Hoe Kweek Je Courgette?

Zucchini is een van die groenten waar mensen ofwel van houden of ze haten. Hij is gemakkelijk te kweken en lang houdbaar, dus perfect om thuis te kweken. Het kweken van courgette is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een zonnige plek, rijke grond en regelmatig water geven. Als je nieuw bent met tuinieren, begin dan klein. Plant slechts twee of drie zaadjes per pot en verwacht niet dat ze meteen veel produceren. Als ze beginnen uit te lopen, dun de planten dan uit zodat ze allemaal evenveel zonlicht krijgen. Zodra de eerste blaadjes verschijnen, geef je ze een slokje water. Ga hiermee door totdat de plant vruchten begint te produceren.

Courgette kweken | Courgette zaaien

Courgettes zaaien, kweken en oogsten | DIY video | Pokon: Groen doet je goed!

Hoe lang duurt courgette kweken?

Het duurt ongeveer 60 dagen om courgettes van zaadje tot oogstbare grootte te laten groeien. De eerste courgettes zullen klein en groen zijn, maar ze zullen snel uitgroeien tot grote gele vruchten.

Hoe groeit een courgette plant?

 1. Een courgetteplant groeit het best als hij veel water en meststof krijgt.
 2. Hij heeft dagelijks minstens zes uur zonlicht nodig.
 3. Zucchini’s hebben overdag warme temperaturen nodig (70 graden Fahrenheit) en ‘s nachts koele temperaturen (50 graden Fahrenheit).
 4. Ze houden van grond die rijk is aan organisch materiaal, zoals gecomposteerde mest.
 5. Zucchini’s hebben niet veel ruimte nodig.
 6. Een enkele plant kan tot 20 pond fruit per seizoen produceren.

Hoe haal je courgette van de plant?

De gemakkelijkste manier om courgettes van de rank te halen, is de stengel aan de voet van de plant af te snijden. Trek de plant dan gewoon omhoog en laat hem in een emmer water vallen. De wortels zullen zich losmaken van de grond en de plant zal wegdrijven. Als u deze methode niet wilt toepassen, kunt u met een scherp mes de stengel net boven de wortel afsnijden. Hierdoor kan de plant blijven groeien, maar zal hij geen nieuwe vruchten produceren.

See also:  Welke Wijn Bij Tomaat Mozzarella?

Hoe diep courgette planten?

Zucchini planten moeten minstens 18 inches diep geplant worden. Ze groeien het best in de volle zon en in goed doorlatende grond.

Kan courgette al naar buiten?

 1. Ja! Zucchini planten groeien goed buiten tijdens de zomermaanden.
 2. Ze moeten in de volle zon staan en regelmatig water krijgen.
 3. Zucchini planten moeten ten minste twee weken voor de laatste verwachte vorstdatum worden geplant.
 4. De bladeren van de plant moeten geel beginnen te worden wanneer ze klaar zijn om te oogsten.
 5. Het oogsten van courgettes is eenvoudig.
 6. Snijd de hele vrucht af en laat het steeltje eraan zitten.
 7. Bewaar de courgettes in een open bak in de koelkast tot ze nodig zijn.

Is courgette een Zelfbestuiver?

 • Zucchini bloemen zijn zelfbestuivende planten.
 • Ze produceren vruchten zonder dat er een andere plant in de buurt staat.
 • Ze moeten echter worden bestoven door insecten zoals bijen of wespen om vruchten te kunnen dragen.

Hoe courgette opbinden?

Bind de courgette door beide uiteinden af te snijden en vervolgens in de lengte in plakken van een halve centimeter te snijden. Leg de plakken in een enkele laag op een bakplaat bekleed met perkamentpapier. Bak ze op 350 graden tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten.

Hoeveel ruimte heeft een courgette nodig?

Een courgette heeft ten minste 1/4 kopje water per courgette nodig. Dus, als je 4 courgettes wilt kweken, heb je minstens 2 kopjes water nodig.

Waarom stopt courgette met groeien?

Zucchini planten groeien het best bij temperaturen tussen 60-80 graden Farenheit overdag en 50-60 ‘s nachts. Als de temperatuur onder dit bereik zakt, zal de plant zijn groeisnelheid vertragen totdat hij weer optimale omstandigheden bereikt. Als u merkt dat uw courgetteplant geen vruchten meer produceert, kunt u proberen hem naar een warmere plaats te verplaatsen. Als dat niet werkt, controleer dan de grond rond de basis van de plant. Is het droog? Nat? Als het te nat is, verplaats de plant dan naar een drogere plek. Als het te droog is, voeg dan mulch toe of geef de plant vaker water.

See also:  Waar Paprika Bewaren?

Kan je een Courgetteplant snoeien?

Ja, dat kan! Wees alleen voorzichtig dat je niet te veel van de stengel afknipt, want dan sterft de plant af.

Kun je courgettes laten klimmen?

Ja! Zucchini planten zullen uitgroeien tot bomen als ze genoeg ruimte krijgen. Ze hebben minstens 0,9 m tussen de rijen nodig, maar 1,2 tot 1,5 m is beter. De beste manier om ze tot wasdom te laten komen is ze in bakken te planten.

Waarom worden mijn courgettes niet groen?

Zucchini planten hebben veel water nodig om goed te groeien, dus ze hebben de neiging dorstige planten te zijn. Zucchini’s groeien graag in warm weer, wat betekent dat ze het niet goed doen als de temperatuur onder de 50 graden Fahrenheit zakt. Als je in een gebied woont waar de wintertemperaturen dalen tot 20 of 30 graden, kun je je courgettes beter binnen planten in plaats van buiten. Ze zullen nog steeds vruchten produceren, maar ze zullen pas in de lente groen worden.

Hoe hoog wordt een klimmende courgette?

De hoogte van een klimmende courgetteplant hangt af van verschillende factoren, waaronder de variëteit courgette die u kiest, de grootte van de pot die u gebruikt en de hoeveelheid zonlicht die uw planten krijgen. Een courgetteplant van standaardformaat moet volwassen ten minste 12 centimeter hoog kunnen worden.

Hoeveel water moet een courgette plant?

Een courgetteplant heeft ten minste 4 liter water per week nodig. De hoeveelheid water die nodig is, hangt af van de grootte van de pot, de grondsoort en andere factoren.

Adblock
detector