Wanneer Kun Je Courgette Oogsten?

Als je kleine courgettes oogst, heb je meer opbrengst per plant dan wanneer ze volgroeid zijn. Bij het oogsten van courgettes snijdt u het uiteinde van de stengel af, zodat de plant niet uitdroogt. Gebruik vervolgens een scherp mes om het bovenste derde deel van de courgette af te snijden. Hoe dunner de plakjes, hoe gemakkelijker ze op te rapen zijn. Als u uw eigen komkommers kweekt, wacht dan met oogsten tot ze hun tweede set bladeren hebben bereikt. Komkommerplanten maken tijdens de zomermaanden twee sets bladeren aan. Het eerste stel bladeren wordt het “komkommerblad” genoemd. Deze bladeren groeien direct boven de grondlijn. Ze moeten worden geoogst wanneer ze geel worden en beginnen te verwelken. Het tweede stel bladeren wordt “stekel”-blad genoemd. Deze bladeren groeien onder de komkommerbladeren. Ze zien eruit als kleine stekels en dienen om de vrucht te beschermen. Oogst deze bladeren wanneer ze bruin beginnen te worden.

Courgette kweken | Courgette zaaien

Courgettes zaaien, kweken en oogsten | DIY video | Pokon: Groen doet je goed!

Hoe weet je of een courgette rijp is?

Zucchini’s zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar ze zijn op hun best wanneer ze tussen juli en september worden geoogst. De beste manier om te zien of een courgette klaar is om te eten, is er zachtjes in te knijpen. Hij moet stevig zijn en licht meegeven onder druk. Als u ze langer wilt bewaren, wikkel ze dan in plasticfolie en leg ze in de koelkast. Zo zijn ze tot vijf dagen houdbaar.

Welke maand courgette oogsten?

Zucchini moeten worden geoogst wanneer ze klein en stevig zijn. Ze zullen blijven groeien tot het gaat vriezen. Als ze te vroeg worden geoogst, is de oogst kleiner.

See also:  Wat Is De Voedingswaarde Van Komkommer?

Is courgette een Zelfbestuiver?

Zucchini is geen zelfbestuivende plant. Hij heeft een andere bloem nodig om hem te bestuiven.

Waarom wordt mijn courgette niet groen?

  1. Zucchini’s produceren meestal niet veel chlorofyl, dus ze worden niet groen tenzij je er wat andere ingrediënten aan toevoegt.
  2. Probeer eens spinazieblaadjes toe te voegen aan je courgette recepten! .

Hoe groot wordt een courgette?

  1. Een grote courgette weegt ongeveer 0,9 kg.

Kan je een Courgetteplant snoeien?

Ja! Het is eigenlijk heel makkelijk om te doen. Onthoud alleen dat je niet meer dan de helft van de courgetteplant in één keer afknipt. Hier is hoe je een courgette plant snoeit: Knip op één na alle hoofdtakken weg. Verwijder de bloemstengels. Knip de bladeren tot net een centimeter boven de grondlijn af.

Hoe courgette opbinden?

Bind de courgettes door beide uiteinden af te snijden en snijd ze vervolgens in lange repen. Leg ze in een kom en bestrooi ze met zout en peper. Laat 30 minuten staan. Spoel goed af en dep droog. Besprenkel met olijfolie en gril tot ze gaar zijn. Serveer met pasta of rijst.

Hoe snij je een courgette van de plant?

  • Een courgette van de rank afsnijden is eenvoudig.
  • Pak gewoon de stengel bij de basis van de plant en trek hem omhoog.
  • De courgette komt dan vanzelf mee.

Kun je courgettes laten klimmen?

Ja! Zucchini planten groeien overal, maar ze doen het het best als ze in de volle zon en in goed gedraineerde grond worden geplant. Ze houden van warme temperaturen, dus plant ze in de lente of herfst. Zucchini planten hebben regelmatig water nodig tijdens droge periodes, vooral na de bloei. Snijd bij het oogsten de uiteinden van de stengels af om meer vruchten te produceren.

See also:  Waar Is Visolie En Knoflook Goed Voor?

Hoe moet je courgette zaaien?

Zaai je courgettezaden direct in de tuinaarde nadat ze zijn gerijpt. Zucchini planten groeien het best wanneer ze in de volle zon worden geplant. Zaai ze ten minste twee weken voor de laatste vorstdatum. Kijk uit voor ongedierte zoals pompoenkevers, bladluizen en komkommerkevers.

Adblock
detector