Wanneer Courgette Plukken?

Zucchini is een uitstekende groente om te telen omdat hij gemakkelijk te oogsten is, niet veel ruimte inneemt en heerlijk smaakt als hij gekookt wordt. Het is ook een van de meest voedzame groenten die er zijn. Om courgettes op hun hoogtepunt te plukken, moet je planten zoeken die vol zitten met vruchten. De beste manier om te zien of een plant genoeg courgettes heeft, is om een stukje van de stengel af te knijpen en te kijken of het gemakkelijk terug op zijn plaats klikt. Als u courgettes in bakken kweekt, moet u ze tijdens droge periodes goed water geven. En laat ze na de oogst niet te lang in het water staan; dan rotten ze snel.

Courgettes van zaaien tot oogsten | Duurzaam Tuinieren

Courgettes zaaien, kweken en oogsten | DIY video | Pokon: Groen doet je goed!

Hoe weet je of een courgette rijp is?

Zucchini’s zijn klaar als ze zacht maar nog stevig aanvoelen. Om ze te testen, knijp er voorzichtig een tussen duim en wijsvinger. De druk moet een beetje meegeven. Als u niet wilt wachten tot ze rijp zijn, kunt u deze truc gebruiken om te zien of ze op hun best zijn. Doe een courgette in een papieren zak met een appel. De appels zullen snel rotten, terwijl de courgettes vers zullen blijven.

Hoe lang van bloem tot courgette?

Het duurt ongeveer 10 dagen vanaf het moment dat het zaadje is geplant totdat de courgette begint te groeien. De planten zullen gedurende deze periode nieuwe bladeren blijven produceren, maar ze zullen pas na de eerste vorst vruchten beginnen te dragen.

See also:  Wanneer Is Een Tomaat Niet Meer Goed?

Hoe groot moeten courgettes worden?

  1. Zucchini’s mogen niet groter zijn dan 2 inches lang.
  2. Hoe kleiner ze zijn, hoe beter! .

Waarom wordt mijn courgette niet groen?

Zucchini’s worden niet echt groen wanneer ze rijp zijn; in plaats daarvan veranderen hun bladeren van kleur van donkergroen naar lichtgroen. De reden waarom dit gebeurt, is dat chlorofyl geel wordt wanneer het fruit rijpt.

Hoe groot wordt een ronde courgette?

  • De grootte van een courgette varieert naargelang van de variëteit, maar de meeste zullen ongeveer 6 centimeter lang zijn.

Hoe weet je of een courgette bevrucht is?

Zucchini’s zijn gemakkelijk te telen en vergen weinig onderhoud. Het zijn zeer vergevingsgezinde planten en zullen zelfs vruchten produceren als ze niet genoeg water of meststoffen krijgen. Als u er echter zeker van wilt zijn dat uw courgette bemest is, kijk dan naar de onderkant van de plant waar de wortels naar buiten komen. De bladeren moeten groen en gezond zijn. Als de bladeren gelig of bruin lijken, dan heeft de plant misschien meer voedingsstoffen nodig. Gebruik voor de bemesting een uitgebalanceerde meststof zoals 10-10-20.

Is courgette een Zelfbestuiver?

De courgette is geen zelfbestuiver, maar produceert wel stuifmeel dat op andere planten wordt overgedragen wanneer deze in contact komen met de bloemen.

Adblock
detector