Hoe Lang Voor Komkommer Ontkiemt?

Komkommers ontkiemen wanneer ze een bepaalde temperatuur bereiken. De ideale temperatuur voor komkommerzaden om te ontkiemen ligt tussen 18-24°C (65°F en 75°F). De gemiddelde temperatuur in uw huis zal anders zijn dan de ideale temperatuur, dus het kan zijn dat u met verschillende temperaturen moet experimenteren totdat u een temperatuur vindt die voor u het beste werkt. Als u in een extreem koud klimaat woont, kunt u proberen de zaailingen in een kas of een andere verwarmde omgeving te zetten.

How To Germinate Cucumber SeedsI Grow cucumber from seeds , easiest way to planting cucumbers

Komkommer | Zaad Winnen #1

Hoe laat je komkommers groeien?

Komkommerplanten hebben tijdens het groeiseizoen veel water en meststoffen nodig. Ze moeten tijdens de zomermaanden dagelijks water krijgen en eenmaal per week worden bemest met visemulsie of compostthee. Wanneer u uw zaden plant, kies dan een plaats waar ze de volle zon en goed gedraineerde grond krijgen. Komkommers houden van een pH tussen 6,0 en 7,5, dus voeg organisch materiaal zoals veenmos of compost toe aan uw grond voordat u gaat planten. Als u in een gebied met koude winters woont, plant uw zaailingen dan binnen zes weken voor de laatste verwachte vorstdatum. Als de temperatuur onder de 50 graden zakt, dek uw zaailingen dan af met plasticfolie totdat de grond ontdooit. Verwijder na de eerste oogst alle bladeren van uw planten om nieuwe groei te stimuleren. Om ongedierte te voorkomen, bespuit u uw planten indien nodig met insecticidezeep.

Hoe en wanneer komkommer zaaien?

Zaai komkommers in het vroege voorjaar nadat alle gevaar voor vorst is geweken. Zaai de zaden 1/4 inch diep en 2 inches van elkaar in rijen met een tussenruimte van 18-24 inches. Bedek het zaad licht met aarde. Houd de grond vochtig tot het ontkiemen begint. Komkommers groeien het best in de volle zon, maar verdragen ook lichte schaduw. Komkommers hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Ze houden niet van warm weer. De ideale temperatuur voor het kweken van komkommers is 60-70 graden F. Wanneer de temperatuur boven de 80 graden F komt, hebben komkommers de neiging om door te schieten (bloeien). Als de temperatuur onder de 50 graden zakt, kunnen komkommers door de kou worden beschadigd. Bescherm ze met mulch of rijbedekking. Oogst wanneer ze de gewenste grootte hebben bereikt. Pluk ze regelmatig zodat ze blijven produceren. Te vroeg oogsten zorgt ervoor dat de vruchten groen en bitter worden.

Hoe komkommer laten klimmen?

Komkommers klimmen graag tegen tralies en muren op. Ze groeien snel als ze genoeg ruimte hebben. Om ze aan te moedigen te klimmen, plant u ze in grote potten of manden, zodat ze zich niet opgesloten voelen. Om komkommers te trainen om te klimmen, plaatst u ze in een mand of pot die minstens 15 cm boven de grond staat. Zet de mand of pot op een zonnige plek en geef dagelijks water. Wanneer de ranken zich beginnen te ontwikkelen, bindt u de stengels vast aan de zijkanten van de pot.

See also:  Schnitzel Met Welke Groenten?

Hoe komkommers opbinden?

Bind ze aan het uiteinde van de stengel samen met touw. Knip vervolgens de uiteinden van de stengels af, zodat ze niet gaan rollen.

Kan komkommer buiten groeien?

Ja, komkommers doen het ook buiten goed, maar ze hebben wel volle zon en veel water nodig. Ze doen het het best als ze in het vroege voorjaar worden geplant, dus zorg ervoor dat je ze plant voordat de grond bevriest. Komkommers houden van warm weer, dus plant ze niet te laat in het seizoen. Komkommers moeten worden geoogst als ze gemiddeld 2 centimeter lang zijn.

Waarom komen er geen komkommers aan mijn plant?

  1. Komkommers houden van koele temperaturen, maar ook niet van te veel warmte.
  2. Ze hebben overdag minstens 60 graden F en ‘s nachts minstens 50 graden F nodig.
  3. Als uw planten goed groeien, controleer dan de bodemtemperatuur rond de wortels.
  4. Die moet tussen 55-65 graden F liggen.
  5. Als de grond warmer is dan dit, kunt u uw planten minder vaak water geven.

Hoeveel ruimte heeft een komkommerplant nodig?

Een komkommerplant heeft ten minste 0,09 m² per plant nodig.

Waar komkommers planten?

Komkommerplanten houden van volle zon, maar verdragen ook halfschaduw. Ze doen het het best als ze ten minste 6 uur per dag direct zonlicht krijgen. Komkommers hebben veel water nodig tijdens het groeiseizoen. Geef ze regelmatig water, vooral na warm weer.

Hebben komkommers veel water nodig?

Komkommers houden niet van te veel water. Ze geven de voorkeur aan goed doorlatende grond. De beste manier om ze te kweken is zaadjes rechtstreeks in de grond te planten. Als ze beginnen te ontkiemen, bedek ze dan met plasticfolie en zet ze op een warme plek tot ze ontkiemen. Verwijder dan het plastic en laat ze op natuurlijke wijze groeien.

Hoe moet je komkommer dieven?

Komkommers zijn gemakkelijk te telen en vergen niet veel onderhoud. Ze zijn ook erg veelzijdig en kunnen worden gebruikt in salades, sandwiches, soepen en zelfs desserts. De beste manier om ze te bewaren is om de uiteinden af te snijden en ze in een plastic zak te doen. Doe de zak vervolgens in een grotere bak, zoals een emmer of doos. Zorg ervoor dat er gaten in de bak zitten, zodat de lucht rond de komkommers kan circuleren. Als u de komkommers meteen wilt gebruiken, spoelt u ze af onder koud water en dep u ze droog. Laat ze anders in hun oorspronkelijke verpakking zitten tot u ze nodig hebt.

Adblock
detector