Hoe Zwaar Is Een Broccoli?

Hoe Zwaar Is Een Broccoli
Broccoli is een tweejarige, kruisbloemige groente die behoort tot de familie Brassicaceae. Andere bekende leden van deze familie zijn bloemkool, spruitjes en kool. De wetenschappelijke naam van broccoli is Brassica oleracea var. italica, terwijl de naam broccoli is afgeleid van het Italiaanse “broccolo”.

 • Tien jaar geleden was broccoli een groente die alleen in de winter verkrijgbaar was, maar met hedendaagse broccolihybriden kunnen boeren in sommige gebieden bijna het hele jaar door zaaien.
 • De plant bestaat uit een dikke stengel met daaromheen bladeren waarop de groene bloemhoofdjes groeien.
 • Een bloemhoofd bestaat uit een massa kleinere bloemhoofdjes die kleine bloemen ontwikkelen met vier bloembladen.

Broccoli lijkt op bloemkool; ze verschillen echter in veel belangrijke details. Bloemkool produceert slechts één grote krop. Broccoli produceert een centrale kop en zijscheuten. Zo zorgt broccoli voor meerdere oogstsessies per plant en een constante aanvoer.

Broccoli heeft een groen of paars bloemhoofdje. Het gewicht van broccoli kan variëren van 350 gram tot meer dan 500 gram. De markt bepaalt altijd het gewenste gewicht van de kroppen broccoli. De gemiddelde grote broccolikop weegt 0,5 kg en de kleine kop weegt normaal ongeveer 0,35 kg. Broccoli wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​in het Middellandse Zeegebied; Grieken en Romeinen aten regelmatig broccoli.

Italianen introduceerden broccoli in de rest van Europa in de 16e eeuw. Tegenwoordig is China de grootste broccoliproducent ter wereld. Broccoli is een zeer populaire groente, vooral vanwege de hoge voedingswaarde. Het kan rauw in salades worden geconsumeerd of gekookt als onderdeel van soepen.

Snelle feiten over broccoli Broccoli-informatie, geschiedenis en gebruik Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van broccoli – Hoe kan broccoli onze gezondheid ten goede komen? Hoe kweek je thuis broccoli – Broccoliteelt in de achtertuin Broccoli kweken voor winst – Broccoli commercieel kweken

Dit artikel is ook beschikbaar in de volgende talen: English Español Français Deutsch हिन्दी العربية Türkçe 简体中文 Italiano Ελληνικά Português

Hoeveel gram groente is een broccoli?

Bereiding – Tijdens de bereiding gaat er vaak een deel van de groente verloren. Denk aan het raspen van de worteltjes of het doppen van de boontjes. Maar ook het slinken van bijvoorbeeld spinazie kan veel in gewicht schelen. Van spinazie moet je 2 keer zo veel bereiden (500 gram) om uiteindelijk 250 gram op je bord te krijgen! Onderstaande tabel van het Voedingscentrum geeft een duidelijk overzicht hoeveel groente je nodig hebt.

Groentesoort Om 250 gram groente over te houden gebruik je zoveel gram (ongekookt):
Andijvie 370-450
Asperges groen 300
Asperges wit 325-375
Aubergine 250-325
Bimi 250
Bleekselderij 375-450
Bloemkool 325-375
Boerenkool 500-575
Bospeen 250-325
Broccoli 325-375
Chinese kool 375-450
Courgette 250-325
Groene kool 325-375
Knolselderij 325-375
Koolraap 325
Koolrabi 250-325
Kousenband 250-325
Maïs 325-375
Paksoi 375-450
Pastinaak 300
Peultjes 250-325
Postelein 450-500
Prei 450-500
Raapjes/meiknol 325
Raapstelen 375-450
Rabarber 500
Radicchio 325-375
Rode biet rauw 325
Rodekool 250-325
Savooiekool 325-375
Schorseneren 325-375
Snijbiet 375
Snijbonen 250
Sperziebonen 275
Spinazie 450-500
Spitskool 325-375
Spruiten 275-325
Sugarsnaps 250
Venkel 325-375
(Winter)postelein 450-500
Witlof 325-375
Witte kool 250-325
Waspeen 250-325
Zeekraal 325
Zuurkool (geopend/onverpakt) 250-325

Zoals je ziet moet je van veel groenten een stuk meer bereiden om uiteindelijk die 250 gram op je bord te krijgen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe je het bereidt. Bijvoorbeeld van hoeveel je wegsnijdt van de groente. Het beste inzicht krijg je natuurlijk door het af en toe af te wegen bij het opscheppen.

Hoeveel gram is 1 portie broccoli?

Tip – Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.

Hoeveel is 500 gram broccoli?

Broccoli 500 gram Prijs per standaard hoeveelheid: € 2,38/KG Broccoli heeft een plat scherm van groene tot paarse bloemknoppen.

Smaak: Broccoli is knapperig, fris en iets pittiger van smaak dan bloemkool. Bewaren: In de koelkast. Bereiden: Schil de steel gedeeltelijk, snij de onderste 2 à 3 centimeter eraf. Was of spoel de broccoli. Snij de broccoli in kleine roosjes. Koken: de broccoli kan in z’n geheel of in roosjes gekookt worden. In ongeveer 8 minuten in weinig water beetgaar koken. Hele stronken hebben meer kooktijd nodig. Roerbakken: de roosjes gedurende enkele minuten omscheppen. Salade: voeg fijngesneden broccoli toe. Geschikt om te koken, te stomen en te roerbakken. Ook lekker als snack bij de borrel, rauw in salades of om soep van te maken.

500 gr : Broccoli 500 gram

Kun je de hele broccoli eten?

Zoals we al zeiden: de stam van de broccoli is gewoon eetbaar. De volgende keer dat je soep maakt kun je de stronken gewoon aan de roosjes laten zitten en de stam in stukjes meekoken.

Hoeveel is 200 gram broccoli?

200 gram bereid product is ≈ 4 groentelepels.

Hoeveel is 250 gram broccoli?

Handig om te onthouden: 250 gram groente komt overeen met ongeveer 5 opscheplepels. In de groentedatabase van het Voedingscentrum kun je alle groentes opzoeken.

Hoeveel kcal is 1 broccoli?

1 opscheplepel (50 gram) broccoli bevat: –

Energie 14 kcal
Vet 0,4 g
– waarvan verzadigd g
Koolhydraten 0,4 g
– waarvan suikers 0,2 g
Vezels 1,6 g
Eiwit 1,4 g
Zout 0,01 g

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen? Vul dan de caloriechecker onderaan deze pagina in.

Wat zit er in 1 broccoli?

Waarom goed voor je? – Zijn groene kleur verraadt het al een beetje: broccoli is gezond! Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger het gehalte aan bètacaroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet tot vitamine A en is net als vitamine A goed voor je immuunsysteem.

Hoeveel is 200 gram groente?

Hoeveel is 200 gram groente? 200 gram groente is ongeveer 4 opscheplepels gekookte groenten bij je avondeten.1 opscheplepel groente is namelijk ongeveer 50 gram. Voor rauwkost, zoals sla, komkommer en tomaat, kun je ervan uitgaan dat 1 schaaltje ongeveer 50 gram is.

See also:  Hoe Lang Blijft Gekookte Broccoli Goed?

Hoe zwaar is een bloemkool?

Het beste antwoord. Een diameter van 21 cm. En ze wegen gemiddeld 1200 gram.

Hoeveel gram broccoli per dag?

Waarom we iedere dag broccoli zouden moeten eten! Geplaatst op september 21 2018 door Bij mij is broccoli al jarenlang iedere dag een vast onderdeel van mijn menu. Ik eet ontzettend veel verse groente en daarbij ontbreekt broccoli nooit. Iedere dag eet ik aardig wat, niet alleen omdat het zo vreselijk gezond is, maar ook gewoonweg ontzettend lekker.

 1. Sommige mensen kijken mij verbaasd aan als ik hen vertel dat broccoli iedere dag op mijn menu staat.
 2. Maar eigenlijk zou dit andersom moeten zijn, en zou ik mij kunnen verbazen waarom broccoli niet bij iedereen dagelijks op het menu staat.
 3. Als ik alle bewezen, onderbouwde gezonde voordelen erop nalees, zou je je af kunnen vragen waarom dit helemaal niet zo bekend is.

Broccoli is méér dan alleen gezond. Het is bijzonder en extreem gezond. En wel hierom Broccoli staat prominent op de eerste plek als het komt op meest gezondste groente.Waarom? Heb je even? Al heel lang is door middel van talloze onderzoeken bewezen dat broccoli tumoren kan voorkomen maar dat niet alleen,bij 75% van de onderzochten verkleinde de omvang ook van de tumoren. Broccoli herbergt echt een schat aan zeer belangrijke voedingsstoffen. Waaronder:

Sulfurofaan: dit is een zeer sterk indirect werkende antioxidant. Dit houdt in dat de werking van deze stof tot ontplooiing komt wanneer de groente wordt bewerkt, zoals gesneden en gekookt.Dat klinkt wat tegenstrijdig, maar broccoli kun je dus het beste snijden en koken, om zo het meest te profiteren van deze supersterke antioxidant. Dit geldt overigens ook voor de rest van de familie kruisbloem. Bij het snijden gaan groenten zich verweren door glucosinolaten aan te maken en dat is gunstig, het beschermt niet alleen de plant maar ons ook tegen kanker en veroudering. Echter hebben de stronken ongeveer twee dagen nodig om in gesneden vorm de maximale hoeveelheid glucosinolaten aan te maken en het is dan ook het beste om de broccoli twee dagen voor gebruik te snijden.

Vezels: vezels zijn zeer belangrijk voor een goede werking van de maag en de darmen. Juist omdat ze onverteerbaar zijn worden de darmen geprikkeld en gestimuleerd,wat weer een zeer gunstig effect heeft op de spijsvertering. De vezels in broccoli zijn oplosbaar wat weer erg gunstige effecten heeft op heel veel functies in het lichaam. Dezelfde vezels zorgen bovendien voor een langer verzadigd gevoel wat kan helpen tegen honger en trek en ter ondersteuning tijdens een vermageringen-dieet.

Indolen: indolen worden gevormd uit glucosinolaten wanneer deze worden gekauwd of fijn gesneden. Deze indolen bieden ook een zeer beschermende werking tegen kanker.

Luteine/zeaxanthine: dit zijn krachtige antioxidanten die ons beschermt tegen vrije radicalen. Ook erg gunstig bij oog aandoeningen.

Calcium: Zoals bekend geeft calcium stevigheid aan het gebit en skelet en is het ook hard nodig voor het optimaal functioneren van ons spierweefsel. Het is ook belangrijk voor een goede celgroei,hormoon stofwisseling en is nauw betrokken bij onze bloedstolling.

Foliumzuur: een vorm van een in water oplosbare vitamine uit de vitamine B complex.

Vitamine C : deze in water oplosbare vitamine staat erg bekend om zijn goede weerstand opbouw,maar zorgt ook voor gezonde botten tanden en bloedvaten. Samen met vitamine E beschermt het ons ook tegen vrije radicalen.

Polyfenolen: werken net als antioxidanten. Ze werken anti-allergeen en ontstekingsremmend. Ze verminderen vet afgifte van vettige stoffen in het bloed. Flavonoïden zijn ook polyfenolen die aanwezig zijn in plantaardige voedingsmiddelen. Zo bepalen favonoïden bijvoorbeeld ook de grote variatie aan kleuren in groente en fruit en huizen ze voornaam in de schil.

We komen nog even terug op sulfurolaan. Dit zorgt namelijk ook nog eens voor een verlaging van het ” slechte” LDL cholesterol, waardoor de algehele cholesterol-spiegel verbetert. Ook de enorme hoeveelheden vezels spelen een belangrijke rol op de cholesterolspiegel.

De oplosbare vezels heeft een erg gunstige uitwerking. Artrose is een aandoening waarbij je gewrichten ontstoken raken. De kans dat dit gebeurt wordt groter naarmate je ouder wordt, maar broccoli kan deze ziekte vertragen en wellicht zelfs voorkomen, Hier is weer een hoofdrol weggelegd voor sulforafaan: het blokkeert destructieve enzymen die het kraakbeen beschadigen.

Alhoewel niet-biologische broccoli uiteraard ook wordt bespoten, valt dit reuze mee in vergelijking met andere groenten. Dit maakt broccoli ook meteen tot één van de minst bespoten groentesoort ter wereld. Er worden echter vrij veel pesticiden gebruikt, maar de hoeveelheden zijn minimaal.

Dit betekent dat je niet altijd voor biologische broccoli hoeft te kiezen, deze zijn in regel flink duurder. Je kunt het beste afwisselen, als je ook graag net als ik broccoli iedere dag op je menu wilt gaan zetten. Nog een voordeel van broccoli is dat het vrij goedkoop is. Het wordt relatief vrij goedkoop aangeboden in supermarkten.

Ook biowinkels houden zeer regelmatig weekaanbiedingen waardoor ook onbespoten broccoli betaalbaar wordt. Als je al het hierboven geschreven leesvoer hebt gelezen, hoop ik dat jij nu ook enthousiast genoeg bent geworden om iedere dag broccoli te gaan eten. Dit kun je over een hele dag uitsmeren, je hoeft dus bijvoorbeeld niet iedere avond broccoli te eten. Broccoli kun je in principe ongelimiteerd eten. Het is calorie-arm, vullend en laat de bloedsuikerspiegel met rust. Om van bovengenoemde gezonde voordelen te profiteren is het wel verstandig iedere dag tenminste een half strookje broccoli te eten. Daarnaast is het ook erg belangrijk, dat je de broccoli stoomt of kort kookt, om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van alle voedingsstoffen. Vegan broccoli quiche, voor het volledige recept Broccoli ” special soup” Voor het volledige recept Heerlijk zoete cake met broccoli! Dit heerlijke broccoli brood kan op ieder moment van de dag! Deze spread kan op brood, bij de maaltijd of als hapje tussendoor! : Waarom we iedere dag broccoli zouden moeten eten!

See also:  Broccoli Hoe Ver Uit Elkaar Planten?

Hoeveel kcal 100 gram broccoli?

14 kcal energie.0,2 gram vet.0 gram verzadigd vet.0,4 gram koolhydraten.

Is elke dag broccoli goed?

Deze groene nutritionele krachtpatser staat bekend als de koning onder de groentes. En dat is niet voor niets. Deze superfood is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens buitengewoon gezond. Eén van de grootste voordelen van broccoli is het hoge gehalte aan voedingsstoffen.

 1. Broccoli bevat namelijk een breed scala aan vitamines, mineralen, vezels en andere antioxidanten die vele voordelen met zich mee brengen.
 2. Het verhoogt het immuunsysteem, verbetert de spijsvertering, verlaagt het cholesterolgehalte en het ontgift het lichaam waardoor opname van vitamine en mineralen wordt gestimuleerd, elimineert ontstekingen en het verlaagt de bloeddruk.

Broccoli bulkt van de vitamine K, vitamine C, chroom en folaat en is een zeer goede bron van voedingsvezels, pantotheenzuur, vitamine B6, vitamine E, mangaan, fosfor, choline, vitamine B1, vitamine A (in de vorm van carotenoïden), kalium en koper. Tevens bevat het ook vitamine B1, magnesium, omega-3-vetzuren, eiwitten, zink, calcium, ijzer, niacine en selenium.

 1. Vezels Bij een gezond dieet hoort vezelrijke voeding, dit helpt de stoelgang.
 2. Laat broccoli nou is bomvol vezels te zitten.
 3. Door flink wat broccoli bij je maaltijden te eten voel je je langdurig verzadigd.
 4. De reden hiervoor is dat broccoli de spijvertering vertraagd.
 5. Tevens zorgt een vezelrijk dieet ook nog voor een vermindering op het risico op hart- en vaatziekten.

De vezels in broccoli laten het cholesterol makkelijker ons lichaam verlaten. Dit komt doordat de vezels zich binden met de galzuren in het spijsverteringskanaal. Dit proces versoepelt het uitscheiden van cholesterol. Calcium Broccoli mag zeker niet ontbreken op je boodschappenlijst als je sterke stevige botten wilt hebben.

Vergeet alle propaganda die de zuivelindustrie je ooit heeft geleerd. Broccoli is the real deal. Elke 100 gram broccoli bevat namelijk 105 mg calcium. Dit is net zoveel als in koeienmelk. Vitamine K Vitamine K is een vitamine die tot de groep van vetoplosbare vitamines hoort, net als vitamines A, D en E.

Het zorgt onder andere voor een normale bloedstolling, het vastzetten van calcium en voor sterke botten en gezonde bloedvaten. De aanbevolen hoeveelheid vitamine K voor volwassenen vanaf 18 jaar is 70 microgram per dag. Broccoli bevat maar liefst 156 microgram per 100 gram.

Dit is maar liefst 140% van de dagelijkse behoefte vitamine K. Van alle groenten bevatten alleen spinazie en boerenkool meer vitamine K dan broccoli. Vitamine C Broccoli bevat een zeer grote hoeveelheden vitamine C. Dat is zelfs veel meer dan in sinaasappels.200 gram broccoli bevat maar liefst 94 mg vitamine C.

Dit is 125% van de dagelijkse behoefte. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer, het in stand houden van de weerstand en het helpt ook bij het herstel van het lichaam na een zware training.

 1. Ontstekingsremmend Broccoli behoort tot de brassica familie.
 2. Het is nauw verwant aan kool, spruitjes, boerenkool en bloemkool (alle eetbare planten die gezamenlijk worden aangeduid als kruisbloemige groenten).
 3. Deze groentesoort met immuun bevorderende eigenschappen bevat sulforafaan.
 4. Dit is een antioxidant die vele voordelen voor je gezondheid bevat.

Het werkt namelijk ontstekingsremmend en het helpt cardiovasculaire ziekten bestrijden. Zoals je nu hebt kunnen lezen is het wel duidelijk dat broccoli een zeer voedingsrijke plant is die de gezondheid op vele manieren kan verbeteren. Broccoli is slechts één van de vele gezonde groenten die kunnen bijdragen aan een goed en gezond lichaam.

Hou hier rekening mee. Variatie is de key. Bereiden Broccoli kun je het best niet té lang koken. Als je broccoli te lang kookt verdwijnen de voedingsstoffen zoals Vitamine C. Gekookte broccoli bevat ook nog eens een 40% van de voordelen van rauwe groente Hoe je broccoli precies eet maakt ook nog uit. Als je namelijk broccoli te lang kookt verdwijnen de voedingsstoffen als vitamine C.

De beste manier om het te bereiden is om het kort (ong 5 min) te wokken, stomen of om het rauw te eten. Wist je dat je een heerlijke smoothie kan maken met plantaardige melk, Greenpowders shake en wat broccoli roosjes? Dus de volgende keer dat je een smoothie gaat maken.

Is elke dag broccoli gezond?

Broccoli is goed voor je hart, je ogen, het zou preventief tegen kanker helpen en houdt ook je cholesterol laag. Daarnaast helpt broccoli je darmbacteriën gezond te houden en zorgt de groente voor een goed immuunsysteem. Gezonde darmen hangen volgens Chatterjee ook samen met je mentale gezondheid.

Hoe vaak per week broccoli?

Door Daniëlla- De laatste tijd zien we vaak commercials voorbij komen van ongezond voedsel. De marketing van de fastfood bedrijven is ontzettend sterk. Op radio, TV en in bushokjes zie je vrijwel alleen maar reclame voor ongezonde producten. Daarom komt er nu een gezonde commercieel over broccoli.

 • Broccoli is volgens ons een echte ‘superfood’ en bevat veel mineralen en vitamines.
 • We vinden het dan ook super leuk dat deze groente meer onder de aandacht wordt gebracht.
 • Waarom het zo goed is, vertel ik je in dit artikel! De laatste tijd is er veel onderzoek gedaan naar broccoli.
 • Wanneer je vier keer per week broccoli zou eten, zou het zoveel gezondheidsvoordelen opleveren dat je het bijna niet kunt weerstaan.
See also:  Waar Is Broccoli Goed Voor?

Zo zouden de stofjes: indolen en glucosinolaten, het lichaam beschermen tegen kanker. Broccoli is lid van dezelfde familie als bloemkool, spuitjes en boerenkool. Je kunt broccoli gebruiken bij de avondmaaltijd, maar ook prima bij de lunch en zelfs bij het ontbijt. Broccoli bevat dus amper calorieën en veel vezels. Ook bevat broccoli net als fruit veel vitamine C. Vitamine C zorgt voor weerstand en helpt griepjes/verkoudheid buiten de deur te houden. Verder bevat het de vitamines A en K, die goed zijn voor de ogen en voor het bloed.

Vitamine K zorgt ervoor dat het bloed niet gaat klonteren en de zuurstofstransport goed kan verlopen. Hierdoor verkleint het de kans op hart- en vaatziekten. Weer een voordeel van de superfood Broccoli! Heb je de super grappige commercial al gezien van de super gezonde broccoli? Hieronder kun je hem bekijken.

‘Break free, eat broccoli!’:-D Waar let je op bij het kopen van de broccoli? Let altijd op de kleur van de broccoli en of die nog vers is! Hoe donkergroener de broccoli is, hoe verser hij is. Vaak zie je in de winkel broccoli’s liggen met gele uitlopers of voelt het droog aan.

Dan is hij dus niet meer vers! En kun je hem beter laten liggen. De broccoli moet altijd wat harder aanvoelen en je moet hem kunnen ruiken. Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk diepvriesgroentes kopen. Hierbij is gelijk na het oogsten, de groentes gewassen en daarna ingevroren. Hierbij is de kans op het vervliegen van mineralen en vitamines erg klein.

Bovendien scheelt het snijwerk! Ik ben dan ook zelf een voorstander van de diepvries broccoli! Broccoli kun je op meerdere manieren bereiden, koken, wokken of lekker stomen. Let hierbij erop dat de broccoli niet te lang kookt, wordt gestoomd of te lang in de wokpan gaat.

Het zou zonde zijn als de broccoli helemaal slap wordt en hiervoor zijn vitamines en mineralen is verloren. Het lichaam moet nog wel kunnen kauwen op de super gezonde groente! Ideetjes voor recepten met broccoli vind je genoeg op optimavita.nl, zoals bijvoorbeeld deze couscous, pasta pesto met broccoli, broccolisaus of deze pasta met vis en broccoli, Wil je meer weten of deze super gezonde broccoli? Bekijk hier dan eens de Big Bang Broccoli website.

Groetjes, Daniëlla Hoe vaak eten jullie Broccoli als groente per week? Ga je het nu vaker eten?

Hoe veel Gram is een bloemkool?

Bloemkool is een kruisbloemige groente die behoort tot de familie Brassicaceae. De biologische cyclus van deze planten duurt normaal gesproken twee jaar, maar we kweken het als een jaarlijkse omdat we ernaar streven de onvolgroeide bloem te oogsten. Andere algemeen bekende leden van deze familie zijn broccoli, spruitjes en kool.

 • De wetenschappelijke naam van bloemkool is Brassica oleracea L var.botrytis en wordt tot 0,5 m hoog.
 • De plant bestaat uit een dikke stengel omgeven door bladeren waarop de kop groeit.
 • Bloemkool ontwikkelt een centrale hoofdbloem (kop).
 • De bloemkoolkop kan, afhankelijk van de soort, licht bol- of piramidevormig zijn.

Bloemkool lijkt op broccoli; ze verschillen echter in veel belangrijke details. Hun belangrijkste verschil is dat de bloemkroon van broccoli losser is dan de bloemkool en meer dan één bloemhoofd ontwikkelt. Aan de andere kant ontwikkelt bloemkool slechts een centrale.

 • Het gewicht van bloemkool kan variëren van 0,5 kg tot meer dan 2,5 kg.
 • De meeste volwassen bloemkolen wegen echter 0,5 tot 1,5 kg.
 • De plant is ontstaan ​​in het Middellandse Zeegebied.
 • Het werd echter populair in China, India, Polen en vele andere landen.
 • Tegenwoordig is China de grootste bloemkoolproducent ter wereld.

India, Polen, Italië en Frankrijk produceren ook aanzienlijke hoeveelheden bloemkool.

Snelle feiten over bloemkool Bloemkoolplantinformatie, geschiedenis en gebruik Hoe je gemakkelijk thuis bloemkool kunt kweken – Bloemkool kweken in de achtertuin Gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van bloemkool Bloemkool kweken voor winst – Commerciële bloemkoolteelt

Dit artikel is ook beschikbaar in de volgende talen: English Español Français Deutsch हिन्दी العربية Türkçe 简体中文 Italiano Ελληνικά Português

Hoeveel is 200g groente?

Hoeveel is 200 gram groente? 200 gram groente is ongeveer 4 opscheplepels gekookte groenten bij je avondeten.1 opscheplepel groente is namelijk ongeveer 50 gram. Voor rauwkost, zoals sla, komkommer en tomaat, kun je ervan uitgaan dat 1 schaaltje ongeveer 50 gram is.

Hoeveel is 100 gram groente?

Hoeveelheid groente – De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen is inmiddels opgeschroefd van 200 gram naar 250 gram, bereidde groente. Dit is best veel want je moet er rekening mee houden dat tijdens de bereiding groente vaak nog slinkt. Dus waar er bijvoorbeeld 400 gram op een zak spinazie staat blijft er misschien maar 250 gram over na de bereiding.

Bron: Voedingscentrum

Om dagelijks aan deze hoeveelheid groente te komen kun je bijvoorbeeld je porties spreiden over de dag. Denk aan reepjes paprika of plakjes komkommer op brood, snacktomaatjes of wortels onderweg. Met 10 cherrytomaatjes of drie middelgrote worteltjes zit je al op 100 gram groente! Je kan daarnaast ook kiezen voor een salade bij de lunch of bij je warme maaltijd.

Wat zit er in 1 broccoli?

Waarom goed voor je? – Zijn groene kleur verraadt het al een beetje: broccoli is gezond! Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger het gehalte aan bètacaroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet tot vitamine A en is net als vitamine A goed voor je immuunsysteem.

Adblock
detector