Hoe Groeit Rode Kool?

Rode kool wordt al eeuwenlang gebruikt als voedselbron. Het is rijk aan vitamine C, calcium, ijzer, kalium, vezels en antioxidanten. De rode kleur is afkomstig van anthocyaanpigmenten die de kool zijn gezondheidsvoordelen geven. Kool is gemakkelijk te kweken en vergt weinig onderhoud. Plant de zaden binnenshuis in de late winter of vroege lente. Wanneer de zaailingen opkomen, verplant u ze in afzonderlijke potten of platte tafels. Houd de planten goed bewaterd tot ze 15 cm hoog zijn. Daarna vermindert u het watergeven tot één keer per week. Om te oogsten, wacht u tot de buitenste bladeren geel worden en snijdt u de kop eraf. Verwijder de buitenste bladeren en bewaar ze in een open bak in de koelkast.

Kolen kweken van zaaien tot oogsten

Hoe teel je zaad van witte en rode kool?

Hoe groeit een kool?

Een kool groeit wanneer de bladeren geel worden en afvallen. De plant maakt dan nieuwe bladeren aan die blijven groeien tot ze volgroeid zijn. Koolplanten produceren bloemen in verschillende stadia van hun groeicyclus. Deze bloemen bevatten stuifmeel dat wordt overgebracht op de stempel van een andere bloem. Wanneer dit gebeurt, worden de twee bloemen uiteindelijk één vrucht, een krop genaamd. De eerste bloemhoofdjes verschijnen nadat de plant 10-12 bladeren heeft geproduceerd. Nadat deze bladeren zijn verwijderd, gaat de plant door met het produceren van meer hoofdjes. Elk bloemhoofdje bevat ongeveer 100 zaden. Zaden worden meestal in de grond gezaaid zodra de kroppen zijn gevormd. Ze ontkiemen binnen 2 weken.

Hoe lang groeit rode kool?

  1. Rode kool groeit snel en zal binnen 3-4 maanden rijp zijn.
  2. Hij moet worden geoogst wanneer de bladeren heldergroen zijn en voordat ze beginnen te vergelen.
See also:  Welke Groenten En Fruit Mogen Konijnen Eten?

Hoe komt rode kool rood?

  1. Rode kool dankt zijn kleur aan anthocyanen, pigmenten die in planten voorkomen.
  2. Het pigment dat verantwoordelijk is voor de helderrode kleur in rode kool heet cyanidine-3-glucoside.
  3. Cyanidine-3-galactoside is een ander type anthocyanine dat blauwe bessen hun dieppaarse kleur geeft.

Hoe kweek je kool?

Kool groeit het best bij temperaturen tussen 50-70 graden F. Kool verdraagt geen vorst. De grond moet goed gedraineerd zijn en rijk aan organisch materiaal. De kool heeft ten minste zes uur zonlicht per dag nodig. Om kool te kweken, plant u eerst zaden in het vroege voorjaar. Wanneer de zaailingen opkomen, moet u ze uitdunnen zodat ze niet meer dan 15 cm uit elkaar staan. Houd de planten vochtig tot ze vier bladeren hebben. Daarna overplanten in individuele potten. Als het warmer wordt, kunt u de planten naar buiten verplaatsen. Geef dagelijks water en bemest wekelijks. Oogst kool wanneer het vijf tot zeven bladeren heeft. Snijd de onderste helft van de krop af en bewaar deze in een plastic zak in de koelkast.

Hoe groeit witte kool?

Witte kool groeit het best bij temperaturen tussen 10-27°C (50-27°F). Hij heeft minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig. De grond moet goed gedraineerd zijn en rijk aan organisch materiaal.

Hoe oogst je een rode kool?

Het oogsten van een rode kool is eenvoudig! Snijd de bladeren en stengels onderaan de kool af en was de rest van de kool grondig. Verwijder vuil en restanten van de buitenkant van de kool en snijd de kool in partjes.

See also:  Welke Groenten In September Planten?

Hoe diep rode kool zaaien?

  • Zaai het zaad minstens 2 inches diep en 3-4 inches van elkaar.
  • Bedek de zaden lichtjes met aarde.
  • Houd de grond vochtig maar niet zompig.
  • Zaden ontkiemen het best bij temperaturen tussen 50°F en 70°F.

Hoe hoog worden koolplanten?

  1. Koolplanten worden tussen 18 en 24 centimeter hoog.
  2. De hoogte van de plant hangt af van de soort kool die u kiest.

Hoe houd je rode kool rood?

  • Rode kool wordt zwart wanneer het gekookt wordt, maar dit betekent niet dat het bedorven is.
  • Rode kool wordt zwart omdat het pigment (anthocyaan) tijdens het koken wordt afgebroken.
  • De kleurverandering is niet schadelijk, maar het geeft wel aan dat de kool veel van zijn voedingswaarde heeft verloren.
  • Om het verlies van voedingsstoffen te voorkomen, kookt u rode kool gaar voordat u het serveert.
  • Om te testen of de kool gaar is, prik je met een vork in het midden; als de vork gemakkelijk in de kern gaat, is de kool gaar.

Waarom rode kool?

Rode kool wordt al eeuwenlang gebruikt als traditioneel middel tegen verkoudheid, griep, keelpijn, hoest en andere aandoeningen van de luchtwegen. Rode kool bevat veel vitamine C, dat de immuniteit helpt versterken en infecties helpt bestrijden. Het bevat ook grote hoeveelheden bèta-caroteen, dat het zijn heldere kleur geeft. Bèta-caroteen is een antioxidant die cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die celschade veroorzaken. Antioxidanten zoals bèta-caroteen neutraliseren deze vrije radicalen voordat ze schade aanrichten.

Adblock
detector