
Aardappels stomen 25 minuten
Asperges stomen 20 minuten
Broccoli stomen 15 minuten
Courgette stomen 15 – 20 minuten
Bloemkool stomen 15 minuten
Maiskolven 25 minuten
Peultjes stomen 15 minuten

Hoe lang stomen Babycook?

Babyhapjes maken in de babycook is de ontdekking die ik dit jaar heb gedaan. Zo’n 2,5 jaar geleden nam ik een video op waarin ik liet zien hoe je zelf babyvoeding kan maken met een blender, vandaag laat ik dit zien in de babycook. Een babycook is een stomer en blender in een waarbij je in zo’n 5 minuten een babyhapje klaarmaakt.

Ook handig met het klaarmaken van meerdere babyhapjes om in te maken in de diepvries. Wij kochten de babycook van Avent zo’n 2 maanden geleden en zijn fan. Ik kreeg veel vraag of ik een video wilde maken hoe wij zelf babyvoeding maken met de babycook, dus vandaag deze video inclusief wat babyhapjes inspiratie.

Babyhapjes maken in de babykook: Zo doe je dat BABYHAPJES MAKEN DOE JE ZO | Babycook babyvoeding | Kelly caresse – YouTube Kelly Caresse 49.1K subscribers BABYHAPJES MAKEN DOE JE ZO | Babycook babyvoeding | Kelly caresse Watch later Share Copy link Info Shopping Tap to unmute If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

See also:  Hoe Broccoli Rijst Maken?

Hoe lang courgette stomen baby?

Doe alles in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat de courgette ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje.

Hoeveel gram patatjes baby 4 maand?

Start het best met licht verteerbare groenten zoals witloof, bloemkool, wortelen, courgette, pompoen, tomaat, spinazie,, Meestal lust een kindje dit wel. Maar ieder kind is anders. Geef de warme maaltijd liefst ‘s middags, zo kan die nog goed verteren. Kan het niet anders dan de maaltijd ‘s avonds te geven, geef dan een voeding die niet te zwaar is en doe dit niet te laat. Ga snel naar Start met enkele lepeltjes groentepap, Laat je kind zelf aangeven hoeveel het wil eten. Als je kindje stopt na enkele hapjes, geef je nadien nog melkvoeding bij. Gaat het goed, voer de hoeveelheid dan langzaam op tot gemiddeld 150 gram, Tegen de leeftijd van 1 jaar neemt dit toe tot 250 à 300 gram,

Hoe lang wortel stomen baby?

Het voordeel van zelf babyhapjes maken is dat je controle hebt over wat er in de voeding van je baby ‘tje gaat. Geen conserveermiddelen, E-nummers of andere stofjes waarvan je niet eens begrijpt waarom ze in de voeding zitten. Ook kun je gemakkelijker experimenteren met wat je kindje lekker vindt en eigen combinaties maken. Zelf babyhapjes maken – de benodigdheden: • Een pan • Een zeef/stoommandje • Keukenmachine/staafmixer/blender • Eventueel bakjes of glazen potjes om porties in te bewaren Met stomen behoud je de meeste voedingstoffen. Zo kun je zelf babyhapjes maken die boordevol vitaminen zitten.

 1. Hoe het werkt? Doe een laag water in een pan en breng dit aan de kook.
 2. Doe de groenten in een stoommandje of keukenzeef en hang deze in de pan.
 3. Zorg dat het water de onderkant van het mandje of de zeef niet raakt.
 4. Dek de pan en de zeef/het stoommandje af met een deksel en zet het vuur laag.
 5. Wortelpapje • Maak 1 wortel (+/- 100 gram) goed schoon (wassen en schrappen) en snij de wortel in dunne plakjes.

• Stoom de wortel in ongeveer 7-10 minuten tot hij zacht is en je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. • Laat de wortel een beetje afkoelen. • Doe de wortel in een blender of keukenmachine en voeg 2 eetlepels van het kookvocht toe. • Mix de wortel tot een glad papje.

Begint je baby net met groenten- en fruithapjes, maak het papje dan zo vloeibaar mogelijk. Je kunt altijd wat extra water toevoegen. Bloemkoolpapje • Snij 100 gram gewassen bloemkool in roosjes en stoom deze in 10-13 minuten gaar. • De bloemkool is gaar als hij zacht is en je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.

• Doe de bloemkool in een blender of keukenmachine en voeg 3 eetlepels kookvocht toe. • Mix het tot een glad mengsel en voeg eventueel extra water toe. Gebruik geen zout en suiker als je zelf babyhapjes gaat maken. Zo eet je baby het gezondste en went hij/zij aan pure smaken. Andere groenten en fruit die zich uitstekend lenen om zelf babyhapjes van te maken, zijn bijvoorbeeld pompoen, zoete aardappel, pastinaak, appel, peer, linzen, avocado. Babyhapjes maken en bewaren Je kunt ook meer porties in een keer maken. Handig voor dagen dat je minder tijd hebt! Groentehapjes blijven 2 dagen goed in de koelkast. Laat het hapje afkoelen en doe het in een (weck)potje dat goed afsluit. Porties bewaren in de diepvries? Dat kan natuurlijk ook! Weeg porties af in een bakje en je zelfgemaakte babyhapjes zijn 3 maanden goed in de vriezer.

Welke groenten mag een baby niet eten?

Aandachtspunten groenten baby: –

Geef eerst één groentesoort tegelijk, zodat je kind kan wennen aan een nieuwe smaak. Geef een paar dagen achter elkaar dezelfde groente. (opletten met nitraatrijke groente) Na een tijdje kun je lekker afwisselen en desgewenst combinaties maken. Iedere groentesoort heeft zijn eigen specifieke samenstelling en smaak, dus variatie is prima. Baby’s zijn gevoeliger voor infecties dan volwassenen, let daarom extra op de hygiëne. Gebruik schone en verse producten en materialen. Bewaar klaargemaakte voeding of een geopend potje maximaal twee dagen afgedekt in de koelkast. Voeg geen zout toe (en geen andere smaakmakers met zout, zoals ketjap of bouillon). Een zoute smaak is (vaak als kind) aangeleerd, jong geleerd is oud gedaan. Geef geen groente uit blik of pot, omdat daar zout aan toegevoegd is. Groente uit de diepvries, zonder saus of crème, kun je wel gebruiken. Een baby in huis is een mooi moment om aan de eigen voeding minder of geen zout toe te gaan voegen. Check of de temperatuur van het hapje goed is. Sommige groentesoorten bevatten veel nitraat, Tijdens het bewaren en opwarmen van deze groentesoorten kan het nitraat in nitriet worden omgezet. Nitriet kan bij jonge kinderen ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Nitraatrijke groentes zijn: andijvie, bietjes, bleekselderij, paksoi, postelein, sla, spinazie, snijbiet en venkel. Geef deze groentes niet als jouw kindje nog geen zes maanden is. In potjes babyvoeding worden deze groentes soms wel gebruikt, maar dan is gecontroleerd of het nitraatgehalte niet te hoog is. Geef, als je kindje ouder is dan 6 maanden, maximaal twee keer per week een nitraatrijke groente. Koolsoorten, ui en prei vormen gas en zijn nog te zwaar voor de darmen van baby’s. Sommige kinderen reageren overgevoelig op gluten (eiwitten uit granen). Daarom wordt meestal geadviseerd om pas na zes maanden producten te geven waarin gluten voorkomen (beschuit, brood, macaroni, bloem). De granen tarwe, haver, rogge en gerst bevatten gluten. Als je het groentehapje wilt binden, kun je, als jouw kindje nog geen zes maanden oud is, wel rijstebloem of glutenvrije kinderbiscuit gebruiken.

See also:  Waar Komt Broccoli Oorspronkelijk Vandaan?

Als je kindje groente en fruit krijgt, zal zijn ontlasting veranderen. Hij zal minder vaak poepen en het zal sterker ruiken. Daarnaast zal de ontlasting donkerder van kleur worden. Het is heel normaal dat je stukjes onverteerd voedsel in de ontlasting van

Hoeveel groente per dag baby 6 maanden?

Groentehapjes aanvullen met vlees, vis, aardappelen, rijst en pasta – Gaf je je kindje tot nu toe pure groente en fruit als hapje en koos je voor enkelvoudige en pure smaken, naarmate hij ouder wordt, zal je steeds meer gaan combineren. Zo werk je naar een echte maaltijd toe! Een leuke periode, want je kindje maakt kennis met allerlei nieuwe smaken en structuren, zoals vis, vlees, brood, rijst en pasta! Hoeveel geef je je kleintje? Het antwoord daarop verschilt per kind.

 1. Ijk goed waar jouw baby zelf behoefte aan heeft.
 2. Voor kindjes van 6-7 maanden kun je voor de totale warme maaltijd ongeveer 200 gram aanhouden.
 3. Denk hierbij aan ongeveer 75 gram groente, 50 gram vlees of vis en 75 gram aardappelen, rijst of pasta.
 4. Ook in deze fase is het vooral belangrijk dat hij nieuwe smaken en structuren probeert en hieraan went.

Of zijn bordje helemaal leeg is, is minder belangrijk.

Hoe lang paprika stomen baby?

Paprika’s kook je in ongeveer 8 minuten gaar.

Wat voor groente mag een baby van 6 maanden?

Warme maaltijd – Start het best met licht verteerbare groenten in de groentepap (groentepuree) zoals witloof, bloemkool, wortelen, courgette, pompoen, tomaat, spinazie,, Geef de groentepap liefst ‘s middags, zo kan die nog goed verteren. Kan het niet anders dan de maaltijd ‘s avonds te geven, geef dan een voeding die niet te zwaar is en doe dit niet te laat.

Waarom fruit stomen baby?

Fruithapje baby maken – In principe is al het fruit geschikt om een fruithapje voor baby’s van te maken, meldt het Voedingscentrum. Begin met zachte, zoete smaken, zoals: banaan, peer, appel, meloen, mango, avocado, abrikoos, perzik. Gaan deze hapjes goed, dan kun je daarna ook zuurdere smaken proberen, zoals kiwi, pruim, aardbei, bosbessen, mandarijn of sinaasappel.

Neem bij voorkeur vers, goed rijp fruit en geen fruit uit een pot of blik: daar zijn vrijwel altijd suikers aan toegevoegd. Was het fruit eerst goed met water. Schil het fruit en snij het in kleinere stukjes. Het hangt van het soort fruit af of je het vervolgens nog even moet stomen of koken, of dat je het direct kunt pureren.

Zacht fruit, zoals banaan en rijpe mango of meloen, kun je direct met een vork prakken tot een puree. Ook kun je fruit eventueel raspen. Harder fruit, zoals appel, kun je beter eerst stomen of koken, zodat het zachter wordt. Vervolgens kun je het prakken of met een staafmixer of keukenmachine pureren.

Hoe lang moet bevroren broccoli stomen?

Bereidingswijze – Snij ongeveer 1 centimeter aan de onderkant van de broccolistronk af, deze is vaak een beetje houterig. Verwijder eventueel blad van de broccoli en spoel de broccoli onder koud stromend water af. Snij nu mooie roosjes. Pan: Breng voldoende water aan de kook.

 1. Verdeel de broccoli roosjes in het stoommandje.
 2. Als het water kookt zet je het stoommandje met deksel op de pan en laat je de broccoli voor ongeveer 4 minuten beetgaar stomen, wil je de broccoli zachter laat dan de broccoli voor ongeveer 5 minuten stomen.
 3. Stoomoven: Leg de broccoliroosjes in een ovenschaal en zet deze in de stoomoven.

Stel de oven in op de stoomstand, 90° Celsius met 100% stoom. Stoom de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar. Magnetron: Leg de broccoliroosjes in een voor de magnetron bestendige schaal met deksel of dek het af met een bord. Giet een klein bodempje water in de schaal en stoom de broccoli in zo’n 4 minuten beetgaar op de hoogste stand.

Kun je bevroren broccoli stomen?

Pdf downloaden Pdf downloaden Stomen is een populaire bereidingsmethode waarbij je water opwarmt en vervolgens de stoom gebruikt om groente te bereiden totdat het zacht is. Verse broccoli smaakt heerlijk wanneer het gestoomd wordt, maar als je het op de verkeerde manier stoomt zal de broccoli zijn kleur verliezen en papperig worden.

 • Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
 • Kooktijd: 4-5 minuten
 • Totale tijd: 20 minuten
 1. 1 Kies verse broccoli met donkergroene knoppen en een iets lichtere steel. Zoek naar broccoli die niet bruin aan het worden is, en vermijd broccoli die er verlept uitziet of gekneusd is. De roosjes moeten goed gesloten zijn.
  • Je kunt bevroren broccoli ook stomen. Je hoeft het niet te laten ontdooien voordat je het gaat stomen.
 2. 2 Was de broccoli. Spoel de broccoli grondig af met water en gebruik je vingers om vuil en viezigheden eraf te wrijven.
  • Bevroren broccoli hoef je niet af te spoelen, omdat dit voordat het verpakt werd al gewassen is.
 3. 3 Snijd de broccoli in hapklare stukken. Leg de broccoli op een snijplank en gebruik een scherp mes om alle afzonderlijke roosjes eraf te snijden. Denk erover om de stelen ook te gebruiken en ze tevens in hapklare stukken te snijden. De stelen zijn gezond en de textuur ervan vormt een mooi contrast met de broccoliroosjes.
  • Bevroren broccoli is doorgaans al in stukken gehakt. Bekijk de broccoli om te zien of de stukken de door jou gewenste grootte hebben. Als je wilt kun je het in kleinere stukken snijden.

  Advertentie

 1. 1 Vul een pan met ongeveer 2-3 centimeter water. Je zult de pan gebruiken om de broccoli in te stomen, dus zorg ervoor dat het groot genoeg is voor de broccoli en het stoommandje. Zet de pan op het fornuis.
 2. 2 Plaats een stoommandje in de pan. De onderkant van het stoommandje mag het water niet aanraken.
  • Als je geen stoommandje hebt, gebruik in plaats daarvan dan een vergiet.
  • Als je geen vergiet hebt, kun je de broccoli gewoon in het water leggen. Je hebt enkele eetlepels water nodig. Zorg ervoor dat het water de broccoli niet volledig bedekt.
 3. 3 Breng het water aan de kook. Steek het fornuis aan en verwarm het water op een middelhoog vuur. Wacht totdat het water begint te koken.
 4. 4 Leg de broccoli in het stoommandje. Probeer de roosjes en stelen gelijkmatig over het mandje te verdelen. Je kunt de broccoli nu ook lichtjes kruiden met wat zout, peper of boter. Klik hier voor meer ideeën.
 5. 5 Dek de pan af met een deksel en stoom de broccoli 4 tot 5 minuten. Houd de broccoli goed in de gaten, zodat het niet te gaar wordt.
  • Als je wilt kijken of de broccoli al gaar is, probeer er dan in te prikken met een vork. De broccoli is klaar als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
 6. 6 Haal de pan van het fornuis en doe de broccoli in een schaal. Wees erg voorzichtig wanneer je het deksel van de pan haalt. Houd je hoofd er niet boven, want de stoom kan in je gezicht blazen en je verbranden.
  • Denk erover om de broccoli te kruiden met zout, peper of knoflook. Klik hier voor enkele ideeën.

  Advertentie

 1. 1 Leg de broccoliroosjes in een magnetronschaal. De roosjes moeten gemakkelijk in de schaal passen en niet boven de rand uitkomen.
  • Denk erover om de broccoli te kruiden met wat zout, peper of boter. Klik hier voor meer ideeën.
 2. 2 Giet wat water in de schaal. Je hebt 2 tot 3 eetlepels water per halve kilo broccoli nodig.
 3. 3 Dek de schaal af met een deksel. Zorg ervoor dat het deksel geen metaal bevat. Als je geen deksel hebt, dan kun je de schaal met een bord afdekken. Zorg ervoor dat het bord goed over de bovenkant van de schaal past.
  • Gebruik geen huishoudfolie. Het is niet gevaarlijk, maar het kan wel smelten. Bovendien kan de stoom ontsnappen door de gaatjes, waardoor de broccoli niet helemaal gaar wordt.
  • Dek de schaal niet af met aluminiumfolie. Dit kun je niet veilig in de magnetron gebruiken.
 4. 4 Verwarm de broccoli drie tot vier minuten op een hoge stand. Je kunt controleren of de broccoli gaar is door de schaal na 2,5 minuten uit de magnetron te halen en met een vork in de broccoli te prikken. De broccoli is klaar wanneer het zacht en mals is. Als de broccoli nog hard is, zul je het nog wat langer in de magnetron moeten zetten.
 5. 5 Haal de broccoli uit de magnetron. Doe het in een serveerschaal en serveer het terwijl het nog heet is. Laat het niet staan, want dan zal het zijn kleur verliezen.
  • Denk erover om de broccoli te kruiden met zout, peper of knoflook. Klik hier voor meer ideeën.

  Advertentie

 1. 1 Breng het water op smaak. Overweeg om voordat je het water gaat koken, dit op smaak te brengen met wat citroensap of sojasaus. De stoom die van het water afkomt zal de broccoli een lichte smaak geven.
 2. 2 Kruid de broccoli voordat je het stoomt. Meng in een klein kommetje wat olijfolie, zout en peper door elkaar. Roer dit mengsel lichtjes door de broccoli voordat je het stoomt.
 3. 3 Voeg voor of na het stomen wat boter aan de broccoli toe. Hussel de broccoli voordat je het serveert door elkaar zodat elk stukje wordt bedekt met gesmolten boter.
 4. 4 Breng de broccoli na het stomen op smaak met kruiden en specerijen. Je kunt wat knoflookpoeder, zout of peper over de broccoli strooien net voordat je het serveert. Je kunt tevens wat verse kruiden toevoegen, zoals dille, peterselie of tijm.
 5. 5 Geef gewone broccoli een sterke smaak met behulp van wat knoflook. Voeg voor of na het stomen wat gehakte of kleingesneden knoflook aan de broccoli toe. Je kunt ook wat gehakte knoflook door de gestoomde broccoli mengen, dat je eerst gesauteerd hebt in olijfolie.
 6. 6 Voeg een frisse smaak toe met een beetje citroen. Nadat je de broccoli gestoomd hebt, roer je er wat citroenzeste of wat schijfjes citroen doorheen.
 7. 7 Strooi wat geraspte kaas over de gestoomde broccoli. Laat de kaas iets smelten en hussel het dan door elkaar om alles te mengen. Denk erover om Parmezaanse kaas en een beetje knoflookpoeder te gebruiken. Advertentie
Adblock
detector