Wanneer Pompoen Uitplanten?

Pompoenen planten in oktober is een geweldige manier om je herfstdecoratie te beginnen. In november en december zijn ze klaar om te oogsten. Pompoenpitten zijn nu bij de meeste supermarkten verkrijgbaar. Om je eigen pompoenplanten te kweken, moet je ze in het vroege voorjaar planten. De beste tijd om ze te planten is wanneer de temperatuur tussen de 60-70 graden Fahrenheit ligt.

Ini’s Moestuin #29 Pompoenen oogsten op het juiste moment

Pompoen kweken

Hoeveel pompoen aan 1 plant?

Eén enkele pompoenplant zal ongeveer 50 pompoenen per seizoen voortbrengen.

Welke temperatuur pompoen?

Pompoenen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar ze bereiken hun hoogtepunt in de herfst wanneer hun vruchtvlees fel oranje kleurt. De beste pompoenen worden geteeld in warme klimaten waar de grond voldoende vochtig is om grote vruchten te produceren. Het ideale klimaat voor de teelt van pompoenen ligt tussen 20°C (68°F) en 30°C (86°F). Ze houden niet van koude temperaturen, dus worden ze geteeld in een onverwarmde kas of polytunnel.

Welke grond voor pompoenen?

Pompoenzaadjes moeten in het vroege voorjaar worden geplant, nadat de laatste vorst is verdwenen. Ze hebben tijdens het groeiseizoen ten minste zes uur direct zonlicht per dag nodig. De beste plaats om ze te planten is in de volle zon. De pompoenranken zullen snel groeien en binnen twee maanden vruchten voortbrengen. Oogst de pompoenen wanneer ze rijp zijn.

Hoe diep plant je pompoen?

De plantdiepte hangt af van de grootte van de pompoen, maar over het algemeen moeten de meeste pompoenen ten minste 18 inches diep worden geplant.

See also:  Wanneer Zaai Je Komkommer?

Hoe groot wordt een Flespompoen?

Een flespompoen wordt ongeveer 2 voet hoog wanneer hij volgroeid is. De pompoen zelf weegt meestal tussen de 1 en 2 pond.

Heeft pompoen veel zon nodig?

Pompoenen houden niet van direct zonlicht. Ze groeien het best als ze indirect licht krijgen (licht afkomstig van een raam). Als u in een flatgebouw woont, kunt u pompoenen misschien op een zonnige plek bij een raam planten.

Hoe vaak moet je een pompoen water geven?

Pompoenen moeten minstens één keer per week water krijgen, maar ze houden er niet van als je dat te veel doet. Als je ze meer dan twee keer per week water geeft, gaan ze rotten.

Welke meststof voor pompoenen?

  1. Pompoenplanten hebben veel voedingsstoffen nodig om goed te groeien.
  2. De beste manier om deze voedingsstoffen te verstrekken is het gebruik van organische meststoffen zoals gecomposteerde mest, visemulsie, bloedmeel, beendermeel en kelpmeel.
  3. Deze meststoffen geven uw pompoenplant alle voedingsstoffen die hij nodig heeft om groot en sterk te worden.

Waar plant je pompoen?

Pompon is een bloemsoort die in tropische klimaten groeit. Ze heeft een zeer zoete geur en wordt gebruikt in parfums en cosmetica.

Adblock
detector