Wanneer Komkommer Verplanten?

Komkommers moeten worden verplant als ze 4 tot 6 centimeter hoog zijn. Ze zullen na het verplanten sneller groeien dan wanneer ze uit zaailingen zijn opgekweekt. Verplant komkommers ten minste 2 weken voor de laatste vorstdatum in goed gedraineerde grond. Geef ze water tot ze vruchten beginnen te produceren. Als u niet genoeg ruimte hebt voor al uw planten, kunt u ze in potten kweken.

Komkommer zaaien | Komkommer kweken (in pot)

KOMKOMMER PLANTEN in je MOESTUIN

Hoe komkommer uitplanten?

Komkommers moeten worden verplant als ze ten minste 15 cm lang zijn. Ze moeten worden geplant in goed gedraineerde grond die rijk is aan organisch materiaal. De zaailingen moeten op een afstand van 12 inches van elkaar worden geplant en dagelijks water krijgen tot de planten beginnen te wortelen. Komkommers kunnen niet tegen natte omstandigheden. Het verplanten van komkommers kan het beste in het vroege voorjaar gebeuren, voordat de temperatuur 70 graden F bereikt. Haal de plant uit de container en maak de kluit voorzichtig los. Plaats de plant in een gat van 2 inches diep en 4 inches breed. Vul de basis van de plant op met vochtige compost. Geef grondig water. Dek af met plasticfolie en zet op een warme plaats (70 graden F) tot er nieuwe groei komt.

Hoe verzorg je een komkommerplant?

Komkommers moeten tijdens hun groeiseizoen regelmatig water krijgen. Geef ze ten minste eenmaal per week grondig water, maar laat ze niet te lang in het water staan, want dan gaan ze rotten. Komkommers moeten licht worden bemest wanneer ze beginnen te bloeien. Ze groeien het best in de volle zon, dus zet ze op een plek waar ze de hele dag direct zonlicht krijgen. Als u komkommers wilt oogsten voordat ze klaar zijn, wacht dan tot ze vruchten beginnen te produceren. De vruchten zullen rijpen nadat ze zijn geplukt. Vroeg komkommers oogsten kan de planten beschadigen, dus pluk alleen genoeg om op te eten. Om ongedierte zoals bladluizen en mijten te voorkomen, besproeit u uw planten met insectendodende zeep.

See also:  Wat Zit Er In Macaroni Groenten?

Kan een komkommerplant in de zon?

Ja, maar niet alle planten houden van direct zonlicht. Sommige geven de voorkeur aan indirect licht, terwijl andere de volle schaduw nodig hebben. De beste manier om te bepalen welk type verlichting het beste werkt voor uw plant, is door te experimenteren. Als u een komkommer binnenshuis wilt kweken, probeer hem dan in een zonnige vensterbank te zetten.

Hoe diep komkommer uitplanten?

De diepte waarop je komkommers plant, hangt af van waar ze worden geteeld. Over het algemeen wil je ze dieper planten dan waar ze oorspronkelijk geteeld zijn, zodat hun wortels niet te snel uitdrogen. Woon je in een gebied met hete zomers, dan moet je ze misschien dichter bij elkaar planten omdat ze dan niet zo diep kunnen groeien.

Hoe komkommers opbinden?

Bind ze aan één kant samen met een touwtje en knip de andere uiteinden af zodat ze niet wegrollen. Doe ze dan in een plastic zak en bewaar ze in de koelkast. Zo blijven ze langer goed.

Hoeveel ruimte tussen komkommer?

De hoeveelheid ruimte tussen de komkommers hangt af van de grootte van de komkommers. Hoe kleiner de komkommer, hoe dichter ze bij elkaar geplant moeten worden. Kleine inmaakkomkommers zoals Kirby moeten bijvoorbeeld minstens 12 inches van elkaar worden geplant, terwijl grotere komkommers zoals English Seedless 18-24 inches van elkaar moeten worden geplant. Als u meer dan één soort komkommer wilt telen, moet u ze verder uit elkaar planten. Als u bijvoorbeeld van plan bent om zowel schijfkomkommers als inmaakkomkommers te telen, plant u ze 24 inches uit elkaar.

Heeft een komkommerplant ook dieven?

Ja! Komkommers zijn heel gemakkelijk binnenshuis te kweken en ze produceren de hele zomer lang vruchten. Komkommers trekken echter wel ongedierte aan, zoals bladluizen en witte vliegen. Deze insecten zuigen de sappen uit de komkommerbladeren, waardoor ze verwelken en afsterven. Om dit probleem te voorkomen, kunt u uw planten vóór de oogst besproeien met insectendodende zeep. Zorg er ook voor dat u onkruid rond uw planten verwijdert, zodat het niet met de komkommers concurreert om voedingsstoffen.

Waarom komen er geen komkommers aan mijn plant?

  • Komkommerplanten hebben veel water nodig om goed te groeien.
  • Ze worden graag goed bewaterd gedurende het groeiseizoen.
  • Wanneer ze beginnen te bloeien, zullen ze vruchten produceren.
  • Als u na een week of twee nog geen vruchten ziet, controleer dan de grond rond de basis van de plant.
  • Het kan te droog zijn.
  • Eén keer per dag diep water geven zou moeten helpen.
See also:  Wanneer Mag Courgette Naar Buiten?

Hoe bemest ik mijn komkommer?

Komkommers moeten regelmatig worden gevoed met vloeibare meststof. De beste manier om ze te voeden is met een automatisch druppelsysteem. De eenvoudigste manier om een druppelirrigatiesysteem op te zetten is door een kit te kopen bij een bouwmarkt. Deze kits worden geleverd met alles wat je nodig hebt, behalve waterleidingen. Als u het geld niet wilt uitgeven aan een complete kit, kunt u nog steeds een eenvoudig druppelsysteem installeren. Alles wat u nodig hebt is een slang, een timer en een gieter. Om te beginnen knip je een uiteinde van de slang af, zodat hij lang genoeg is om al je planten te bereiken. Bevestig vervolgens het andere uiteinde aan de spigot van uw gieter. Draai vervolgens de kraan open totdat de watertoevoer gestaag is. Draai de kraan langzaam naar beneden totdat de watertoevoer volledig stopt.

Heeft een komkommer veel mest nodig?

Een komkommer heeft veel water en meststoffen nodig. Hij groeit het best als hij in rijke grond wordt geplant en regelmatig water krijgt. De hoeveelheid mest die nodig is, varieert afhankelijk van de grondsoort, maar de meeste planten hebben ten minste 1/4 kopje per plant nodig.

Kan komkommer in de schaduw?

Ja, komkommers kunnen in de schaduw staan. Ze hebben licht nodig, maar geen direct zonlicht. De beste manier om ze in de schaduw te zetten is met een grote parasol.

Adblock
detector