Wanneer Komkommer Toppen?

Wanneer je komkommers moet toppen, hangt af van het soort komkommer dat je kweekt. De beste manier om te bepalen wanneer komkommers moeten worden bedekt, is het gebruik van een bodemthermometer. Als de temperatuur in de grond 32 graden Celsius (90 graden Fahrenheit) bereikt, is het tijd om de komkommers te toppen. De ideale temperatuur voor komkommers ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Bij deze temperatuur blijven de komkommers groeien tot ze rijp zijn. Als de komkommers rijp zijn, beginnen ze zaden te produceren.

Nogmaals uitleg over Toppen

AB Werkt Instructievideo | Komkommerteelt | Nederlands

Hoe hoog wordt een komkommerplant?

Een komkommerplant wordt tot 30 cm hoog. Het duurt ongeveer 60 dagen om vruchten te produceren. Het gemiddelde gewicht van een komkommer is 3 ounces (85g).

Hoe verzorg je een komkommerplant?

 • Komkommers moeten tijdens het groeiseizoen dagelijks water krijgen.
 • Ze moeten goed bewaterd worden tot ze vruchten beginnen te produceren.
 • Wanneer de eerste vruchten verschijnen, moet vaker water worden gegeven.
 • Komkommers houden van koel weer, dus laat ze niet te veel uitdrogen.
 • Wanneer de planten vruchten beginnen te produceren, plukt u de kleine groene blaadjes onderaan de stengel weg.
 • Deze blaadjes voorkomen dat het zonlicht de vruchten bereikt.
 • De beste manier om komkommers te oogsten is ze net onder de grondlijn af te snijden.
 • Leg ze vervolgens in een emmer met koud water.
 • Laat ze een paar uur staan voordat u ze in de koelkast legt.

Hoe kun je zien of een komkommer rijp is?

De gemakkelijkste manier om te zien of een komkommer zijn optimale rijpheid heeft bereikt, is te kijken naar de kleur van de schil. Wanneer de schil geelgroen wordt, dan is hij klaar om geplukt te worden. Als u wilt weten wanneer de vrucht klaar is om te eten, moet u wachten tot de schil bruin begint te worden. Het vruchtvlees in de schil is dan nog groen, maar smaakt niet erg lekker.

See also:  Wanneer Aardappelen Niet Meer Goed?

Heeft een komkommer veel mest nodig?

 1. Een komkommer heeft veel water en meststoffen nodig.
 2. Hij moet in rijke grond worden geplant en regelmatig water krijgen.
 3. Komkommers groeien het best bij temperaturen tussen 60-70 graden F.
 4. Komkommers hebben niet veel verzorging nodig als ze eenmaal volgroeid zijn.
 5. Ze houden van volle zon, maar doen het ook goed in de halfschaduw.
 6. Komkommers geven de voorkeur aan koel weer, dus ze groeien niet goed tijdens hete zomermaanden.

Hoe komkommers opbinden?

Bind ze zo vast: Snij beide uiteinden eraf. Snijd de komkommer vervolgens in de lengte in vieren. Snijd de komkommer vervolgens overdwars in plakjes van een halve centimeter. Leg de komkommerplakken op een snijplank en snijd de komkommer met een scherp mes in dunne reepjes.

Hoe moet je komkommer dieven?

Komkommers zijn gemakkelijk te kweken en ze smaken heerlijk als ze worden ingemaakt. Maar voordat je ze zelf gaat kweken, moet je weten waar je ze kunt kopen. De beste plaats om verse komkommers te kopen is bij uw plaatselijke kruidenier. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar en je kunt kiezen uit verschillende soorten, zoals Engelse komkommers, schijfkomkommers en inmaakkomkommers. Als je je eigen komkommers wilt kweken, moet je tijdens de wintermaanden binnenshuis zaadjes planten. De zaden moeten worden geplant in kleine potjes gevuld met potgrond en in een warme kamer worden bewaard totdat ze ontkiemen. Zodra de plantjes tot zaailingen zijn uitgegroeid, kun je ze overplanten in grotere potten. Wanneer het weer warmer wordt, kunt u de planten naar buiten verplaatsen, zodat ze vrij kunnen groeien. Wanneer de vruchten beginnen te rijpen, kunt u ze oogsten en meteen opeten. U kunt ze ook aan de wijnstok laten hangen tot ze geel worden en ze dan afsnijden en in salades verwerken.

See also:  Hoe Lang Duurt Het Voor Paprika Rood Wordt?

Hoeveel komkommers van een plant?

Eén enkele plant produceert honderden komkommervruchten. De gemiddelde opbrengst per plant ligt tussen 50-100 vruchten.

Waarom heeft een komkommer stekels?

 1. Komkommers hebben stekels omdat ze uit de grond groeien.
 2. Ze hebben geen andere manier om zich te beschermen tegen roofdieren zoals vogels en insecten.

Hoeveel komkommer planten per m2?

Een enkele komkommerplant produceert ongeveer 1-2 komkommers per dag. Eén plant levert dus 2-4 komkommers per week op. Om het aantal komkommerplanten te berekenen dat nodig is voor een gemiddeld huishouden, vermenigvuldigt u het aantal mensen in het huishouden met het aantal dagen dat zij hun wekelijkse voorraad verse komkommers willen eten. Als uw huishouden bijvoorbeeld uit 4 personen bestaat en u van plan bent al uw verse komkommers binnen 7 dagen te consumeren, dan moet u ten minste 12 komkommerplanten telen (4 x 7 28). Als je meer dan dit aantal wilt kweken, moet je meerdere soorten komkommers gaan kweken. Komkommerplanten hebben ongeveer 3 maanden nodig om te rijpen, dus je zult je eerste oogst na 6 maanden kunnen oogsten.

Kunnen tomaten en komkommers samen in een kas?

Ja, dat kunnen ze! Tomaten en komkommers behoren beide tot dezelfde familie (de Cucurbitaceae), dus ze groeien goed samen. Ze hoeven niet van elkaar gescheiden te worden door een fysieke barrière, maar ze moeten wel op verschillende hoogtes worden gehouden. De beste manier om ze van elkaar te scheiden is om tomatenplanten in potten te zetten en die potten vervolgens bovenop de komkommerplanten te zetten.

Adblock
detector