Waar Komkommer Planten?

Komkommers zijn gemakkelijk binnenshuis te kweken, maar ze hebben wel veel ruimte nodig om vruchten te produceren. Ze houden van volle zon, dus zet ze op een plaats waar ze minstens zes uur per dag direct zonlicht krijgen. Ze hebben niet veel meststoffen nodig, maar ze moeten wel regelmatig water krijgen tijdens droge periodes. De grond moet vochtig worden gehouden, niet nat, en eenmaal per maand worden bemest met een organische meststof. Als u in een koud klimaat woont, kan het langer duren voordat komkommers rijp zijn dan komkommers die in warmere klimaten worden geteeld. Om hun groei te versnellen, plant u beter zaden rechtstreeks in de grond dan zaailingen.

Komkommer zaaien | Komkommer kweken (in pot)

KOMKOMMER PLANTEN in je MOESTUIN

Heeft komkommer veel zon nodig?

Komkommers houden niet van direct zonlicht. Ze geven de voorkeur aan indirect licht. De beste manier om ze te kweken is in een kas of onder lampen.

Hoe komkommers opbinden?

Om komkommers op te binden, snijdt u ze in de lengte in vieren. Snijd vervolgens de uiteinden eraf zodat ze eruit zien als kleine buisjes. Leg de stukjes vervolgens in een kom en bedek ze met water. Laat het een nacht staan. De volgende dag giet u het water af en spoelt u de komkommerschijfjes onder koud stromend water. Droog ze goed af met keukenpapier. Leg de komkommerschijfjes terug in de koelkast tot ze klaar zijn voor gebruik.

Hoe ver komkommer uit elkaar?

Komkommers groeien het best wanneer ze ten minste zes uur per dag direct zonlicht krijgen. De gemiddelde lengte van een komkommer ligt tussen de 8-12 centimeter.

Hoe bemest ik mijn komkommer?

  • Komkommers moeten tijdens het groeiseizoen ten minste eenmaal per week worden bemest.
  • De beste manier om ze te bemesten is het gebruik van een organische meststof zoals visemulsie of compostthee.
  • Deze meststoffen geven de planten voedingsstoffen zonder schade aan het milieu toe te brengen.
  • Als je geen commerciële meststof wilt kopen, kun je een zelfgemaakte oplossing maken van half water en half visemulsie.
  • Meng 1 deel visemulsie op 2 delen water.
  • Spuit dit mengsel op de bladeren van je cukes en laat het in de grond trekken.
See also:  Welke Groenten Bij Schnitzel?

Hoe moet je komkommer dieven?

Als je komkommers wilt stelen, moet je weten waar ze het best groeien. Het antwoord is in Japan! Komkommers worden over de hele wereld geteeld, maar Japan heeft de hoogste productie per hectare. In feite produceren Japanse boeren meer dan het dubbele van de hoeveelheid komkommers die wereldwijd wordt geproduceerd. De reden hiervoor is dat de grond in Japan rijk is aan voedingsstoffen en water. Het is er ook erg vochtig, wat betekent dat komkommers niet veel zonlicht nodig hebben. Dit maakt ze perfect voor binnenteelt. Komkommers zijn een van de populairste groenten in Japan, dus ze zijn gemakkelijk te vinden in supermarkten.

Hoe komkommers laten klimmen?

Komkommerranken groeien het best als ze ten minste zes uur per dag direct zonlicht krijgen. Om ze aan te moedigen te klimmen, plaatst u stokken rond de basis van de plant, zodat hij zich ergens aan kan hechten.

Kunnen tomaten en komkommers samen in een kas?

Ja! Tomaten en komkommers behoren beide tot de nachtschadefamilie (Solanaceae), waartoe ook aardappelen, aubergines, paprika’s, tabak, tomatillos, en nog veel meer behoren. Ze hebben allemaal dezelfde groeivereisten, waaronder warme temperaturen, volle zon, vruchtbare grond en regelmatig water geven. Tomatenplanten hebben ten minste zes uur zonlicht per dag nodig, terwijl komkommerplanten acht uur licht nodig hebben. Beide planten geven de voorkeur aan goed gedraineerde grond die rijk is aan organisch materiaal. Komkommers groeien het best bij een gemiddelde temperatuur tussen 65°F en 75°F overdag en 55°F tot 60°F ‘s nachts. Tomatenplanten moeten iets warmer worden gehouden dan dit bereik, maar niet te heet. Zowel tomaten- als komkommerzaden ontkiemen snel, dus begin ze binnenshuis vier weken voor het uitplanten. Plant de zaailingen twee centimeter diep en zet ze achttien centimeter uit elkaar. Geef dagelijks water tot de eerste echte bladeren verschijnen. Geef de planten daarna wekelijks een centimeter water.

Adblock
detector