Wanneer Kool Planten?

Kool moet in het vroege voorjaar worden geplant wanneer de grondtemperatuur 50 graden F bedraagt. De kool groeit het best bij 60-70 graden F. Plant koolzaailingen 2 inches diep in rijen met 18 inches tussenruimte. Houd de grond vochtig tot de planten uitkomen. Dun de zaailingen uit tot 12 inches van elkaar. Oogst kool wanneer het zijn volle omvang heeft bereikt (ongeveer 4 inches breed). Snijd de koppen dicht bij de grond af. Verwijder de buitenste bladeren voor het eten. Bewaar in de koelkast tot 3 dagen.

Kolen kweken van zaaien tot oogsten

Koolplanten

Hoe kool planten?

Kool is gemakkelijk te telen en vergt weinig onderhoud. Hij groeit het best in de volle zon en in goed gedraineerde grond die rijk is aan organisch materiaal. Koolzaad moet direct in de grond worden gezaaid nadat alle gevaar voor vorst is geweken. Zaai zaailingen op een diepte van 6 mm en bedek ze met 3 mm fijn zand. Houd de grond vochtig maar niet verzadigd. Wanneer de plantjes 7 cm (3 inches) groot zijn, dunt u ze uit zodat ze 10 cm (4 inches) uit elkaar staan. Als de kool klaar is voor de oogst, verwijdert u de buitenste bladeren tot alleen het hart overblijft. Snijd de krop net boven de wortel af. Verwijder de wortels en bewaar de koppen in een plastic zak in de koelkast.

Hoeveel ruimte heeft een spitskool nodig?

  1. Een spitskool heeft ten minste 1 vierkante voet (30 cm) groeiruimte per plant nodig.

Hoe kolen kweken?

Kool is een gemakkelijke groente om thuis te verbouwen. Het vereist weinig verzorging en groeit snel. Kool wordt het best geteeld in de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. De grond moet rijk en goed gedraineerd zijn. Om binnen met koolzaden te beginnen, zaai je ze in kleine potjes gevuld met potgrond. Houd de temperatuur overdag tussen 18 en 24 graden Celsius en ‘s nachts tussen 15 en 16 graden Celsius. Wanneer de zaailingen opkomen, overplanten in grotere potten. Wanneer de planten 15 cm hoog zijn, de zwakke zaailingen uitdunnen. Verwijder alle bladeren uit het midden van de plant. Na het buiten planten, dagelijks water geven tot het weer warm wordt. Geef de planten vervolgens 1 centimeter water per week. Zodra de eerste echte bladeren verschijnen, verwijdert u de buitenste bladeren, zodat er slechts twee lagen overblijven. Ga door met het verwijderen van de buitenste bladeren totdat de krop zich vormt.

See also:  Nasi Welke Groenten?

Hoe witte kool planten?

Kool is gemakkelijk te telen en heeft een lang groeiseizoen. Hij kan het best in het vroege voorjaar worden geplant, nadat de grond is opgewarmd en voor de eerste vorst. Plant de zaden 1,5 cm diep en 2 cm uit elkaar. Houd ze vochtig tot ze ontkiemen. Na het ontkiemen, zaailingen uitdunnen tot 12-18 inches van elkaar. Kool groeit goed op de meeste grondsoorten, maar geeft de voorkeur aan rijke, vruchtbare leem.

Hoe ver bloemkool uit elkaar planten?

Bloemkool moet ten minste 8 cm diep en 10-15 cm van elkaar worden geplant.

Hoe diep wortelt een bloemkool?

Een bloemkool heeft twee hoofdwortels, die de “cauli” en de “kern” worden genoemd. De kern is het deel van de stengel dat de kop met de rest van de plant verbindt. Hij is meestal wit en stevig. De cauli is het onderste deel van de stengel dat in de grond groeit. Het is meestal groen en zacht. De cauli wordt meestal geoogst voordat de kern rijp is. Laat bij het oogsten van de bloemkool ten minste een centimeter van de stengel intact, zodat de plant kan blijven groeien.

Hoe plant je een spitskool?

Plant een spitskool in het vroege voorjaar. Kies een zonnige plek waar de grond goed gedraineerd is. Plant de zaden 1/4 inch diep en 2 inches van elkaar. Bedek ze licht met aarde. Geef grondig water wanneer het droog is. Houd vochtig tot de zaailingen opkomen. Wanneer de planten 5 cm hoog zijn, de zwakke exemplaren uitdunnen. Kolen rijpen snel en moeten worden geoogst voordat ze bloeien.

See also:  Hoe Pompoen Snijden?

Hoe spitskool verpotten?

Verpotten is een belangrijk onderdeel van de verzorging van uw planten. Het gaat er niet alleen om dat ze gelukkig en gezond zijn, het gaat er ook om dat ze er op hun best blijven uitzien. Verpotten helpt wortelrot te voorkomen, dat kan worden veroorzaakt door overbewatering of onjuiste bodemomstandigheden. Om te verpotten haalt u eerst de plant uit de pot. Maak vervolgens de wortels los en maak ze voorzichtig los van de zijkanten van de pot. Snijd vervolgens de bodem van de pot weg, zodat de nieuwe pot voldoende ruimte heeft voor de wortels om te groeien. Vul ten slotte de nieuwe pot met vers potmengsel. Geef grondig water en plaats de plant terug in zijn nieuwe huis.

Hoe verzorg je spitskool?

Kool is een gemakkelijke groente om thuis te verbouwen. Kool groeit het best bij koel weer en verdraagt temperaturen tot 4 graden Celsius. Kool heeft een lang groeiseizoen, dus het is het beste om de zaden zes weken voor de laatste vorstdatum binnen te planten. Om kool klaar te maken voor het koken, verwijdert u de buitenste bladeren en snijdt u de kern eraf. Snijd de krop in vieren en snijd de taaie centrale stengel eruit. Snijd de resterende bladeren kruiselings in dunne reepjes. Goed wassen en laten uitlekken.

Hoe bemest je kool?

  1. Kool moet tijdens het groeiseizoen ten minste eenmaal per week worden bemest.
  2. De beste manier om kool te bemesten is het gebruik van een uitgebalanceerde meststof zoals 10-10-20.
  3. Breng deze meststof gelijkmatig aan rond de basis van de plant.
Adblock
detector