Hoe Maak Ik Rode Kool Met Appelen?

Rode kool is heerlijk wanneer gekookt met appels. Het is een klassieke combinatie die goed past bij karbonades, ham, worstjes en ander vlees. Om dit gerecht te bereiden, wast u eerst de rode kool grondig. Snijd vervolgens de bladeren eraf en verwijder de kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Schil vervolgens de appels en snijd ze in stukjes. Doe ze in een grote koekenpan samen met de suiker en kaneel. Kook het mengsel tot de appels iets zachter worden. Voeg de azijn en het water toe aan de pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het 10 minuten zachtjes koken. Roer het zout en de peper erdoor. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen alvorens op te dienen.

Instructievideo: Rode kool bereiden

Rode kool met appel | Gezond recept | Favorieten Gezonde Stijl

Welke appel in rodekool?

De appel wordt in het Chinees “koolappel” genoemd. Het is een van de populairste vruchten in China. De rode kleur is afkomstig van het anthocyaanpigment waarvan is aangetoond dat het werkzaam is tegen kankercellen.

Waarom azijn in rode kool?

Rode kool wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke remedie tegen diverse kwalen. Het bevat grote hoeveelheden vitamine C, die het immuunsysteem helpt te versterken. Rode kool bevat ook anthocyanen, wat krachtige antioxidanten zijn. Azijn is een uitstekende manier om voedsel te conserveren, omdat het bacteriën doodt en schimmelgroei voorkomt. De zuurgraad van azijn helpt de celwanden van bacteriën af te breken, waardoor de azijn de cellen kan binnendringen en ze kan doden. Azijn werkt ook goed bij het voorkomen van schimmelgroei omdat het de groei van micro-organismen remt.

See also:  Hoe Snij Ik Een Ui?

Hoeveel diepvries rode kool per persoon?

  • De hoeveelheid bevroren rode kool die nodig is, hangt af van de grootte van de krop, maar een gemiddelde krop zou ongeveer 1 kop (250 ml) fijngehakte kool moeten opleveren.

Hoe bind je rode kool?

  1. Rode kool wordt meestal gebonden met azijn en zout.
  2. De azijn helpt om het vocht uit de kool te onttrekken, terwijl het zout smaak toevoegt.

Welke appel is een Stoofappel?

De stoofappel is een oude appelsoort die in de 18e eeuw voor het eerst in Engeland werd geteeld. Hij wordt sindsdien in de keuken gebruikt en is vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar. De naam “stew apple” (stoofappel) komt van het feit dat hij oorspronkelijk in een stoofpot werd gekookt.

Waarom wordt rode kool niet gaar?

Rode kool bevat een enzym, glucosinolaten genaamd, dat helpt beschermen tegen kanker. Bij het koken breekt dit enzym af in zwavelverbindingen. Zwavelverbindingen zijn niet erg smakelijk, dus worden ze verwijderd tijdens het koken. Rauw zijn deze verbindingen echter zeer bitter.

Waarom rode kool met appel?

Rode kool wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van spijsverteringsproblemen zoals indigestie, winderigheid, opgeblazen gevoel, constipatie en diarree. Het bevat vitamine A, C, K, B6, folaat, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, en vezels. Appel is rijk aan vitamine C en antioxidanten die helpen beschermen tegen kanker. De combinatie van deze twee ingrediënten zorgt samen voor krachtige anti-kanker eigenschappen.

Waardoor wordt de kleur van rode kool veroorzaakt?

Rode kool is eigenlijk paars-rood als het rauw is, maar wordt helder roze als het gekookt wordt. De reden waarom dit gebeurt is vanwege anthocyanen, die de groente zijn karakteristieke kleur geven. Anthocyanen zijn natuurlijke pigmenten die in planten voorkomen en hen beschermen tegen schade door ultraviolet licht. Wanneer de plant wordt blootgesteld aan zonlicht, veranderen deze verbindingen in andere chemische stoffen, flavonoïden genaamd, die verantwoordelijk zijn voor het geven van de levendige kleuren aan de plant.

Hoe wordt rode kool rood?

Rode kool wordt rood als het wordt gekookt, omdat het pigment (anthocyaan) tijdens het koken wordt afgebroken tot anthocyanidinen. Anthocyanidinen zijn verantwoordelijk voor de kleur van bosbessen, pruimen en kersen.

See also:  Hoe Lang Kan Je Courgette Bewaren?

Hoeveel is een portie rode kool?

Een portie Rode Kool is 1 kop gekookt. De voedingswaarde per 100 gram (g) rauwe Rode Kool is: Calorieën: 0 kcal Vetten: 0 g Koolhydraten: 2 g Eiwit: 0 g

Kan rode kool rauw in de vriezer?

Ja, maar alleen als je wilt dat het heel zacht is als het gekookt wordt. Rode kool wordt sneller zacht dan groene kool. Om kool in te vriezen, snijdt u de kern en het uiteinde van de stengel af en snijdt u de rest van de krop in dunne partjes. Leg de partjes in een enkele laag op een met waspapier beklede bakplaat. Bevries tot ze stevig zijn en doe ze dan in een hersluitbare plastic zak. Bewaar in de diepvries tot 3 maanden. Om te koken, ontdooi de kool een nacht in de koelkast. Laat goed uitlekken voor het koken.

Hoe Blancheer je rode kool?

Blancheren is een methode om groenten kort onder te dompelen in kokend water. Het helpt de buitenste laag van de groente te verwijderen, waardoor ze malser en smakelijker worden. Om rode kool te blancheren, verwijdert u de kern en de stengel en snijdt u de kool in dunne reepjes. Doe de schijfjes in een grote kom en bedek ze met koud water. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de kool toe en kook gedurende 2 minuten. Giet af en dompel de kool onmiddellijk onder in ijskoud water. Laat opnieuw uitlekken en dep droog.

Kan je rode kool rauw eten?

Ja, je kunt rode kool rauw eten. Het moet echter eerst worden gekookt voordat het wordt gegeten. De reden waarom het gekookt moet worden is dat het een hoog gehalte aan oxaalzuur heeft, dat indigestie veroorzaakt als het rauw wordt gegeten.

Adblock
detector