Welke Groenten Kan Ik Planten In September?

September is een geweldige maand om groenten te planten, want dan beginnen de meeste tuinders met het plannen van hun herfstplanting. Hier zijn enkele van onze favoriete groentesoorten om deze maand te kweken: Bieten: Bieten zijn gemakkelijk te kweken en zullen u de hele wintermaanden van vers groen voorzien. Ze kunnen het beste in het vroege voorjaar worden geplant en vervolgens worden geoogst nadat ze zijn uitgegroeid tot kleine planten. Spruitjes: Spruitjes zijn een van de gemakkelijkste groenten om te kweken. Zaai zaden eenvoudig in de late zomer rechtstreeks in de grond en oogst ze halverwege de herfst. Kool: Kool is een uitstekende keuze voor het planten in de herfst, omdat ze het hele seizoen een grote hoeveelheid bladeren zullen produceren.

Welke planten voeden in september? | Tuinmanieren

Bloeiende planten in september: tuin tour

Wat kun je nog planten in september?

Plant nu herfstgewassen! Herfstaanplant zorgt ervoor dat u de hele winter verse producten heeft. Het planten van herfstgewassen geeft je ook een vroege start volgend voorjaar. Herfstgewassen zijn onder meer: • Bonen (sperziebonen, poolbonen) • Bieten • Broccoli

Welke groenten planten in de herfst?

Het is belangrijk om te weten welke groenten je dit seizoen gaat telen, zodat je de hele winter verse producten kunt eten. Bekijk onze gids voor het telen van groenten in de herfst om meer te weten te komen over welke groenten het goed doen tijdens de koude maanden.

Welke groenten planten wanneer?

  1. Groenten zoals tomaten, paprika’s, aubergines, komkommers en squash zullen goed groeien in containers.
  2. Ze hebben niet veel verzorging nodig, behalve een keer per week water geven tijdens droge perioden.
  3. Als je grotere vruchten zoals appels, peren, perziken, pruimen en abrikozen wilt kweken, heb je meer ruimte nodig.
  4. Plant deze in verhoogde bedden of in grote potten.
See also:  Aardappelen Bbq Hoe Lang?

Wat kun je planten in het najaar?

Zaaien in de herfst is een van de beste dingen die je kunt doen om volgend voorjaar een overvloedige oogst te garanderen. Zaden die in de herfst worden geplant, rijpen sneller dan zaden die in de lente zijn geplant, omdat ze niet hoeven te wachten tot de grond is ontdooid voordat ze beginnen te groeien. Bovendien zijn planten die in de herfst worden gekweekt, over het algemeen krachtiger en produceren ze grotere oogsten dan planten die in de lente worden gekweekt.

Welke groente kun je zaaien in oktober?

Zaai erwten, sla, spinazie, radijs, wortelen, broccoli, bloemkool, kool en boerenkool in oktober. Deze gewassen groeien goed bij koud weer en zijn in het vroege voorjaar klaar om te oogsten.

Welke groente in de winter in de kas?

Wintergroenten zijn onder andere boerenkool, broccoli, bloemkool, kool, spruitjes, rapen, wortelen, bieten, pastinaken, radijs, koolrabi, spinazie, sla, erwten, bonen, komkommers, tomaten, paprika’s, aubergines, uien, knoflook, sjalotten, bieslook, prei en kruiden zoals basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, salie, dragon, munt, dille, koriander en peterselie.

Wat kun je doen in oktober?

Oktober is Nationale Cyber Security Awareness Month. Het is een kans om consumenten bewust te maken van cyberbeveiligingsbedreigingen en hen aan te moedigen stappen te ondernemen om zichzelf tegen deze bedreigingen te beschermen. Het Department of Homeland Security (DHS) heeft een website gemaakt met de naam “Cybersecurity.gov”, waar u meer te weten kunt komen over het beschermen van uzelf en uw gezin tegen cyberaanvallen. De site bevat tips om veilig online te blijven, zoals niet klikken op links in e-mails of bijlagen openen, tenzij ze van iemand die je kent zijn; het vermijden van phishing-zwendel; en het gebruik van sterke wachtwoorden. Als u sociale-mediasites zoals Facebook, Twitter, LinkedIn of Google+ gebruikt, zorg er dan voor dat u alle regels en voorschriften volgt die op die websites zijn gepost. Klik ook niet op links in ongevraagde berichten, ook niet als deze afkomstig zijn van bekenden.

See also:  Wat Kan Je Gebruiken Van Een Lente Ui?

Welke groenten kun je in augustus nog planten?

Het is nog niet te laat om groenten te planten! In feite zullen de meeste gewassen binnen twee weken na het planten klaar zijn om te oogsten. Hier zijn enkele van de beste groenten om deze maand te kweken: • Tomaten • Paprika’s (zoet, heet, groen) • Komkommers

Welke groenten kweken in de zomer?

Zomer betekent verse producten, maar welke moet je kweken? Er zijn zoveel keuzes! Hier zijn een paar suggesties: Tomaten – Deze zijn gemakkelijk te kweken en geven je het hele seizoen een constante aanvoer van tomaten. Ze zijn ook erg voedzaam. Paprika’s – Paprika’s zijn een andere gemakkelijk te kweken groente die je de hele zomer van een constante aanvoer van paprika’s voorziet. Bieten – Bieten zijn een uitstekende bron van vitamine C en smaken heerlijk als ze worden gekookt. Komkommers – Komkommers zijn een van de gemakkelijkste groenten om te kweken. Ze hebben helemaal niet veel ruimte nodig en zijn perfect om te beitsen.

Adblock
detector