Welke Groenten Kweken In Kas?

De beste groenten om in een kas te kweken zijn komkommers, tomaten, paprika’s, aubergines, meloenen, pompoenen, uien, sla, spinazie, broccoli, kool, wortelen, erwten, bonen, aardbeien, kruiden, en bloemen.

Mijn kas en wat we gaan kweken in 2021 (S04E02)

Hoe richt je je kas in? | HOE?! | Welkoop

Wat verbouw ik in mijn kas?

Als je binnenshuis planten wilt kweken, moet je weten welke planten goed zullen gedijen in jouw thuisomgeving. De beste manier om dit te bepalen is door eerst planten te kweken in je eigen tuin. Zodra je een succesvolle tuin hebt aangelegd, kun je overgaan op binnenshuis tuinieren. Het belangrijkste bij het kiezen van planten voor een binnentuin is ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor uw klimaat. Zo zullen tropische kamerplanten zoals bananenbomen niet overleven in koude klimaten. Zodra u de juiste plant voor uw klimaat hebt gekozen, moet u een pot kiezen die groot genoeg is voor de wortelkluit van de plant. Een te kleine pot kan het vermogen van de wortels om water en voedingsstoffen op te nemen beperken. Een goede vuistregel is om minstens tweederde van de grootte van de pot als kluit te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een pot van 10 cm (4in) plant, heb je een kluit van 20 cm (8in) nodig. Als je een nieuwe plant koopt, kijk dan op het etiket of hij speciale verzorging nodig heeft voordat je hem in huis zet. Sommige planten, zoals varens, hebben heel weinig aandacht nodig. Andere, zoals begonia’s, moeten regelmatig water krijgen.

Welke groenten in koude kas?

Groenten in kassen worden binnenshuis gekweekt in een omgeving die wordt verwarmd tot 50-80 graden Fahrenheit (10-27 graden Celsius). De planten hebben licht nodig, maar geen direct zonlicht. Ze hebben een hoge luchtvochtigheid en veel water nodig. De beste soorten groenten om te kweken zijn tomaten, paprika’s, komkommers, aubergines, meloenen, pompoenen, sla, spinazie, boerenkool, uien en kruiden zoals basilicum, tijm, oregano en rozemarijn.

Welke planten in tuinkas?

 • Tot de kasplanten behoren groenten, bloemen, kruiden, vruchten en andere gewassen die meer licht nodig hebben dan buiten.
 • Ze groeien het best wanneer de temperatuur tussen de 15-25 graden Celsius (60-80 graden Fahrenheit) blijft.
 • De meest voorkomende soorten kassen zijn glas en plastic.
 • Glazen kassen zijn meestal gemaakt van glasvezel of polycarbonaat, terwijl plastic kassen vaak gemaakt zijn van PVC of acryl.
 • Glazen kassen zijn over het algemeen gemakkelijker te bouwen en te onderhouden dan plastic kassen.
 • Ze zijn echter zwaarder en minder duurzaam dan plastic modellen.
 • Plastic kassen zijn over het algemeen goedkoper dan glazen modellen, maar ze hebben de neiging om broos en moeilijk te bouwen.
 • Kunststof kassen kunnen zowel binnen als buiten worden gebouwd.
 • Binnen modellen zijn meestal gebouwd met houten frames bedekt met metalen golfplaten.
 • De openluchtmodellen worden gewoonlijk gemaakt van betonblokken, bakstenen, of houten planken.
 • Naast het bieden van bescherming tegen barre weersomstandigheden, bieden kassen een ideale omgeving voor het kweken van planten.
 • De temperatuur binnen een serre blijft warm genoeg voor installaties om, zelfs tijdens koude wintermaanden te gedijen.
See also:  Hoe Lang Gesneden Pompoen Bewaren?

Wat kun je doen met een kas?

Serres worden gebruikt om planten binnenshuis te laten groeien tijdens de wintermaanden, wanneer zij anders buiten niet zouden kunnen overleven door de koude weersomstandigheden. Ze worden vaak gebruikt om groenten, bloemen, kruiden en andere gewassen te kweken.

Welke kruiden in de kas?

Kruiden zijn gemakkelijk binnenshuis te kweken, maar ze hebben veel zonlicht nodig. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw planten voldoende licht krijgen, is een combinatie van fluorescentielampen en natuurlijk daglicht te gebruiken. Fluorescentielampen zenden ultraviolette stralen uit die de groei van de meeste planten bevorderen. Naast het kweken van kruiden kun je ook groenten kweken zoals tomaten, paprika’s, komkommers, aubergines en meer. Deze gewassen hebben minder zonlicht nodig dan kruiden, zodat ze het goed doen, zelfs wanneer ze onder tl-verlichting worden geteeld.

Heb je een vergunning nodig voor een kas?

Ja, u hebt een vergunning nodig voor een serre. Het ministerie van Landbouw heeft voorschriften voor de bouw van kassen. Zij eisen dat alle kassen volgens bepaalde normen worden gebouwd. Het belangrijkste om te onthouden bij het bouwen van een kas is dat deze niet zo dicht bij een bewoonde woning mag worden gebouwd dat de warmte die door de kas wordt opgewekt, ongemak kan veroorzaken voor mensen die in de buurt wonen.

Waar moet een kweekkas aan voldoen?

Een broeikas moet in staat zijn planten binnenshuis te kweken. Hij moet bescherming bieden tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden, en tegelijkertijd luchtcirculatie en lichtdoorlatendheid mogelijk maken. De kas moet ook bestand zijn tegen ongedierte en ziekten, en moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Een kas heeft ventilatiesystemen nodig om overtollig vocht te laten ontsnappen en frisse lucht binnen te laten.

See also:  Welke Groenten In Quiche?

Wat voor kassen zijn er?

Serres zijn er in alle soorten en maten. Ze variëren van kleine, met glas afgesloten constructies tot grote metalen gebouwen. Het meest voorkomende type kas is de hoepelvormige kas, die bestaat uit een reeks houten frames bedekt met plastic folie. Dit soort kassen wordt meestal gebruikt voor het kweken van groenten en bloemen. Andere soorten kassen zijn de tunnelkas, die een geïsoleerd dak heeft; het koude frame, dat is een structuur gemaakt van hout of andere materialen die het mogelijk maakt planten te laten groeien tijdens de wintermaanden; en de polytunnel, die vergelijkbaar is met een koude frame, maar groter en meer permanent.

Welke wintergroenten zaaien?

Wintergroenten worden in de late herfst of het vroege voorjaar gezaaid. Het gaat om broccoli, kool, bloemkool, boerenkool, koolrabi, prei, sla, uien, pastinaken, radijs, koolraap, raap en wortelen.

Adblock
detector