Welke Groenten Zaaien In April?

April is een uitstekende maand om groenten te zaaien zoals sla, spinazie, radijsjes, wortelen, erwten, bonen, broccoli, bloemkool, kool, uien, knoflook, tomaten, paprika’s, komkommers, aubergines, courgettes, en kruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook, koriander, dille, munt, en tijm. Door binnenshuis zaadjes te zaaien, kunt u later in het seizoen uw tuin uitplanten. Het is beter om zaden direct in de grond te planten dan ze in zaaibakken te zaaien, omdat ze dan sneller ontkiemen. Als je van plan bent om buiten groenten te kweken, kies dan een zonnige plek waar de temperatuur ‘s nachts niet onder het vriespunt daalt.

S01E03 Tijd om te zaaien en april doet wat hij wil

Wanneer plant of zaai ik welke groenten in de moestuin?

Wat kun je nog zaaien in april?

 • Zaaien binnen of buiten.
 • Zaai de zaden in het vroege voorjaar rechtstreeks in de grond, of plant ze in potten en verplant ze naar buiten wanneer het weer warmer wordt.
 • Als u in een gebied woont waar de wintertemperaturen onder het vriespunt liggen, kunt u de zaden misschien beter binnen zaaien en ze naar buiten verplaatsen zodra de grond is opgewarmd.

Wat kan in april in de moestuin?

April is een prima maand om groenten te planten. De grond is warm genoeg voor de meeste gewassen om te ontkiemen, maar niet zo heet dat ze voortijdig zullen doorschieten. Als u in een gebied woont waar vaak voorjaarsvorst voorkomt, plant dan vroege soorten zoals broccoli, bloemkool, kool, sla, spinazie, erwten, radijs en rapen. Deze gewassen zullen snel rijpen en voor de eerste vorst een oogst opleveren. Als u ergens woont waar de kans op voorjaarsvorst groter is, zaai dan zaden van laatrijpende gewassen zoals tomaten, paprika’s, aubergines, komkommers, meloenen, pompoenen en suikermaïs. Deze planten doen er langer over om te groeien dan vroege soorten, maar ze zullen tot ver in de herfst produceren.

See also:  Welke Groenten Eten In Maart?

Wat zaaien in april mei?

 • Zaaien binnenshuis tijdens de wintermaanden.
 • Zaai de zaden direct in de grond wanneer de temperatuur 50 graden F bereikt.

Welke zaadjes in april?

Zaden in april zijn onder andere: – rucola (rucola) – Basilicum – Bieten – Kool – Wortelen – Selderij – Maïs – Aubergine – Venkel – Knoflook – Ginger – Boerenkool – Prei – Sla – Uien – Peterselie – Paprika’s – Aardappelen – Radijzen – Spinazie – Zwitserse snijbiet – Tomaten – Rapen – Watermeloen

Wat zaaien in maart april?

Zaaien binnenshuis in maart en april. Het buiten zaaien hangt af van waar je woont. In de meeste gebieden kun je direct in de grond planten als het gevaar voor vorst geweken is. Als u in een gebied woont waar de temperatuur ‘s nachts onder het vriespunt daalt, moet u uw zaailingen misschien beschermen tot ze het koude weer aankunnen.

Welke planten kun je in april planten?

 • April is de perfecte maand om binnenshuis zaadjes te planten.
 • Het is warm genoeg om dat te doen zonder bang te hoeven zijn voor vorstschade, maar niet te heet.
 • De truc is uit te vinden welke soorten het beste groeien in uw klimaat.
 • Hier zijn enkele suggesties: – Bonen – Komkommers – Erwte .

Wat kan je oogsten in april?

Oogsten is het proces van het verzamelen van zaden van planten die de volgende lente zullen uitgroeien tot nieuwe planten. De beste tijd om te oogsten is wanneer de planten op hun hoogtepunt zijn – net voordat ze bloeien. Als u nu wilt beginnen met oogsten, plant dan sla, spinazie, boerenkool, bieten, wortelen, radijs, erwten, bonen, broccoli, kool, bloemkool, rapen, uien, knoflook, komkommers, meloenen, pompoenen, tomaten, paprika’s, aubergines, aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, appels, peren, perziken, abrikozen, pruimen, nectarines, kersen en druiven.

Welke groenten kun je planten in maart?

De lente is begonnen! En hoewel we de bloemen misschien nog niet kunnen zien, kunnen we al wel beginnen met het planten van onze tuinen. Als je tomaten, paprika’s, aubergines, komkommers, meloenen, pompoenen, bonen, erwten, sla, spinazie, uien, wortelen, radijs, broccoli, bloemkool, boerenkool, kool, basilicum, peterselie, koriander, munt, dille, tijm, rozemarijn, oregano, knoflook, bieslook, courgette, zomerpompoen, pompoen, watermeloen, cantaloupe, honingdauw, en nog veel meer, nu is de perfecte tijd om dat te doen. Hoewel de meeste planten minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig hebben, hoef je niet per se tot 1 april te wachten om te beginnen met planten. Je kunt nu binnenshuis beginnen met zaaien en ze in de tuin uitplanten als het weer warmer wordt.

Wat kan je zaaien in mei?

 1. Zaaien binnenshuis of buitenshuis in mei.
 2. Zaai bonen, erwten, sla, spinazie, radijzen, wortelen, bieten, uien, paprika’s, tomaten, komkommers, meloenen, aardbeien en kruiden.
See also:  Welke Groenten Mag Een Puppy Eten?

Wat kun je nog planten in juni?

Plant zaadjes nu binnenshuis en ze zullen in de nazomer klaar zijn om te oogsten. Plant zaailingen buiten nadat alle gevaar voor vorst is geweken.

Wat kun je in de volle grond zaaien?

Zaaien in de volle grond betekent dat u de zaden direct in de grond plant zonder ze eerst af te dekken. Door zaden in de volle grond te zaaien, kunnen ze op natuurlijke wijze groeien, maar zijn ze kwetsbaarder voor ongedierte en ziekten. Als u uw zaden wilt bedekken, gebruik dan een zaadstartmix. Deze mixen bevatten voedingsstoffen en andere ingrediënten die uw zaden helpen ontkiemen.

Wat is de beste tijd om bloemen te zaaien?

Zaai bloemen op elk moment tussen maart en oktober. De ideale temperatuur voor het zaaien is 60 graden Fahrenheit (15 graden Celsius). Zaden binnenshuis zaaien onder nachtelijk licht.

Adblock
detector