Hoe Maak Je Zwarte Knoflook?

Zwarte knoflook wordt gemaakt door verse knoflookteentjes in zout water te laten fermenteren tot ze zwart worden. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de Chinese geneeskunde en keuken. Om thuis zwarte knoflook te maken, doet u hele ongepelde tenen knoflook in een glazen pot. Giet er genoeg zout water over (ongeveer 1 kopje) om de knoflook te bedekken. Laat het 2 weken staan, giet dan het vocht af en gooi het weg. De knoflook zal zwart zijn als hij klaar is.

Zwarte knoflook

Hoe wordt zwarte knoflook geproduceerd?

Hoe bereid je zwarte knoflook?

Zwarte knoflook wordt gemaakt door verse knoflookteentjes in zout water te laten fermenteren tot ze donkerbruin kleuren. Het heeft een veel sterkere smaak dan gewone witte knoflook. Het proces duurt ongeveer 2 maanden, maar je kunt het fermentatieproces versnellen door in het begin meer zout toe te voegen. Om zwarte knoflookpasta te maken, hoeft u alleen maar een beetje olie toe te voegen en goed te mengen.

Hoe eet je zwarte knoflook?

Zwarte knoflook wordt verkregen door verse knoflookteentjes in de zon te laten liggen tot ze donkerbruin kleuren. Het heeft een sterke smaak, vergelijkbaar met gewone knoflook, maar zonder de scherpe smaak. Zwarte knoflook wordt meestal rauw gegeten, maar kan net als gewone knoflook in de keuken worden gebruikt.

Wat doet zwarte knoflook voor je gezondheid?

  • Zwarte knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.
  • Het bevat krachtige antioxidanten, polyfenolen genaamd, die beschermen tegen kanker, hartaandoeningen, diabetes en andere chronische ziekten.
  • Het wordt gemaakt van onrijpe knoflookteentjes die gedurende enkele maanden bij kamertemperatuur worden gefermenteerd.
  • Het resultaat is een donkerbruine pasta die eruitziet als melasse.
  • De voordelen van zwarte knoflook zijn onder andere anti-kanker eigenschappen, verbeterde cardiovasculaire functie, verlaagde cholesterol, en verhoogde ondersteuning van het immuunsysteem.
See also:  Wanneer Kan Paprika Naar Buiten?

Wat ipv zwarte knoflook?

Zwarte knoflook wordt al eeuwenlang gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het wordt gemaakt door verse knoflookteentjes in een pekelbad te fermenteren tot ze donkerbruin kleuren. Het resultaat is een krachtige antioxidant die meer dan twee keer de hoeveelheid antioxidanten bevat die in rauwe knoflook te vinden is. De voordelen van zwarte knoflook voor de gezondheid zijn onder andere een betere spijsvertering, een lager cholesterolgehalte, meer energie en een betere immuunfunctie. Zwarte knoflook is verkrijgbaar bij de meeste Aziatische markten en natuurvoedingswinkels.

Wat doet knoflook en honing met je lichaam?

Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt om verschillende kwalen te behandelen, waaronder verkoudheid, griep, hoge bloeddruk en zelfs kanker. Knoflook bevat krachtige antioxidanten genaamd allicine, die verantwoordelijk kunnen zijn voor de geneeskrachtige eigenschappen. Honing is een andere natuurlijke remedie die al eeuwen bestaat. Men denkt dat het antibacteriële, schimmelwerende, ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen heeft.

Wat doe je met gerookte knoflook?

Gerookte knoflook wordt gebruikt in de keuken, maar heeft ook andere toepassingen. Hij kan worden toegevoegd aan salades, soepen, dipsausjes, sauzen en zelfs desserts.

Is gefermenteerde voeding gezond?

Gefermenteerd voedsel is een uitstekende bron van probiotica (goede bacteriën) die essentieel zijn voor het behoud van een gezond spijsverteringsstelsel. Fermentatie wordt al duizenden jaren gebruikt om voedsel te conserveren en heerlijke gerechten te maken, zoals kimchi, zuurkool, yoghurt, kefir, miso, tempeh, augurken, en nog veel meer. De voordelen van probiotische voeding zijn onder andere een betere spijsvertering, verhoogde immuniteit, verlaagd risico op kanker, en gewichtsverlies.

Hoe moet je zwarte knoflook bewaren?

Zwarte knoflook wordt vaak in de koelkast bewaard. Hij is tot twee weken houdbaar. Zwarte knoflook kan worden gebruikt in soepen, roerbakgerechten, salades en andere gerechten.

Adblock
detector