Welke Groenten Zaaien In Februari?

Zaai spinazie, sla, radijsjes, wortelen, bieten, broccoli, kool, bloemkool, boerenkool, rapen, uien, prei, knoflook, selderij, erwten, bonen, tomaten, paprika’s, komkommers, aubergine, courgette, pompoen, meloenen, watermeloen, pompoenen, appelen, peren, abrikozen, pruimen, perziken, nectarines, aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen, veenbessen, kersen, kruisbessen, kiwi’s, mango’s, papaja’s, ananas, guave, lychees, custardappelen en vijgen.

Moestuin-klussen in februari

Ini’s Moestuin #85 – Februari: wat kun je al zaaien? Fruitgroenten, kolen, peulvruchten, prei, ui

Welke groente kun je in maart zaaien?

Zaai erwten, sla, spinazie, wortelen, radijs, kool, bloemkool, broccoli, boerenkool, rapen, bieten, uien, knoflook, bieslook, prei, selderij, komkommers, tomaten, paprika’s, aubergines, courgettes, pompoenen, meloenen, pompoenen, watermeloen, cantaloupe, en nog veel meer!

Welke bloemen kun je zaaien in februari?

Woont u in een gebied waar de winter nog niet is ingetreden, dan kunt u bloembollen planten zoals tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen, sneeuwklokjes, en meer. Deze planten zullen bloeien tijdens de lentemaanden wanneer de temperaturen stijgen. Als u in een kouder klimaat woont, kunt u het beste tot maart wachten met het planten van bloembollen.

Wat kun je zaaien in de winter?

Zaad binnenshuis zaaien tijdens de wintermaanden. Het is het beste om vroeg te beginnen met zaaien, zodat ze klaar zijn als het voorjaar aanbreekt. Als je in een gebied woont waar de temperatuur onder het vriespunt daalt, kun je de zaden misschien beter buiten planten. Maar vergeet niet dat koud weer de ontkieming van zaden vertraagt, dus je moet ze meer tijd geven dan normaal.

Wat zaaien in maart april?

Zaad binnenshuis zaaien in maart en april. Als u in mei buiten zaait, krijgt u zaailingen die te klein zijn om met succes te verplanten. Als u groenten wilt kweken, begin ze dan nu in bakken, zodat ze klaar zijn als het voorjaar aanbreekt.

See also:  Welke Pompoen?

Welke bloemen kun je zaaien in januari?

Zaden binnenshuis zaaien in potten of bakken gevuld met potgrond. Zaai de zaden direct in de volle grond nadat het gevaar van vorst is geweken.

Welke bloemen kan je binnen zaaien?

Bloembollen kunnen het hele jaar door binnenshuis worden gezaaid, maar ze zullen uitbundiger bloeien als de temperaturen warmer zijn. De beste tijd om bloembollen te planten is tussen maart en mei. Als u tulpen wilt kweken, koop ze dan in knopvorm en plant ze in het vroege voorjaar. Ze zouden in de nazomer of herfst moeten bloeien. Narcissen koopt u in knopvorm en plant u midden in het voorjaar. Ze zouden in het begin van de zomer moeten bloeien. Koop hyacinten in knopstadium en plant ze in de vroege zomer. Ze zouden in de herfst moeten bloeien. Koop irissen in knopvorm en plant ze in het begin van de winter. Ze zouden in het voorjaar moeten bloeien.

Wat kun je nog zaaien in november?

 1. Zaaien binnenshuis of buitenshuis in de late herfst, vroege winter, of zelfs midden in de winter.
 2. Zaai de zaden direct in de grond zodra de temperatuur onder de 10 graden Celsius komt.
 3. Als je in een gebied woont waar het vaak vriest, plant je de zaden in platte potten of potten en dek je ze af met plasticfolie tot ze ontkiemen.

Wat kun je in de winter in een kas kweken?

Als je ergens woont waar de winters koud zijn, kan het zijn dat je tijdens de wintermaanden geen planten buiten kunt kweken. Maar wanhoop niet! Er zijn nog steeds dingen die je kunt doen om planten binnenshuis te kweken. Eén manier om planten binnenshuis te kweken is door een kunstmatige lichtbron te gebruiken, een hydroponisch systeem genaamd. Hydroponische systemen werken als volgt: water stroomt in een reservoir op de bodem van het reservoir, en stijgt dan op door de grond en de planten. De planten nemen gaandeweg voedingsstoffen op uit het water. Een andere manier om planten binnenshuis te kweken tijdens de winter is het gebruik van een bodemloos medium, zoals kokosgruis of perliet. Bodemloos medium laat de lucht vrij rond de wortels van de plant circuleren, waardoor ze meer zonlicht kunnen opnemen en sneller groeien.

See also:  Wat Zijn Niet Zetmeelrijke Groenten?

Waar kan ik Groenteplantjes kopen?

 1. Groenteplanten kunnen worden gekocht in tuincentra, kwekerijen, supermarkten en andere verkooppunten.
 2. Ze kunnen al gekweekt zijn of ze moeten worden geplant.
 3. Als u zelf groenten wilt kweken, zult u zaden moeten kopen.
 4. Er zijn veel verschillende soorten groentezaden verkrijgbaar, maar de meeste mensen kiezen tussen zaden die kleine zaailingen produceren (zoals sla) en zaden die grote zaailingen produceren (zoals tomaten).
 5. De beste manier om te beslissen welk soort zaad je koopt is te kijken naar de grootte van de plant die je wilt kweken.
 6. Het ontkiemen van kleinere zaden duurt langer dan het ontkiemen van grotere zaden, dus begin je misschien liever met kleinere zaden.

Wat kun je nog zaaien in september?

 • Zaaien binnenshuis of direct buiten zaaien in de nazomer.
 • Zaai bonen, erwten, sla, radijsjes, spinazie, wortelen, bieten, kool, broccoli, bloemkool, boerenkool, uien, paprika’s, komkommers, meloenen, pompoenen, tomaten, aubergines, zoete aardappelen, en kruiden zoals basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, salie, marjolein en bieslook.
 • Als u in een gebied woont waar de kans op vorst groot is, begin dan vroeg met zaaien binnenshuis onder lampen of zaai direct buiten nadat alle gevaar voor vorst is geweken.
Adblock
detector