Hoe Snij Ik Broccoli?

Hoe Snij Ik Broccoli
Zo doe je het

  1. Spoel de broccoli.
  2. Snij met een scherp mes de roosjes los. Kies zelf of je ze graag groot of klein wil houden.
  3. Gooi de stam niet weg! Snij de dikke stelen los, schil ze en snij ze in blokjes.

Hoe weet je of broccoli goed is?

Zo zie je of je broccoli vers is – Broccoli heeft altijd een mooie groene kleur. Een broccoli die al wat langer ligt, kan wat geel-bruine uiteindes krijgen. Je kunt de broccoli nog wel eten. Wil je snel en simpel zien of je broccoli wel echt vers is voordat er bruine plekjes ontstaan, kijk dan simpelweg aan de onderkant van de broccoli.

Hoe lang duurt het om broccoli te blancheren?

Voor je broccoli kan invriezen moet je hem blancheren. Dat doe je door de broccoli een tweetal minuten onder te dompelen in kokend water. Verdeel de broccoli vooraf in aparte stronken. Na het blancheren spoel je de broccoli af onder koud water.

Welk deel van de broccoli eet je?

Tip – Vergeet de stam niet! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kun je de gehele broccolistronk gebruiken. Veel mensen snijden de broccoliroosjes van de stam en gooien de stam vervolgens weg. Zonde! De stronk is net zo smakelijk en zelfs voedzamer dan de roosjes.

Welk gedeelte eet je van een broccoli?

Broccoli
Taxonomische indeling
Rijk : Plantae (Planten)
Stam : Embryophyta (Landplanten)
Klasse : Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade : Bedektzadigen
Clade : ‘nieuwe’ Tweezaadlobbigen
Clade : Malviden
Orde : Brassicales
Familie : Brassicaceae (Kruisbloemenfamilie)
Geslacht : Brassica (Kool)
Soort : Brassica oleracea

/td> Variëteit Brassica oleracea convar. botrytis var. italica Plenck ‘Fiesta’ ‘Southern Comet’ Afbeeldingen op Wikimedia Commons Broccoli op Wikispecies

Portaal Biologie

/td>

Broccoli ( Brassica oleracea convar. botrytis var. italica ) is een groente die verwant is aan bloemkool, Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten (in sommige streken in Italië echter ook de bladeren), van bloemkool zijn dat de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia).

Waarom schiet broccoli door?

Broccoli schiet sneller door bij warm weer en veel regen. Voorkomen : de hoofdstengel tijdig oogsten. Of later in het seizoen pas beginnen met zaaien ( in juli), dan schiet hij minder snel door en heb je tot laat in de herfst (grotere ) broccoli. Tip : goed mesten met niet teveel stikstof.

Hoeveel broccoli mag je per dag eten?

Waarom we iedere dag broccoli zouden moeten eten! Geplaatst op september 21 2018 door Bij mij is broccoli al jarenlang iedere dag een vast onderdeel van mijn menu. Ik eet ontzettend veel verse groente en daarbij ontbreekt broccoli nooit. Iedere dag eet ik aardig wat, niet alleen omdat het zo vreselijk gezond is, maar ook gewoonweg ontzettend lekker.

  1. Sommige mensen kijken mij verbaasd aan als ik hen vertel dat broccoli iedere dag op mijn menu staat.
  2. Maar eigenlijk zou dit andersom moeten zijn, en zou ik mij kunnen verbazen waarom broccoli niet bij iedereen dagelijks op het menu staat.
  3. Als ik alle bewezen, onderbouwde gezonde voordelen erop nalees, zou je je af kunnen vragen waarom dit helemaal niet zo bekend is.

Broccoli is méér dan alleen gezond. Het is bijzonder en extreem gezond. En wel hierom Broccoli staat prominent op de eerste plek als het komt op meest gezondste groente.Waarom? Heb je even? Al heel lang is door middel van talloze onderzoeken bewezen dat broccoli tumoren kan voorkomen maar dat niet alleen,bij 75% van de onderzochten verkleinde de omvang ook van de tumoren. Broccoli herbergt echt een schat aan zeer belangrijke voedingsstoffen. Waaronder:

Sulfurofaan: dit is een zeer sterk indirect werkende antioxidant. Dit houdt in dat de werking van deze stof tot ontplooiing komt wanneer de groente wordt bewerkt, zoals gesneden en gekookt.Dat klinkt wat tegenstrijdig, maar broccoli kun je dus het beste snijden en koken, om zo het meest te profiteren van deze supersterke antioxidant. Dit geldt overigens ook voor de rest van de familie kruisbloem. Bij het snijden gaan groenten zich verweren door glucosinolaten aan te maken en dat is gunstig, het beschermt niet alleen de plant maar ons ook tegen kanker en veroudering. Echter hebben de stronken ongeveer twee dagen nodig om in gesneden vorm de maximale hoeveelheid glucosinolaten aan te maken en het is dan ook het beste om de broccoli twee dagen voor gebruik te snijden.

Vezels: vezels zijn zeer belangrijk voor een goede werking van de maag en de darmen. Juist omdat ze onverteerbaar zijn worden de darmen geprikkeld en gestimuleerd,wat weer een zeer gunstig effect heeft op de spijsvertering. De vezels in broccoli zijn oplosbaar wat weer erg gunstige effecten heeft op heel veel functies in het lichaam. Dezelfde vezels zorgen bovendien voor een langer verzadigd gevoel wat kan helpen tegen honger en trek en ter ondersteuning tijdens een vermageringen-dieet.

Indolen: indolen worden gevormd uit glucosinolaten wanneer deze worden gekauwd of fijn gesneden. Deze indolen bieden ook een zeer beschermende werking tegen kanker.

Luteine/zeaxanthine: dit zijn krachtige antioxidanten die ons beschermt tegen vrije radicalen. Ook erg gunstig bij oog aandoeningen.

Calcium: Zoals bekend geeft calcium stevigheid aan het gebit en skelet en is het ook hard nodig voor het optimaal functioneren van ons spierweefsel. Het is ook belangrijk voor een goede celgroei,hormoon stofwisseling en is nauw betrokken bij onze bloedstolling.

Foliumzuur: een vorm van een in water oplosbare vitamine uit de vitamine B complex.

Vitamine C : deze in water oplosbare vitamine staat erg bekend om zijn goede weerstand opbouw,maar zorgt ook voor gezonde botten tanden en bloedvaten. Samen met vitamine E beschermt het ons ook tegen vrije radicalen.

Polyfenolen: werken net als antioxidanten. Ze werken anti-allergeen en ontstekingsremmend. Ze verminderen vet afgifte van vettige stoffen in het bloed. Flavonoïden zijn ook polyfenolen die aanwezig zijn in plantaardige voedingsmiddelen. Zo bepalen favonoïden bijvoorbeeld ook de grote variatie aan kleuren in groente en fruit en huizen ze voornaam in de schil.

We komen nog even terug op sulfurolaan. Dit zorgt namelijk ook nog eens voor een verlaging van het ” slechte” LDL cholesterol, waardoor de algehele cholesterol-spiegel verbetert. Ook de enorme hoeveelheden vezels spelen een belangrijke rol op de cholesterolspiegel.

  • De oplosbare vezels heeft een erg gunstige uitwerking.
  • Artrose is een aandoening waarbij je gewrichten ontstoken raken.
  • De kans dat dit gebeurt wordt groter naarmate je ouder wordt, maar broccoli kan deze ziekte vertragen en wellicht zelfs voorkomen,
  • Hier is weer een hoofdrol weggelegd voor sulforafaan: het blokkeert destructieve enzymen die het kraakbeen beschadigen.

Alhoewel niet-biologische broccoli uiteraard ook wordt bespoten, valt dit reuze mee in vergelijking met andere groenten. Dit maakt broccoli ook meteen tot één van de minst bespoten groentesoort ter wereld. Er worden echter vrij veel pesticiden gebruikt, maar de hoeveelheden zijn minimaal.

  1. Dit betekent dat je niet altijd voor biologische broccoli hoeft te kiezen, deze zijn in regel flink duurder.
  2. Je kunt het beste afwisselen, als je ook graag net als ik broccoli iedere dag op je menu wilt gaan zetten.
  3. Nog een voordeel van broccoli is dat het vrij goedkoop is.
  4. Het wordt relatief vrij goedkoop aangeboden in supermarkten.

Ook biowinkels houden zeer regelmatig weekaanbiedingen waardoor ook onbespoten broccoli betaalbaar wordt. Als je al het hierboven geschreven leesvoer hebt gelezen, hoop ik dat jij nu ook enthousiast genoeg bent geworden om iedere dag broccoli te gaan eten. Dit kun je over een hele dag uitsmeren, je hoeft dus bijvoorbeeld niet iedere avond broccoli te eten. Broccoli kun je in principe ongelimiteerd eten. Het is calorie-arm, vullend en laat de bloedsuikerspiegel met rust. Om van bovengenoemde gezonde voordelen te profiteren is het wel verstandig iedere dag tenminste een half strookje broccoli te eten. Daarnaast is het ook erg belangrijk, dat je de broccoli stoomt of kort kookt, om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van alle voedingsstoffen. Vegan broccoli quiche, voor het volledige recept Broccoli ” special soup” Voor het volledige recept Heerlijk zoete cake met broccoli! Dit heerlijke broccoli brood kan op ieder moment van de dag! Deze spread kan op brood, bij de maaltijd of als hapje tussendoor! : Waarom we iedere dag broccoli zouden moeten eten!

Wat gebeurt er als je broccoli te lang kookt?

Bloemkool gaat stinken als het te lang kookt – Door groente te verhitten, verandert de textuur en smaak ervan. Kook je de broccoli kort, dan gebeurt er nog niet zoveel. Maar laat je het langer staan (een kwartier bijvoorbeeld) dan gaan de celwanden in de broccoli kapot.

Hoe eet je broccoli het gezondst?

Alles over broccoli Broccoli is een echte alleskunner en niet alleen omdat het zo goed bij heel veel maaltijden past. Wist je dat van alle groenten broccoli een van de top vitaminen- en mineralenleveranciers is. Supergezond dus. Eet wel alles van de broccoli en niet alleen de bloemknopjes.

Hoe is broccoli het gezondst?

Hoe moeten we dit nieuws interpreteren? – Het woord broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord ‘broccolo’. Dat betekent ‘de bloeiende top van een kool’. Broccoli bevat slechts 34 kcal per 100 gram. Het calciumgehalte in broccoli is vrij laag, maar het vitamine C-gehalte ligt hoger dan dat in sinaasappels, namelijk 89 mg per 100 gram tegenover 53 mg per 100 gram.

  • Veel studies die het verband tussen broccoli en gezondheid onderzoeken bij mensen zijn observatiestudies.
  • Zulke studies tonen inderdaad aan dat een hoge broccoli-consumptie samengaat met een lager risico op verschillende vormen van kanker.
  • Maar mensen die veel broccoli eten, leven in het algemeen ook gezonder.

Daardoor kunnen we het positieve effect niet louter aan één groente toeschrijven. Het is bijna onmogelijk om in dergelijke observatiestudies een onderscheid te maken tussen het effect van broccoli en dat van de gezonde eet- en leefgewoonten in het algemeen.

  1. Andere studies zijn laboratoriumstudies, dierproeven of hypotheses.
  2. In een aantal gevallen is er helemaal geen onderzoek, zoals naar de relatie tussen broccoli en mentale gezondheid.
  3. En in andere gevallen is het gezondheidsvoordeel niet duidelijk, zoals het stimuleren van gezonde bacteriën in de dikke darm.

Elke groentesoort levert specifieke voedingsstoffen aan, dus we hebben vooral afwisseling nodig om gezond te leven. Volgens het eet je het best 300 gram groenten per dag.

Waarom is broccoli zo n gezonde groente?

1. Broccoli – Laten we maar meteen van start gaan met deze groene topper. Broccoli is een kruisbloemige groente en bevat bijna alle vitamines en mineralen, behalve vitamine B12. Broccoli is vooral rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen, de voorloper van vitamine A.

Kun je broccoli ook rauw eten?

Is het goed om broccoli rauw te eten?

Is het goed om broccoli rauw te eten?

Broccoli bevat onder andere, B1, B2,, C en E. Vitamine C en E zijn de sterkste onder de vitamines die ervoor zorgen dat vrije radicalen zonder schade aangericht te hebben het lichaam verlaten. Het eten van broccoli kan kanker helpen te voorkomen, zorgen voor een gezonde huid en ogen, sterke botten, een gezonde hart- en darmfunctie.

Door het koken van groente kunnen voedingsstoffen verloren gaan (tussen de 20 en 50 procent), dit geldt ook voor broccoli. Om maximaal te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van broccoli, dient de groente of zeer kort gekookt te worden, namelijk maximaal vijf minuten. Ook kun je de broccoliroosjes beter niet in ruim water koken, omdat op deze manier voedingsstoffen verloren gaan.

Broccoli is prima rauw te eten, je krijgt dan veel antioxidanten binnen, al kan het even wennen wat betreft de smaak en structuur. Geschreven door, Diëtist bij Sint Jacob BSc Voeding en diëtiek, HBO niveau Voeding en diabetes type 2, Post HBO Sportdiëtetiek : Is het goed om broccoli rauw te eten?

Kun je broccoli te lang koken?

Broccoli kun je het beste niet te lang koken. De kooktijd hangt af van je persoonlijke voorkeur: na 3 minuten koken is de broccoli beetgaar, na 5 minuten koken is deze zacht. We raden af om veel langer dan 6 minuten te koken, dan verliest de groente z’n smaak.

Hoeveel water moet er bij broccoli?

Hoeveel water kost een kropje sla? Californië levert ongeveer de helft van alle Amerikaanse groenten, fruit en noten. Dat is vooral dankzij het zonnige klimaat, dat de teelt van allerlei ‘mediterrane’ gewassen mogelijk maakt, zoals citrusvruchten, kiwi’s, dadels, vijgen en olijven.

De nijvere boeren van Californië hebben zich in een aantal gevallen ware monopolie-posities verworden: zo komt maar liefst 99% van alle Amerikaanse amandelen en walnoten uit Californië, net als 98% van alle pistache-noten. De staat tekent ook voor 95% van alle broccoli, 90% van alle tomaten en 74% van alle sla.

Bovendien komt 92% van alle aardbeien uit de Sunny State, plus 91% van alle druiven. De keerzijde van deze hoogproductieve landbouw is dat er veel gebruik gemaakt wordt van irrigatie en besproeiing.77% van het Californische water wordt in de landbouw aangewend. Een broccoli slurpt dus maar liefst 20,4 liter water op. Een krop sla: 13,2 liter, één tomaat: 12,4 liter. Eén enkele walnoot: 18,5 liter! Dan kun je voor je nootjes toch voortaan maar beter voor amandelen of pistachenootjes kiezen. De waterverbruiken daarvan zijn wat bescheidener. Al is voor 1 amandel nog altijd 4,2 liter water nodig.1 druif kost iets meer dan een liter. Naast de landbouw, zijn ook de steden grootverbruikers van water. Ook daarvoor zette Mother Jones een en ander eens overzichtelijk op een rijtje. Wat springt daarbij in het oog: het enorme verschil in waterverbruik tussen de inwoners van het (landinwaarts gelegen) Palm Springs, dat met meer dan 2650 liter water per inwoner per dag met kop en schouders boven de andere Californische steden uitsteekt.

Daar valt dus mogelijk nog best wat te, Dan zijn de bewoners van San Francisco al een stuk beter bezig; zij verbruiken nog geen 400 liter per dag. Droogte en waterschaarste zijn een onderwerp waar we nog veel over gaan horen. Zeker in de VS waar de een fors deel van het grondwater gebruikt, niet om eten te laten groeien maar om de kachel te laten branden en de industrie flink aan de stoomfluit te kunnen laten trekken.

Fotocredits: California grows it, uitsnede : Hoeveel water kost een kropje sla?

Welke kruiden zijn lekker bij groenten?

Bereiden – GROENTE KRUIDEN EN OF SPECERIJEN AARDAPPELEN; Basilicum, bieslook, koriander, nootmuskaat, paprika, rozemarijn, selderij. ANDIJVIE; Bieslook, citroenmelisse, dragon, mosterd, nootmuskaat, peper, selderij, uien. ASPERGES; Bonenkruid, dille, kerrie, nootmuskaat.

  1. AUBERGINES; Basilicum, kervel, salie, rozemarijn.
  2. BIETEN; Bonenkruid, dille, dragon,kervel, koriander, kruidnagel, marjolein, mosterd, peper, salie, selderij, tijm, uien.
  3. BLOEMKOOL; Dragon, foelie, kerrie, koriander, kummel, marjolein, mosterd, nootmuskaat, peterselie, rozemarijn.
  4. BOERENKOOL; Knoflook, marjolein, mosterd, nootmuskaat.

BONEN; Basilicum, bieslook, bonenkruid, dille, dragon, foelie, kerrie, knoflook, kruidnagel, maggi, marjolein, nootmuskaat, paprika, peper, rozemarijn, tijm. BROCCOLI;Dragon, foelie, koriander, nootmuskaat, kummel. CHAMPIGNONS; Basilicum, bieslook, citroenkruid, dragon, kerrie, knoflook, kervel, koriander, peterselie, marjolein, nootmuskaat, paprika, peper, rozemarijn, selderij, tijm.

  1. CHINESE KOOL; Basilicum, dille, foelie, koriander, kruidnagel, kruizemunt, marjolein, mosterd, peper, rozemarijn, selderij.
  2. COURGETTES; Basilicum, dille, kerrie, kervel, marjolein, paprika, peper, peterselie, rozemarijn, salie, selderij.
  3. DOPERWTEN; Basilicum, kervel, kruizemunt, marjolein, peterselie, rozemarijn, bonenkruid.

GROENE/WITTE KOOL; Koriander, dille, munt. KAPUCIJENRS; Basilicum, bonenkruid, dille, dragon, knoflook, mosterd, peper, rozemarijn, tijm, uien. KOMKOMMER; Bieslook, bonenkruid, borage, citroenmelisse, dragon, kervel, dille, kummel, mosterd, paprika, selderij, venkel, rozemarijn.

  1. OOLRABI; Bieslook, dille, kerrie, kummel, marjolein, mosterd, nootmuskaat, peterselie, rozemarijn, selderij.
  2. PREI; Bieslook, kummel, laurier, selderij, tijm.
  3. PEULEN; Basilicum, bonenkruid, dille, foelie, kervel, marjolein, mosterd, peterselie, rozemarijn, salie, selderij, tijm.
  4. RAAPSTELEN; Peper, selderij.

RODE KOOL; Basilicum, kaneel, koriander, kruidnagel, jeneverbessen, laurier, marjolein, munt, tijm. SAVOYE KOOL; Dille, kerrie, kruizemunt, marjolein, mosterd, nootmuskaat SELDERIJ; Marjolein, salie, venkel. SLA; Basilicum, bieslook,citroenkruid, citroenmelisse, kervel, tijm, peterselie, rozemarijn, dille, dragon, selderij, uien.

  1. SLABONEN; Basilicum, bonenkruid.
  2. SPINAZIE; Bieslook, kervel, knoflook, laurier, basilicum, dragon, koriander, marjolein, munt, nootmuskaat, rozemarijn, salie, selderij.
  3. SPRUITJES; Salie, nootmuskaat, peterselie, citroenmelisse, marjolein, peper, kruizemunt.
  4. TOMATEN; Basilicum, bieslook, bonenkruid, borage, dille, dragon, kervel, koriander, maggi, marjolein, peper, peterselie, salie, selderij, uien, venkel.

TUINBONEN; Basilicum, bonenkruid, kerrie, mosterd. UIEN; Koriander, marjolein, salie. WITLOF; Basilicum, dragon, marjolein, bieslook, koriander, peterselie, citroenmelisse, peper, selderij. WORTELEN; Peterselie, bonenkruid, kervel, koriander, kummel, maggi, marjolein, selderij, tijm, venkel, bieslook, salie, munt.

Wat voor kruiden doe je over bloemkool?

Bloemkool kruiden met kruiden en specerijen, zonder onnodig zout toe te toevoegen? Ontdek nu welke verschillende kruiden en specerijen jij kunt gebruiken als bloemkool kruiden in plaats van zout. De mogelijkheden om minder zout te gebruiken zijn enorm als je weet welke kruiden en specerijen lekker bij bloemkool smaken! – Grote bloemkolen, kleine bloemkolen en Hollandse bloemkolen; er zijn bloemkolen in allerlei soorten en maten.

  • Deze lekkere groente is vrij neutraal van smaak en is relatief eenvoudig te bereiden én te kruiden.
  • Er zijn diverse kruiden en specerijen die combineren met bloemkool.
  • Hieronder wordt beschreven welke kruiden bij bloemkool goed werken Natuurlijk zijn er zelf allerlei variaties te verzinnen, laat je creativiteit de vrije loop! Welke kruiden bij bloemkool passen? Dat zijn bijvoorbeeld kerrie, uienpoeder, tijm, dragon, peterselie, nootmuskaat, Italiaanse kruidenmix en chilipepervlokken en knoflook.

Veel plezier met uitproberen!

Hoe teel je broccoli?

Hoe moet je broccoli kweken? – Nieuwsgierig hoe je broccoli kweekt? Doorloop de volgende stappen:

  1. Koop broccoli zaadjes, kweekpotten van 9 cm, potgrond, biologische moestuingrond
  2. Zaai broccoli zaadjes in kweekpotten van 9 cm met vochtige en luchtige potgrond
  3. Plaats de zaadjes ondiep in de bodem met bovenop 0,5 cm grof zand of compost
  4. Bij een temperatuur van 15°C graden ontkiemen ze binnen anderhalve week
  5. Plaats de zaailingen op een koele en schaduwachtige plek buiten (4 tot 5 blaadjes)
  6. Als de plantjes 7 tot 10 cm groot zijn, kun je ze in volle grond uitplanten
  7. Houdt een plantafstand van minimaal 50 cm
  8. Bescherm de broccoli planten door een vriesdoek of net te spannen
  9. Zorg dat je om de paar weken de bodem extra bemest
  10. Rond augustus en eind oktober kun je met oogsten beginnen

Wat krijg je van broccoli?

Alle groenten zijn gezond, maar broccoli lijkt echt een supergroente! Tenminste als alle verhalen over broccoli kloppen. We zetten het even voor je op een rijtje: 1. Broccoli is een bloem Allereerst: wat is broccoli eigenlijk? Het woord broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord broccolo, dat “bloeiende top van een kool” betekent.

  • Net als bloemkool, is broccoli een bloem.
  • Veel mensen eten alleen de bloemknoppen, maar ook de steel en bladeren kun je eten,2.
  • Broccoli bevat net zoveel vitamine C als een kiwi Broccoli bevat minstens evenveel vitamine C als het bekende vitaminebommetje, de kiwi.
  • Met 200 gram broccoli krijg je zelfs ruim 2 keer de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag binnen! 3.

Broccoli zit bomvol mineralen Ook de mineralen zijn goed vertegenwoordigd in broccoli. Het bevat een ruime dosis ijzer, calcium en magnesium, maar ook kalium, fosfor en zink. Om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te behouden bij het bereiden, kun je broccoli het best stomen of roerbakken.

  • Als je het kookt, doe dit dan maar kort en voeg de groente pas aan het water toe als dit kookt.4.
  • Je kunt je tanden poetsen met broccoli De roosjes van broccoli lijken niet alleen op kleine borsteltjes, ze werken ook zo! Wanneer je kauwt op een rauw broccoliroosje, borstel je als het ware bacteriën weg die tandplak kunnen veroorzaken.

Daarnaast zorgt het calcium voor sterke tanden en ijzer voor een beschermend laagje over je tandglazuur.5. Broccoli is goed voor de ogen Net als andere groene, gele en oranje groente- en fruitsoorten bevat broccoli betacaroteen, dat goed is voor je ogen.

Daarnaast bevat het een flinke dosis luteïne en zeaxanthine, stoffen die een natuurlijk uv-filter vormen tegen oxidatieve schade, veroorzaakt door uv-licht en blauw licht. Extra goed om te (w)eten als je veel achter een beeldscherm zit dus.6. Broccoli beschermt tegen ziekten Een enkel voedingsmiddel kan nooit beschermen tegen ziekten als kanker, reuma of diabetes.

Maar broccoli heeft wel heel veel beschermende stoffen (antioxidanten) in zich om je lichaam te ondersteunen.7. Broccoli is rijk aan vezels Broccoli behoort tot de top 10 van meest vezelrijke groenten. Het eten van een vezelrijke voeding heeft een positief effect op een goede darmwerking, maar draagt ook bij aan een beter cholesterol en een lager risico op hart- en vaatziekten.

8. Broccoli is superfood Broccoli heeft flowerpower. Met zijn vele gezonde eigenschappen past deze “bloem” perfect in een PuurGezond eetpatroon. Maar broccoli is niet de enige supergroente: alle groenten zijn super! In iedere groentesoort zitten weer andere stoffen die goed voor je zijn. Varieer daarom lekker veel met groenten, dat is ook nog eens superlekker.

Veel groenten eten is een van de basisprincipes van PuurGezond eten. In ons boek “Eet Meer, lekker in je vel met PuurGezond” lees je er meer over.

Adblock
detector