Hoe Bewaar Je Chinese Kool?

Chinese kool (Brassica rapa) is een eenjarige groente die wereldwijd wordt geteeld. Het wordt in China en andere Aziatische landen al lang als basisvoedsel gebruikt. De bladeren van deze plant worden vaak rauw in salades of roergebakken gegeten. Ze worden ook gekookt in soepen, stoofpotten en stoofpotten. De stengels en wortels van de plant zijn ook eetbaar. Ze worden soms zelfs als voedzamer beschouwd dan de bladeren. Om Chinese kool te bewaren, snij je het worteleinde van de krop af en was je hem grondig. Wikkel de hele krop vervolgens in plasticfolie en bewaar hem maximaal 5 dagen in de koelkast.

Chinese Cabbage Cutting and Storing Tips for Mothers

Tip Of The Day: Napa Cabbage

Kan ik Chinese kool rauw invriezen?

 • Ja, u kunt Chinese kool rauw invriezen.
 • Invriezen heeft geen invloed op de kwaliteit van de groente.
 • Het invriezen kan er echter wel voor zorgen dat de bladeren bruin worden.

Kan Chinese kool rauw gegeten worden?

Ja! Rauwe Chinese kool wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt beschouwd als een uitstekende bron van vitamine C, calcium, ijzer, kalium, en vezels. Chinese kool bevat meer dan 100 verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine A, B-complex, C, K, E, foliumzuur, pantotheenzuur, niacine, riboflavine, thiamine, en zink. Het is ook rijk aan voedingsvezels, die helpen het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen. Naast de voedingswaarde is Chinese kool ook heerlijk als het gekookt wordt. Probeer het eens te roerbakken met andere groenten zoals wortelen, uien, knoflook en groene pepers.

Hoe Chinese kool blancheren?

 1. Blancheren is een proces waarbij groenten kort worden gekookt in kokend water en daarna snel worden afgekoeld in een ijsbad.
 2. Het helpt de bitterheid uit de groente te verwijderen en maakt het malser.
 3. Blancheren wordt gedaan om de bladeren van Chinese kool zachter te maken, zodat ze gemakkelijker te eten zijn bij het roerbakken.
 4. Om Chinese kool te blancheren, snijdt u de onderkant van de krop af en wast u hem grondig.
 5. Snijd de kool in de lengte in vieren.
 6. Verwijder de kern aan één kant van elke kwart.
 7. Snijd de kool kruiselings in dunne reepjes.
 8. Leg de kool in een grote kom met koud water.
 9. Spoel de kool zachtjes om vuil en zand los te maken.
 10. Laat goed uitlekken.
 11. Herhaal deze stap tot alle kool gewassen is.
 12. Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
 13. Voeg 1 eetlepel olie toe en draai de pan om.
 14. Voeg de helft van de kool toe en kook, onder voortdurend roeren, tot de kool geslonken maar niet bruin is, ongeveer 2 minuten.
 15. Doe over op een bord.
 16. Herhaal dit met nog een eetlepel olie en de rest van de kool.
See also:  Wat Zijn Gezonde Groenten?

Hoe lang moet je blancheren?

De blancheertijden variëren naargelang van het soort fruit. Perziken doen er bijvoorbeeld langer over dan appels omdat ze meer water bevatten. De beste manier om te bepalen wanneer een vrucht klaar is om te eten, is op uw zintuigen te werken. De schil moet stevig zijn en niet zacht of papperig. Het vruchtvlees moet licht doorschijnend zijn en licht meegeven onder druk.

Waarom blancheren voor invriezen?

Blancheren is een proces waarbij voedsel snel wordt bevroren bij zeer lage temperaturen, waardoor de groei van bacteriën en andere micro-organismen wordt gestopt. Blancheren helpt de verspreiding van door voedsel overgebrachte ziekten zoals salmonella en listeria te voorkomen. Het conserveert voedsel ook langer dan het anders houdbaar zou zijn. Invriezen is een effectieve manier om voedsel te conserveren omdat het de snelheid vertraagt waarmee vocht uit het voedsel verdampt. Door de langzamere verdamping gaat er minder water verloren, waardoor het voedsel langer vers blijft. De beste manier om voedsel in te vriezen is een diepvriesdoos met deksel te gebruiken. Wanneer u voedsel in een diepvriesdoos doet, zet de lucht in de doos uit wanneer de temperatuur daalt, en duwt tegen de zijkanten van de doos. Als de temperatuur blijft dalen, neemt de druk toe totdat de container openbarst. Als dit gebeurt, valt de inhoud op de vloer en kan deze worden vernietigd. Om dit probleem te voorkomen, plaatst u de container in een grotere container (zoals een plastic zak) gevuld met ijs. Het ijs absorbeert de extra warmte die wordt gegenereerd door de uitzettende lucht in de diepvriesdoos en houdt de doos koel genoeg zodat hij niet openbarst.

See also:  Wat Zijn Nieuwe Aardappelen?

Hoe moet je rode kool invriezen?

 1. Het invriezen van rode kool is een gemakkelijke manier om deze groente te bewaren.
 2. Was de rode kool grondig en snijd hem vervolgens in stukken van een centimeter.
 3. Doe de kool in een diepvrieszak en sluit goed af.
 4. Bewaar de zak in de vriezer tot u hem nodig hebt.
 5. Om te gebruiken, ontdooi de bevroren kool een nacht in de koelkast.

Kun je Chinese kool helemaal opsnijden?

Ja, je kunt Chinese kool in stukjes snijden. Het is alleen niet aan te raden omdat het een hoge hoeveelheid oxaalzuur bevat dat nierstenen kan veroorzaken. Je zou echter de bladeren moeten kunnen eten zonder je zorgen te maken over dit probleem.

Welke kool kun je rauw eten?

Kool is een van die groenten waar mensen ofwel van houden of ze haten. Het heeft een sterke smaak, maar het is niet moeilijk te bereiden. Kool kan rauw, gekookt, ingemaakt, gesauteerd, gestoomd of zelfs gefermenteerd tot kimchi worden gegeten! De beste manier om kool te koken is om de bladeren eraf te snijden en ze dan fijn te hakken. Als je kool kookt, probeer dan te voorkomen dat het te gaar wordt, want dan verliest het zijn voedingsstoffen.

Hoe gezond is Chinese kool?

Chinese kool (Brassica rapa) is een lid van de mosterdfamilie. Het wordt al sinds de oudheid geteeld en was een van de eerste groenten die werden gedomesticeerd. De bladeren van deze plant bevatten grote hoeveelheden vitamine C, wat de immuniteit bevordert. Ze bevatten ook antioxidanten, zoals quercetine, kaempferol, rutine en chlorogeenzuur. Deze verbindingen kunnen beschermen tegen kanker en andere ziekten.

See also:  Hoe Kook Ik Chinese Kool?

Hoe lang moet je Chinese kool koken?

Chinese kool (Brassica rapa) is kort houdbaar, dus het is het beste om het binnen twee weken na aankoop te gebruiken. Bewaar de kool in een open bakje in de groentelade van de koelkast.

Adblock
detector