Broccoli Met Welke Groenten?

Broccoli is een van die groenten waar mensen dol op zijn, maar niet veel over weten. Het is eigenlijk een lid van de koolfamilie, waartoe ook bloemkool, boerenkool, collard greens, broccoli rabe (ook bekend als rapini), raapstelen, mosterd greens, en Chinese kool behoren. De meest voorkomende broccolisoorten zijn groene en paarse broccoli. De stengels en bladeren van deze soorten broccoli zijn zacht en mild van smaak. Ze worden vaak gebruikt in roerbakgerechten en andere Aziatische gerechten omdat ze hun vorm goed behouden als ze gekookt worden. Paarsgekiemde broccoli heeft donkergroene stengels en lichtgele bloemen. De smaak is vergelijkbaar met die van gewone broccoli, maar de textuur is steviger. Andere soorten zijn broccolini, gewoon broccoliroosjes die in lange stukken zijn gesneden, en Romanesco broccoli, die eruitziet als een krop strak gekruld haar. Deze soorten broccoli zijn meestal erg groot en hebben dikke stengels. Hun smaak is intenser dan die van gewone broccoli, dus ze zijn het lekkerst in salades in plaats van gestoomd of gebakken.

Broccoli wokken zoals bij de chinees bij jou om de hoek? Zo doe je dat thuis #12

Hoe kweek ik broccoli?

Hoe kun je broccoli eten?

 1. Broccoli is lid van de koolfamilie, waartoe ook bloemkool, boerenkool, collard greens, mosterd greens, raap greens, koolrabi, Chinese kool en spruitjes behoren.
 2. Broccoli bevat veel vitamine C, foliumzuur, vezels, calcium, ijzer, kalium, magnesium, fosfor, mangaan, koper, zink, niacine, thiamine, riboflavine, pantotheenzuur, en B-vitamines.
 3. Het is ook een uitstekende bron van luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die het risico op maculadegeneratie kunnen verminderen.
See also:  Welke Groenten Bij Kip?

Is broccoli groente of fruit?

Broccoli wordt niet als een vrucht beschouwd omdat het geen zaden heeft. Broccoli bevat echter wel een eetbaar deel, “broccolini” genaamd, dat lijkt op selderij. Het wordt vaak als groente gebruikt, maar kan net als selderij rauw worden gegeten. Broccoli bevat veel vitamine C, vezels, folaat, calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, koper, mangaan en zink.

Wat te doen met oude broccoli?

 1. Als je geen eten wilt weggooien, is dit een makkelijke manier om oude broccoli te gebruiken: – Stoom broccoli tot het gaar is (ongeveer 5 minuten).
 2. – Doe de broccoli in een blender samen met 1/4 kopje water en mix tot een gladde massa.
 3. – Voeg zout en peper naar smaak toe.
 4. – Onmiddellijk serveren.

Hoe moet je broccoli kruiden?

Broccoli is het lekkerst als hij net gaar, maar nog enigszins knapperig is gekookt. Kook de broccoli hiervoor 5 minuten in licht gezouten water, giet af en spoel af onder koud stromend water. Dep droog met keukenpapier. Om overkoken te voorkomen, legt u de broccoli in een stoommandje boven kokend water. Dek goed af en stoom 3-5 minuten, afhankelijk van de grootte. Haal van het vuur en laat afgedekt 2-4 minuten staan alvorens op te dienen.

Welke kruiden bij broccoli en paprika?

Kruiden als cayennepeper, knoflookpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, chilipoeder en oregano doen het goed in combinatie met broccoli en paprika’s.

Kun je broccoli ook rauw eten?

Ja! Broccoli is een van de gezondste groenten die er zijn. Het zit vol met vitamine A, C, K, folaat, vezels, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, koper, mangaan, zink, en vitamine B6. Het bevat meer dan 50 verschillende fytonutriënten (plantaardige verbindingen) waaronder glucosinolaten, die kunnen beschermen tegen kanker. Broccoli bevat sulforafaan, een antioxidantverbinding die carcinogenen helpt ontgiften. Sulforafaan stimuleert ook enzymen die kankerverwekkende stoffen afbreken. De beste manier om broccoli te consumeren is gestoomd of gekookt. Rauwe broccoli wordt afgeraden omdat het voedingsstoffen verliest als het aan hitte wordt blootgesteld.

See also:  Wat Voor Groenten Zijn Er Allemaal?

Hoelang tot broccoli gaar is?

 1. Broccoli heeft tussen de 10-15 minuten nodig om te koken, afhankelijk van de grootte van de krop.
 2. De kleinere kroppen hebben minder tijd nodig dan de grotere.

Is het blad van de broccoli te eten?

Ja! Broccoli wordt al sinds de oudheid medicinaal gebruikt. Men geloofde ooit dat het eten van de bladeren ziektes zoals kanker kon genezen. Vandaag weten we dat dit niet waar is, maar we eten ze nog steeds omdat ze lekker zijn!

Waarom is broccoli zo n gezonde groente?

Broccoli bevat veel vitamine C, folaat, vezels, kalium, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, koper, zink, niacine, thiamine, riboflavine, en vitamine A en B6. Het is ook een uitstekende bron van eiwitten, waardoor het een perfecte aanvulling is op elk dieet.

Is broccoli Nederlands?

 1. Nee, maar bloemkool wel! Bloemkool is een oud lid van de koolfamilie (Brassicaceae), afkomstig uit Centraal-Azië.
 2. Het werd voor het eerst geteeld in China zo’n 5.
 3. 000 jaar geleden.
 4. De Romeinen introduceerden het in Europa in de 1e eeuw na Christus.
 5. Het woord “bloemkool” komt van het Latijnse cauliare, wat “opkrullen als een klein balletje” betekent.
 6. In het Engels noemen we deze groente “broccoli” omdat hij lijkt op de bloem met dezelfde naam.

Hoe zie je dat een broccoli niet meer goed is?

Broccoli moet stevig zijn, maar niet hard; hij moet zwaar aanvoelen voor zijn grootte. De stengel moet groen zijn en er vers uitzien, zonder vergeling of verwelking. Wanneer u boodschappen doet in de supermarkt, let dan op verpakkingen met een “uiterste verkoopdatum”. Deze data geven aan wanneer de producten geoogst zijn, zodat u weet wanneer ze bederven.

See also:  Uit Welk Land Komt De Tomaat?

Hoe ziet bedorven broccoli eruit?

Bedorven broccoli ziet er zo uit:

Adblock
detector