Wanneer Courgette Buitenplanten?

 • Zucchini’s moeten buiten worden geplant wanneer de temperatuur 50 graden Fahrenheit bereikt.
 • Ze groeien het best in de volle zon, maar ze verdragen ook halfschaduw.
 • De planten hebben ten minste zes uur direct zonlicht per dag nodig.
 • De eerste courgettes worden gewoonlijk eind mei of begin juni geplant.
 • Het is belangrijk om te onthouden dat courgettes niet van warm weer houden en pas na de laatste vorstdatum vruchten zullen produceren.
 • Dus, als je in een gebied woont waar vaak vorst voorkomt, wacht dan met planten tot na de laatste vorst.
 • Als u courgettes binnenshuis kweekt, begin ze dan in zaaibakken gevuld met potgrond.
 • Houd de temperatuur overdag tussen 65-75 graden F en ‘s nachts tussen 60-65 graden F.
 • Geef de planten dagelijks water, zodat ze niet uitdrogen.
 • Wanneer de planten bloemen beginnen te produceren, knijp de bloesems dan terug om meer vruchten te produceren.
 • Oogst de vruchten als ze een grootte van 2 inches hebben bereikt.

When to Plant Zucchini Outside

Courgette kweken | Courgette zaaien

Kan courgette al naar buiten?

Zucchini is een zomerpompoen die het best gedijt bij temperaturen van 27 graden Celsius (80 graden Fahrenheit). Hij groeit goed bij koeler weer, maar geeft pas vrucht als het weer warmer wordt. Hij is niet winterhard genoeg om buiten de winter te overleven, dus moet je hem tijdens de koude maanden binnenhalen. Zucchini planten moeten minstens 10 inches diep geplant worden met een tussenruimte van 18-24 inches. Ze houden van volle zon en rijke grond, maar ze hebben niet veel mest nodig. Geef ze dagelijks water tot ze stevig staan.

See also:  Hoe Hol Je Een Pompoen Uit Voor Halloween?

Hoe lang duurt het voordat je courgette kan oogsten?

Het duurt ongeveer 2-4 weken om genoeg courgettes te telen om ze te kunnen oogsten. De beste manier om te zien wanneer ze klaar zijn om te plukken is door naar hun grootte te kijken. De courgettes moeten zo groot zijn dat je ze gemakkelijk van de rank kunt plukken zonder te ver te bukken.

Hoe verzorg je een Courgetteplant?

Zucchini’s groeien het best wanneer ze ten minste zes uur per dag direct zonlicht krijgen. Tijdens het groeiseizoen hebben ze veel water nodig, maar zodra ze vruchten beginnen te produceren, hebben ze niet veel meer nodig dan dit. Om courgettes aan te moedigen grotere vruchten te produceren, moet u alle bloemen verwijderen voordat u ze plant. Wanneer u zaailingen in grotere potten plant, gebruik dan potgrond in plaats van turfmolm. Veenmos heeft de neiging snel uit te drogen, waardoor de wortels van je planten zullen rotten. Zodra uw courgettes vruchten beginnen te produceren, wilt u de uiteinden van de stengels afknippen, zodat er geen nieuwe groei ontstaat. Om te voorkomen dat ongedierte zoals bladluizen je courgettes aanvallen, bespuit je ze met insecticidenzeep of neemolie.

Is courgette een Zelfbestuiver?

Zucchini is geen zelfbestuivende plant. Hij heeft een andere bloem nodig om zichzelf te bestuiven. De bloemen zullen alleen vruchten voortbrengen als ze stuifmeel van een andere bloem ontvangen.

Kan courgette tegen regen?

Zucchini verdraagt geen waterrijke grond. Ze houden echter wel van regelmatig water geven tijdens droge periodes. Ze hebben minstens 1 centimeter water per week nodig.

Hoe lang van bloem tot courgette?

Het duurt ongeveer 10 dagen vanaf het planten van het zaadje tot de eerste oogstbare courgette verschijnt. De gemiddelde opbrengst per plant zal ongeveer 2-4 middelgrote courgettes bedragen.

Hoe moet je courgette plukken?

Zucchini is een van die groenten waar iedereen dol op is, maar waarvan niemand precies weet hoe je ze klaarmaakt. Het heeft een milde smaak en kan gebruikt worden in zowat alles. Maar toen ik opgroeide, hadden we veel courgettes bij ons thuis omdat mijn moeder me alle courgettes liet opeten die ze niet gebruikte. Dus hier is mijn advies: verspil ze niet! Als je niet zeker weet of ze rijp genoeg zijn om te eten, snijd dan de uiteinden eraf zodat je weet welke kant naar beneden is. Snijd ze dan in de lengte in vieren. Hoe dunner de plakjes, hoe beter. Doe ze dan in een kom met zout en peper, olijfolie, knoflookpoeder en misschien zelfs een beetje cayennepeper (als je van pittig houdt). Laat ze een uur of twee staan voordat je ze serveert. En denk eraan: Gooi de zaadjes niet weg! Die zitten boordevol voedingsstoffen en vezels. Spoel ze gewoon goed af onder koud water en droog ze goed af voordat je ze in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaart.

See also:  Hoe Lang Groenten Bakken?

Hoe hoog wordt een klimmende courgette?

Een klimmende courgette wordt tot 2 meter hoog en heeft lange dunne bladeren. Hij produceert gele bloemen aan de top van zijn stengel. De vrucht is rond en groen wanneer ze rijp is.

Hoe groot wordt een Aubergineplant?

Een aubergine wordt ongeveer 10 centimeter lang. Hij heeft een ronde vorm en een donkergroene schil. Het binnenste vruchtvlees is wit en zacht.

Heeft courgette veel zon nodig?

Zucchini’s houden niet van direct zonlicht. Ze geven de voorkeur aan indirect licht en groeien het best wanneer ze 6 uur volle zon per dag krijgen. Gedeeltelijke schaduw kunnen ze echter wel verdragen. Als je in een gebied woont waar de wintertemperaturen onder het vriespunt liggen, kun je je courgettezaden het beste binnen planten, zodat ze voor de eerste vorst klaar zijn om te oogsten.

Hoe vaak courgette water geven?

Zucchini planten hebben regelmatig water nodig tijdens droge periodes. Water geven moet gebeuren wanneer de grond licht vochtig aanvoelt, maar niet zompig. Zucchini groeit het best in goed gedraineerde grond met veel organisch materiaal.

Adblock
detector