Wanneer Groenten Buiten Planten?

Groenten buiten planten tijdens de zomermaanden geeft je een voorsprong op het oogsten van producten tijdens de herfst en winter. Het binnenshuis planten van groenten is echter een effectieve manier om het hele jaar door voor een constante aanvoer van verse groenten te zorgen.

Groenten zaaien of planten?

Wanneer plant of zaai ik welke groenten in de moestuin?

Welke maand beginnen met moestuin?

Begin met je moestuin wanneer de temperaturen nog koel zijn, zodat je de hele winter door groenten kunt oogsten. Het is het beste om de zaden in de herfst binnen te planten, maar je kunt ze ook in het vroege voorjaar direct in de grond planten. Als je in een gebied woont waar vaak vorst voorkomt, kun je misschien beter wachten met planten tot na de laatste vorstdatum.

Welke wintergroenten zaaien?

 1. Wintergroenten worden in de late herfst of het vroege voorjaar gezaaid.
 2. Wintergroenten zijn onder meer kool, broccoli, bloemkool, boerenkool, spruitjes, koolrabi, rapen, radijs, bieten, wortelen, pastinaken, selderij, prei, uien, knoflook en bieslook.
 3. Zaai de zaden binnenshuis bij 10-24C en plant ze buiten uit wanneer de grondtemperatuur 15C heeft bereikt.
 4. Zaai zaailingen 1,5 cm diep en zet ze uit op 2,5 cm van elkaar.
 5. Bedek de planten met drijvende rijenbedekking tot ze 15 cm hoog zijn.
 6. Verwijder de afdekking nadat het gevaar voor vorst is geweken.

Wat kun je nog planten in september?

Plant erwten, bonen, maïs, pompoenen, tomaten, paprika’s, komkommers, meloenen, aubergines, aardappelen, uien, sla, spinazie, boerenkool, wortelen, bieten, broccoli, bloemkool, kool, spruitjes, rapen, radijs, peterselie, basilicum, koriander, dille, munt, tijm, oregano, rozemarijn, salie, knoflook, gember, jalapeno, chilipepers, citroenen, limoenen, sinaasappels, grapefruit, mandarijnen, appels, peren, perziken, pruimen, abrikozen, nectarines, kersen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, veenbessen, kaki’s, vijgen, dadels, bananen, avocado’s, mango’s, papaja’s, ananas, watermeloenen, pompoenen, zoete aardappelen, yams, butternut squash, cantaloupe, honingdauw, kiwi’s, cashewnoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten, kastanjes, walnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, lijnzaad, hennepzaad, chiazaad, gierst, quinoa, amarant, boekweit, sorghum, teff, haver, gerst, rogge, tarwe, spelt, bulgur, couscous, bruine rijst, wilde rijst, gierst, boekweit, maïs, popcorn, sojabonen, linzen, kikkererwten, kidneybonen, limabonen,

See also:  Hoe Lang Moet Knoflook In Je Neus?

Wat planten in welke maand?

 • Het antwoord op deze vraag hangt af van de plant die je wilt kweken.
 • Wil je bijvoorbeeld tomaten kweken, dan moet je ze binnen laten beginnen in de late winter of het vroege voorjaar.
 • Wilt u paprika’s kweken, dan moet u midden in de zomer buiten beginnen.
 • Wil je een bloementuin, dan moet je in de nazomer beginnen met zaaien.

Hoe start je moestuin?

Begin uw moestuin met het kiezen van een locatie die in de volle zon ligt en vruchtbare grond heeft. Zorg ervoor dat de locatie voldoende ruimte biedt voor het planten en telen van groenten. Kies vervolgens welke groenten u wilt verbouwen. Kies variëteiten die het goed doen in uw klimaat en bodemtype. Tomaten hebben bijvoorbeeld warme temperaturen nodig en zullen het dus niet goed doen in gebieden waar de wintertemperaturen onder het vriespunt liggen. Als u uw planten hebt gekozen, plant ze dan volgens de aanbevolen plantafstand. Als u de planten te dicht op elkaar plant, zullen de planten overvol staan, terwijl er bij een te grote afstand ruimte tussen de rijen zal zijn. Als u voor het eerst gaat tuinieren, moet u misschien extra benodigdheden kopen, zoals kunstmest, zaden, potten en gereedschap.

Wat kun je in juli nog zaaien?

Zaaien binnenshuis of direct buiten in de nazomer. Zaai bonen, erwten, sla, spinazie, radijs, bieten, wortelen, kool, broccoli, bloemkool, komkommers, meloenen, paprika’s, tomaten, pompoenen, zoete aardappelen, uien, knoflook, kruiden, en bloemen.

Wat kun je poten in oktober?

Aardappelen! Aardappelen! Aardappelen! Deze maand is door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) uitgeroepen tot “National Potato Month”. Volgens het USDA zijn aardappelen een van de populairste gewassen die in de Verenigde Staten worden geteeld, goed voor een jaarlijkse productie van meer dan 12 miljard dollar. De USDA schat dat Amerikanen gemiddeld bijna 30 pond aardappelen per persoon per jaar eten. Dat betekent dat de gemiddelde Amerikaan tijdens zijn leven ongeveer 1.200 pond aardappelen eet. Volgens de USDA zijn de top vijf staten voor aardappelproductie Idaho, Californië, Washington, Oregon, en Colorado. Daarnaast zijn de top 10 producerende graafschappen Butte, Elko, Lincoln, Douglas, Clark, Shoshone, Blaine, Ravalli, Kootenai en Missoula.

Welke groenten groeien er in de winter?

 1. Winterpompoenen, zoals butternut, eikel, spaghetti en hubbard, doen het goed in koelere klimaten.
 2. Ze doen het het best als de temperatuur onder de 50 graden Fahrenheit (10 graden Celsius) blijft.
 3. Andere wintergroenten zijn kool, bloemkool, broccoli, spruitjes, boerenkool, koolrabi, prei, ui, pastinaak, koolraap, raap en courgette.
See also:  Hoe Groeit Een Tomaat?

Wat zaaien of planten in september?

Zaaien binnenshuis of buiten in de nazomer en vroege herfst. Zaai bonen, erwten, sla, spinazie, radijs, wortelen, bieten, broccoli, kool, bloemkool, boerenkool, uien, paprika’s, tomaten, komkommers, meloenen, pompoen, aardbeien en kruiden. Plant zaailingen buiten in het midden tot het late voorjaar. Plant maïs, zoete aardappelen, pompoenen, watermeloen, cantaloupe, aubergine, paprika’s, basilicum, dille, koriander, peterselie, bieslook, tijm, rozemarijn, salie, oregano, marjolein, munt en andere groenten voor het warme seizoen.

Wat kun je planten in het najaar?

Als u in een gebied woont waar vorst waarschijnlijk is, moet u nu uw tuin aanplanten. Maar als je niet tot de lente wilt wachten, is hier een lijst met planten die het goed doen in de herfst. 1. Bonen 2. Bieten 3. Broccoli 4. Kool

Wat te doen in september in de tuin?

September is de perfecte maand om zaadjes te planten voor de volgende lente! Het is ook een goede tijd om te beginnen met het plannen van de herfst tuinieren, ook. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen: Plant nu gewassen voor het koele seizoen, zodat ze klaar zijn om te oogsten wanneer de temperaturen beginnen te dalen. Start zaailingen binnenshuis onder lampen of in direct zonlicht. Als u buiten plant, wacht dan tot de grond is opgewarmd en de planten ten minste twee paar echte bladeren hebben voordat u ze zaait. Zaai de zaden rechtstreeks in een voorbereid zaaibed of gebruik rijbedekkers om jonge zaailingen te beschermen tegen vogels en ander ongedierte. Verplant zaailingen naar buiten zodra het gevaar van vorst is geweken.

Adblock
detector