Welke Groenten Planten In Maart?

Als je groenten wil kweken in maart, plant dan deze groenten: – Wortelen – Komkommers – Pepers – Tomaten

Moestuin-klussen in maart.

Ini’s Moestuin #89 – Maart volop zaaien binnen en buiten & compostwormen bijvoeren met droog voer.

Wat kun je planten in april?

Als je in april binnenshuis zaden plant, heb je de hele zomer lang verse groenten. Hier zijn enkele planten die je deze maand zou kunnen proberen: – Tomaten – Plant tomaten ten minste twee weken voor de laatste vorstdatum. Ze groeien het best bij temperaturen tussen 60-70 graden F. – Paprika’s – Zaai paprika’s rond dezelfde tijd als tomaten. De warmte van de zon helpt ze sneller rijpen. – Komkommers – Zaai komkommers rond dezelfde tijd als paprika’s. Ze houden van koeler weer dan tomaten.

Wat te doen in de moestuin in april?

 1. In april beginnen we met het planten van onze groenten.
 2. We planten sla, radijzen, wortelen, bieten, erwten, spinazie, broccoli, bloemkool, kool, uien, aardappelen, tomaten, paprika’s, bonen, komkommers, meloenen, pompoen, aubergine, courgette, maïs, en nog veel meer.
 3. We planten ook kruiden zoals basilicum, koriander, dille, peterselie, oregano, rozemarijn, salie, tijm, bieslook, en munt.

Welke planten in de tuin in maart?

De lente is begonnen! Het weer wordt warmer, de bloemen bloeien en de vogels fluiten. Het is de perfecte tijd om uw lentetuin te plannen. Hier zijn wat tips om u te helpen uw tuin dit seizoen te plannen: – Kies een zonnige plek voor uw tuin. Een plek op het zuiden levert meer zonlicht op dan een plek op het oosten of westen. – Plant vroege groenten zoals sla, spinazie, radijs, wortelen en erwten. Ze zullen klaar zijn om te oogsten voor de zomerhitte inzet. – Kweek kruiden zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, salie, bieslook en peterselie. Deze geurige kruiden zullen de hele zomer smaak geven aan uw maaltijden.

See also:  Hoe Snipper Je Ui?

Wat zaaien in maart april?

 • Zaai de zaden binnenshuis in maart en april, wanneer de temperaturen nog koel genoeg zijn om ze tegen vorstschade te beschermen.
 • Zaai de zaden direct in kleine potjes of bakken gevuld met potgrond.
 • Bedek de zaden lichtjes met aarde zodat ze niet uitdrogen.
 • Houd de grond vochtig, maar niet nat.
 • Wanneer de plantjes beginnen uit te lopen, moet u ze uitdunnen zodat er minstens 5 cm tussen elke plant zit.
 • Als u buiten plant, graaft u met een troffel gaten die diep genoeg zijn voor de kluit van de zaailing.
 • Zet de zaailingen naast elkaar in rijen met een tussenruimte van 12 inches.
 • Na het planten goed water geven.

Wat kun je buiten zaaien in april?

Zaad buiten zaaien in april. Door in april buiten te zaaien, kunt u oogsten voordat de zomerhitte toeslaat.

Wat kun je nog planten in mei?

Plant erwten, bonen, tomaten, paprika’s, komkommers, pompoenen, meloenen, aubergines, aardappelen, uien, knoflook, wortelen, kool, boerenkool, spinazie, sla, broccoli, bloemkool, selderij, aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, appels, peren, perziken, nectarines, abrikozen, pruimen, kersen, watermeloen, cantaloupe, honingdauw, kiwi, mango’s, sinaasappels, mandarijnen, grapefruit, citroenen, limoenen, vijgen, dadelpruimen, pompoenen, zoete aardappelen, yams, en nog veel meer!

Kan ik nog tomaten zaaien in april?

 • Ja! Zaai nu binnenshuis zaadjes en plant ze in de tuin als ze klaar zijn.

Welke bloemen zaaien in april?

Zaaien binnenshuis in het vroege voorjaar (april) voor de beste resultaten. Zaai de zaden direct in kleine potjes of bakjes gevuld met potgrond. Houd de grond vochtig maar niet verzadigd. De zaden moeten ten minste 1 cm diep worden geplant. Bedek de zaden licht met aarde. Zet de potjes in een zonnig raam of onder groeilampen. Wanneer de zaailingen opkomen, dunt u ze uit zodat ze 5 cm uit elkaar staan.

See also:  Welke Groenten Laxeren?

Welke groenten planten wanneer?

Het planten van groenten is een van de beste dingen die u kunt doen voor uzelf en uw gezin. Het geeft je het hele jaar door verse producten en levert vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Het belangrijkste om te onthouden bij het planten van uw tuin is dat u de juiste planten voor uw klimaat kiest. Tomaten hebben bijvoorbeeld een warme zomer nodig, maar ze houden niet van koud weer. Broccoli daarentegen houdt niet van koele temperaturen, maar heeft wel veel zon nodig. Als u niet zeker weet welke planten u moet kweken, vraag dan uw plaatselijke kwekerij of tuinwinkel om advies. Zij kunnen je vertellen welke planten het goed doen in jouw regio en welke niet.

Adblock
detector