Wanneer Komkommer Plukken?

Komkommers moeten worden geplukt wanneer ze stevig zijn, maar niet te hard. Ze blijven rijpen na het plukken. De beste manier om te zien of ze rijp genoeg zijn, is er zachtjes in te knijpen; ze moeten iets meegeven.

Komkommer zaaien | Komkommer kweken (in pot)

AB Werkt Instructievideo | Komkommerteelt | Nederlands

Hoe pluk je een komkommer?

De beste manier om een komkommer te kiezen is door naar de schil te kijken. De schil moet glad en glanzend zijn, zonder zachte plekken. Ze mag niet gerimpeld of verkleurd zijn.

Hoe moet je komkommer dieven?

Komkommers zijn heel gemakkelijk te stelen. Ze groeien snel, dus worden ze vaak in de open lucht achtergelaten. Zorg ervoor dat je ze opraapt voordat iemand anders het doet!

Hoe Snackkomkommer plukken?

Komkommers zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar ze zijn op hun best wanneer ze onder koele omstandigheden worden geteeld. De ideale temperatuur voor het kweken van komkommers ligt tussen de 15-20 graden Celsius (59-68 graden Fahrenheit). Ze houden van veel licht, dus zet ze in de buurt van ramen of kweek ze in een kas. Als u komkommers plukt, let dan op stevige vruchten zonder zachte plekken. Vermijd vruchten met groene of gele vlekken. Komkommers moeten zwaar zijn voor hun grootte en een knapperige, sappige textuur hebben.

Hoe verzorg je een komkommerplant?

 1. Komkommers hebben veel water en zon nodig om goed te groeien.
 2. Ze houden van warme temperaturen, maar niet van heet weer.
 3. Komkommers kunnen niet tegen vorst.
 4. Ze moeten worden geplant in rijke grond die is aangevuld met compost of mest.
 5. De planten moeten minstens 15 cm uit elkaar staan.
 6. Geef ze regelmatig water tijdens droge perioden.
 7. Houd de grond vochtig maar niet zompig.
 8. Houd de bladeren schoon.
 9. Verwijder onkruid en dood gebladerte.
See also:  Wanneer Mag Komkommer Naar Buiten?

Waarom komen er geen komkommers aan mijn plant?

 1. Komkommerplanten hebben veel water en zonlicht nodig om goed te groeien.
 2. Ze houden van temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius.
 3. Als u in een flatgebouw woont, vraag uw huisbaas dan of hij overdag de airconditioning uit wil zetten, zodat uw planten meer licht krijgen.
 4. Als je in een huis woont, kun je proberen je planten buiten te zetten onder een veranda of patio.
 5. Of zet ze in een zonnige vensterbank.

Heeft een komkommerplant ook dieven?

Ja, komkommers trekken dieven aan! De beste manier om je komkommers te beschermen is ze in een afgesloten tuin of kas te kweken. Zet de planten goed vast met een stevig hekwerk en plaats ze op een plaats waar ze niet gemakkelijk bereikbaar zijn. Als u uw eigen komkommers wilt kweken, kunt u het beste rassen kiezen die bekend staan om hun resistentie tegen ongedierte. Zo zijn bijvoorbeeld “Bush Pickling” komkommers resistent tegen bladluizen en andere insecten, terwijl “Marketmore” komkommers gevoeliger zijn voor dit soort ongedierte.

Kan een komkommerplant tegen regen?

Ja! Een komkommerplant overleeft prima, zelfs als het regent. Hij zal misschien niet zo snel groeien als normaal, maar hij zal nog steeds vruchten produceren.

Hoe komkommer laten klimmen?

Komkommers houden van klimtralies! Ze groeien het best als ze de kans krijgen om tegen een verticale steun op te klimmen. Hoe meer ruimte tussen de plant en de steun, hoe beter. Trellisis moeten minstens 18 inches hoog zijn en minstens 24 inches uit elkaar staan. Gebruik voor grotere planten twee steunen. Het belangrijkste om te onthouden bij het planten van komkommers is dat ze genoeg ruimte moeten krijgen om te groeien. Zet de planten 12-18 inches uit elkaar.

Adblock
detector