Hoe Diep Komkommer Zaaien?

Komkommers zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig onderhoud nodig als ze eenmaal volwassen zijn. Ze zullen het hele seizoen fruit produceren en hun bladeren zorgen voor een natuurlijke mulch rond planten. Het wordt niet aanbevolen om komkommerzaden direct in de grond te zaaien, omdat ze ten minste zes weken koude stratificatie nodig hebben voordat ze ontkiemen. De beste manier om ze te zaaien, is door ze in flats of potten te planten en ze vervolgens te verplanten als ze klaar zijn om buiten te worden geplant. De ideale bodemtemperatuur voor komkommers ligt tussen 10°C en 15°C. In koudere klimaten wilt u de zaailingen misschien afdekken met een doorzichtige plastic koepel totdat ze ontkiemen. Zodra de planten beginnen te groeien, verwijdert u de bedekking zodat de zon de wortels kan opwarmen.

Komkommer zaaien | Komkommer kweken (in pot)

De Moestuin: # 93 Komkommers Zaaien

Hoe en wanneer komkommer zaaien?

 1. Zaai komkommers in het vroege voorjaar (maart-april) en het late najaar (oktober).
 2. Zaai zaden 1/4 inch diep en 3 inch uit elkaar in rijen 18 inch uit elkaar.
 3. Bedek het zaad met aarde.
 4. Dagelijks water geven tot ontkieming.
 5. Dunne planten tot 12 inch uit elkaar.
 6. Oogst wanneer het fruit 2 inch lang wordt.

Hoe ver komkommer uit elkaar?

 • Komkommers groeien het beste als ze minimaal zes uur direct zonlicht per dag krijgen.
 • Ze zullen meer fruit produceren als ze bij warmere temperaturen worden gekweekt dan bij koelere.
 • De gemiddelde komkommer weegt tussen 1/4 ounce (7 gram) en 3/4 ounce (22 gram).
 • De grootste komkommers wegen tot 2 pond (0,9 kilogram), terwijl de kleinste slechts 14 gram weegt.
See also:  Zoete Aardappel Met Welke Groenten?

Hoe komkommer laten groeien?

Komkommers zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig onderhoud nodig als ze eenmaal volwassen zijn. Ze kunnen binnen of buiten worden gekweekt, maar de meeste mensen kweken ze het liefst buiten omdat ze van frisse lucht en zonneschijn houden. De eerste stap bij het telen van komkommers is het kiezen van een geschikte locatie. Komkommers doen het het beste als de temperatuur overdag tussen de 50-75 graden Fahrenheit en ‘s nachts tussen de 40-60 graden ligt. De grond moet rijk zijn aan organisch materiaal en goed gedraineerd zijn. Plant vervolgens zaden direct in de grond. Het is aan te raden om een zaaibak te gebruiken, zodat de wortels niet uitdrogen. Houd de grond vochtig totdat kieming optreedt. Zodra de planten beginnen te ontkiemen, dun ze uit om de juiste afstand te garanderen. Water geven is het hele seizoen belangrijk. Als de planten volwassen worden, verwijder dan alle bloemen en fruit. Oogst de vruchten wanneer ze volledig rijp zijn.

Hoe haal je zaadjes uit een komkommer?

Snijd de bovenkant van de komkommer af en gebruik een lepel om de zaadjes eruit te scheppen.

Hoe diep komkommer uitplanten?

Plant je cukes minstens 18 centimeter diep. Ze zullen sneller groeien en meer fruit produceren als ze dieper worden geplant dan wanneer ze slechts 6-8 inch diep waren.

Hoe verzorg je een komkommerplant?

Komkommers hebben in droge perioden regelmatig water nodig, maar houden niet van stilstaand water. Ze moeten maximaal één keer per week worden bewaterd, dus controleer ze dagelijks. Komkommers groeien het beste als de temperatuur tussen de 50-60 graden Fahrenheit ligt. Als je komkommers wilt oogsten, wacht dan tot de planten fruit gaan produceren voordat je ze plukt. Om schimmel te voorkomen, snijdt u de uiteinden van de vruchten net boven de grondlijn af. Bewaar ze daarna in een plastic zak in de koelkast.

See also:  Welke Pompoen Kun Je Rauw Eten?

Hoe komkommerplant toppen?

Het toppen van komkommers is eenvoudig. Snijd eenvoudig het onderste derde deel van de stengel af waar het de vrucht raakt. De stengel zal blijven groeien en meer komkommers produceren.

Hoeveel komkommer planten per m2?

Het aantal komkommerplanten per vierkante meter (m2) varieert afhankelijk van de grondsoort, het klimaat en andere factoren. Over het algemeen zal één plant echter ongeveer 100-150 vruchten per seizoen produceren.

Waar plant je komkommer?

 1. Komkommers houden van koel weer en veel zon.
 2. Ze groeien het beste in de volle zon, maar verdragen ook halfschaduw.
 3. Plant ze waar ze niet de hele dag in de schaduw staan.
 4. Ze hebben een rijke bodem en regelmatig water nodig.
 5. Komkommers houden niet van hoge temperaturen, dus plant ze niet in de buurt van warmtebronnen zoals ramen, airconditioners of verwarmingsroosters.
 6. Woon je in een flatgebouw, vraag dan aan je huisbaas of hij of zij een tuin op de binnenplaats mag aanleggen.

Hoe lang van bloem tot komkommer?

De gemiddelde tijd van bloem tot komkommer is ongeveer 60 dagen. De tijdsduur is afhankelijk van de groentesoort die u kiest.

Adblock
detector