Wat Is De Grootste Pompoen Ter Wereld?

De grootste pompoen ter wereld werd gekweekt op de Stonybrook Farm van de Universiteit van Minnesota in Stony Brook, New York. De reuzenpompoen woog maar liefst 1.335 kg toen hij op 31 oktober 2011 werd geoogst. Hij was 3 meter hoog, 2,5 meter breed en had een omtrek van 5,4 meter.

De pompoen van Gerjan weegt zo’n 600 kilo

NK pompoenen kweken: ‘Size does matter’

Hoeveel weegt de zwaarste pompoen ooit?

De zwaarste pompoen ooit werd geteeld door David C. Smith Jr., die op zijn boerderij in North Carolina een pompoen van 890 pond (836 kg) kweekte. De recordpompoen werd geteeld in 2006 en was 2 meter hoog en 2 meter breed. Het duurde vier dagen om de reuzenpompoen te kweken.

Wat is de zwaarste pompoen?

De zwaarste pompoen die ooit werd gewogen, werd in 1869 geteeld door een boer genaamd John Bowers in de staat New York. Hij woog 240 kg en was 2,6 m lang en 1,5 m breed. Het record is sindsdien verschillende keren gebroken, maar is tot op heden onaangetast gebleven.

Wat weegt een reuze pompoen?

  • Een reuzenpompoen weegt ongeveer 680 kg.
  • Men schat dat één enkel pompoenzaadje kan uitgroeien tot een exemplaar ter grootte van een boom dat tot 50 ton kan wegen! .

Hoe zwaar kan een pompoen worden?

Een pompoen weegt tussen 1 en 4 pond (0,5 – 2 kg), afhankelijk van zijn grootte en soort. Een kleine pompoen kan ongeveer 250 g wegen, terwijl een grote 1,8 kg kan wegen. Het gewicht van een pompoen neemt toe naarmate hij groter wordt, maar niet alle soorten pompoenen groeien even snel. De zwaarste pompoen ooit gemeten woog 4,8 kg!

See also:  Wat Kan Ik Maken Met Pompoen?

Hoeveel woog de zwaarste pompoen?

De zwaarste pompoen ooit gewogen werd geregistreerd op 1.937 pond (836 kg) en werd gekweekt door John Gentry van de Texas A&M University in College Station, TX. De recordpompoen groeide uit tot een gewicht van 836 kilo nadat hij in maart 2013 was geplant. Het duurde 10 maanden voordat de pompoen zijn uiteindelijke grootte bereikte.

Adblock
detector