Wat Past Bij Broccoli?

Wat Past Bij Broccoli
Wat past goed bij broccoli? – Een van de voordelen van broccoli is dat het een veelzijdige groente is die prima samengaat met andere voedingsmiddelen en smaken. Het gaat goed samen met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B, zoals tomaten en spinazie. Je kunt het ook zo eten met een beetje olijfolie en citroensap.

Waar draagt Broccoli bij?

Gezondheid – Broccoli draagt bij aan het lichaam via een relatief hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C, aangezien deze voedingsstoffen belangrijke functies binnen het lichaam ondersteunen, zoals de spijsvertering, celreparatie en celbescherming.

  • Verder hebben onderzoekers aan de Universiteit van Californië – Berkeley ontdekt dat bepaalde bestanddelen van broccoli ( indolen, glucosinolaten ) het lichaam tegen kanker lijken te verdedigen.
  • Ook zou broccoli tegen UV -licht beschermen, waarschijnlijk door de stof sulforafaan,
  • Deze indolen worden in de maag afgebroken en omgezet tot het bestanddeel 3,3-diindolylmethaan (DIM).

DIM lijkt kanker een halt toe te roepen. DIM zou ook zorgen voor een verhoogde aanmaak van een bepaald eiwit dat kankercellen doodt en voor een verminderde aanmaak van een ander eiwit, waarvan kankercellen juist een verhoogde concentratie nodig hebben om te overleven.

Een Brits onderzoek toont vermindering van risico op prostaatkanker met 400 gram broccoli per week in vergelijking met een controlegroep met 400 gram erwtjes. Onderzoekers van de universiteit van Warwick toonden aan dat koken of diepvriezen de gunstige werking met driekwart kan verminderen, terwijl bij wokken, stomen of bereiding in de magnetron de werkzame stoffen worden behouden.

De gunstige invloed van broccoli ter voorkoming van prostaatkanker was al eerder aangetoond. Onderzoek toont ook een versterking van het immuunsysteem door het bestanddeel di-indolylmethaan in broccoli.

See also:  Hoe Maak Ik Broccoli Lekker?

Wat is Broccoli gegeten?

Broccoli
Taxonomische indeling
Rijk : Plantae (Planten)
Stam : Embryophyta (Landplanten)
Klasse : Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade : Bedektzadigen
Clade : ‘nieuwe’ Tweezaadlobbigen
Clade : Malviden
Orde : Brassicales
Familie : Brassicaceae (Kruisbloemenfamilie)
Geslacht : Brassica (Kool)
Soort : Brassica oleracea

/td> Variëteit Brassica oleracea convar. botrytis var. italica Plenck ‘Fiesta’ ‘Southern Comet’ Afbeeldingen op Wikimedia Commons Broccoli op Wikispecies

Portaal Biologie

/td>

Broccoli ( Brassica oleracea convar. botrytis var. italica ) is een groente die verwant is aan bloemkool, Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten (in sommige streken in Italië echter ook de bladeren), van bloemkool zijn dat de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia).

Wat bevat 100 gram verse broccoli?

Voedingsstoffen – 100 gram verse broccoli bevat:

125 kJ 2 g koolhydraten 3,3 g eiwit 105 mg calcium 1,3 mg ijzer 114 mg vitamine C 0,1 mg vitamine B1 0,21 mg vitamine B2 0,12 mg caroteen

Welke kruiden bij Broccoli?

Welke Kruiden Bij Broccoli? 1 Dragon 2 Foelie 3 Koriander 4 Nootmuskaat 5 Karwij (=kummel) 6 Kervel 7 Komijn 8 Mosterd 9 Laurier

Adblock
detector