Hoe Maak Ik Komkommer In Het Zuur?

Komkommers zijn een van de gemakkelijkste groenten om in te maken. Ze vereisen niet veel voorbereiding voordat ze klaar zijn om ingemaakt te worden. De komkommers moeten stevig maar niet hard zijn. Om ze voor te bereiden op het inmaken, snij je de uiteinden eraf en snijd je ze in dunne schijfjes. Leg de plakjes in een vergiet en spoel ze grondig af onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verpak de komkommers vervolgens stevig in een schone glazen pot. Voeg genoeg pekel toe om de komkommers volledig te bedekken. Dek de pot af met een deksel en laat op kamertemperatuur staan tot de komkommers net gaar zijn als je er met een vork in prikt, ongeveer 2 uur. Haal de potten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Als de komkommers afgekoeld zijn, haal ze dan uit de potten en gooi het vocht weg. Bewaar de komkommers in een luchtdichte pot in de koelkast, tot 1 week.

SURINAAMSE ZUURGOED (KOMKOMMER + RODE UI) | SURINAMESE SOUR GOODS (CUCUMBER + RED ONIONS)

Komkommer zoet-zuur | #vlog 87

Hoe lang kan je komkommer in azijn bewaren?

Komkommers zijn langer houdbaar dan de meeste fruitsoorten wanneer ze in azijn worden bewaard. De beste manier om ze te bewaren is ze in een glazen pot te leggen en ze te bedekken met witte wijnazijn. Bewaar ze niet langer dan twee weken in deze oplossing. Daarna beginnen ze hun knapperigheid te verliezen.

Is komkommer zuur?

Komkommers zijn niet zuur, ze zijn ingemaakt. Zure voedingsmiddelen zijn azijn, citroensap en yoghurt.

Hoe snij je komkommer Surinaams?

 • Komkommers snijden is gemakkelijk.
 • Gebruik gewoon een scherp mes en snijd de uiteinden eraf.
 • Snijd dan gewoon door tot het midden.
See also:  Wanneer Kan Pompoen Naar Buiten?

Welke azijn kun je eten?

 1. De beste azijn om te gebruiken bij het koken is appelciderazijn, omdat deze een lagere zuurgraad heeft dan witte wijnazijn.
 2. Het is ook minder duur dan witte wijnazijn.
 3. Appelciderazijn is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor saladedressings, marinades, dipsauzen, sauzen, soepen, stoofschotels, en zelfs desserts.
 4. Witte wijnazijn is zuurder dan appelciderazijn en moet alleen worden gebruikt voor salades, augurken, en andere zure voedingsmiddelen.

Hoe weet je of een komkommer nog goed is?

Komkommers moeten stevig zijn, maar niet hard. Ze moeten zwaar aanvoelen voor hun grootte. De schil moet glad en glanzend zijn. Komkommers blijven rijpen nadat ze zijn geplukt, dus maak je geen zorgen als die van jou er een beetje onderrijp uitzien.

Hoe gezond is een komkommer?

 1. Een komkommer bevat meer dan 100 voedingsstoffen, waaronder vitamine C, kalium, vezels, folaat, magnesium en ijzer.
 2. Het is ook een uitstekende bron van water.
 3. Komkommers zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar ze zijn op hun best als ze bij koel weer worden geteeld.
 4. Ze moeten worden geoogst wanneer ze volgroeid zijn (ongeveer 2 cm lang) en in de koelkast worden bewaard tot ze klaar zijn voor gebruik.

Kun je komkommer in de koelkast bewaren?

Ja, u kunt komkommers in de koelkast bewaren. Ze moeten echter wel op kamertemperatuur worden bewaard. Komkommers blijven rijpen nadat ze in de koelkast zijn gelegd.

Is komkommer goed voor je ogen?

Komkommers bevatten vitamine C die helpt beschermen tegen cataract, maculadegeneratie en andere oogziekten. Ze bevatten ook luteïne en zeaxanthine die het risico op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) kunnen verminderen.

See also:  Waar Verse Knoflook Kopen?

Wat zijn Surinaamse groenten?

Suriname is een klein land gelegen tussen Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Het heeft een oppervlakte van slechts 1.000 vierkante mijl en een bevolking van ongeveer 500.000 mensen. De officiële taal is Nederlands, maar de meeste mensen spreken Papiamento, dat lijkt op Spaans. De belangrijkste gewassen die in Suriname verbouwd worden zijn rijst, maïs, suikerriet, cassave, bananen, cacaobonen, koffie, katoen en tabak.

Adblock
detector