Witte Kool Planten Wanneer?

 • Wittekoolplant wanneer de bladeren geel beginnen te worden en eraf vallen.
 • Het is het beste om te oogsten voordat de planten gaan zaaien.
 • De zaden zullen pas de volgende lente ontkiemen.

Kolen kweken van zaaien tot oogsten

Toms Moestuin 2015 # 36 : Spitskool – Witte kool voor zaaien

Hoe lang groeit witte kool?

Witte kool groeit het beste als de temperatuur overdag tussen de 50-60 graden Fahrenheit ligt en ‘s nachts tussen de 40-50 graden. Het zal blijven groeien totdat het volwassen is.

Hoe kool planten?

Kool is gemakkelijk te kweken, maar vereist veel ruimte. Het heeft minimaal 1 vierkante meter (10 sq ft) per hoofd nodig. Plant zaden in het vroege voorjaar wanneer de bodemtemperatuur hoger is dan 10°C (50°F). Houd zaailingen goed bewaterd totdat ze 6-8 bladeren bereiken. Verplant ze vervolgens in individuele potten of grotere containers. Kool zal pas na de eerste nachtvorst koppen produceren.

Hoe diep kool planten?

Kool moet minstens 18 centimeter diep worden geplant. Hoe dieper je plant, hoe meer voedingsstoffen er in de grond gaan en hoe beter het gewas zal groeien.

Waarom bloemkool afdekken?

Bloemkool is een uitstekende bron van vitamine C, vezels, foliumzuur, kalium, magnesium, mangaan, fosfor, eiwitten, riboflavine, thiamine, zink, ijzer, koper, niacine en vitamine B6 en K. Het is ook een zeer veelzijdige groente die goed gaat met zo ongeveer alles!

Hoe snel groeit een kool?

Afhankelijk van de weersomstandigheden heeft een kool 10-14 dagen nodig om te groeien. De sneller groeiende variëteiten zullen meer bladeren per plant produceren dan langzamer groeiende variëteiten.

See also:  Welke Groenten Bij Konijn Met Bier?

Hoe ver kolen van elkaar planten?

Kolencentrales moeten minimaal 60 cm uit elkaar staan. Hoe meer ruimte ertussen, hoe beter ze gelijkmatig zullen branden.

Hoe koolplanten beschermen?

Koolplanten hebben bescherming nodig tegen insecten en ziekten. De beste manier om dit te doen is door ze in een insectenvrije kas te kweken. Insecten zoals bladluizen, mijten, rupsen en witte vlieg zullen kool aanvallen. Gebruik insectendodende zeepsprays, neemolie, pyrethrinespray of andere pesticiden om dit ongedierte te voorkomen. Om schimmelziekten zoals echte meeldauw te bestrijden, moet u fungiciden toepassen wanneer de plant begint te bloeien.

Heeft kool veel zon nodig?

Kool heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het zal het beste groeien als de temperatuur tussen de 50-70 graden Fahrenheit ligt. Kool houdt niet van koud weer en moet in de lente of herfst worden geplant.

Hoe ver moet kool uit elkaar?

 1. Kool moet minimaal 76 cm uit elkaar worden geplant.
 2. Hoe dichter ze bij elkaar staan, hoe groter de kans op kruisbestuiving.
 3. Kruisbestuiving vindt plaats wanneer stuifmeel van de ene plant overgaat op een andere plant.
 4. Wanneer dit gebeurt, produceren beide planten zaden die genetisch materiaal van beide ouders bevatten.
 5. Dit betekent dat de nakomelingen van deze twee planten niet identiek zullen zijn aan beide ouders.
 6. Ze lijken misschien op de ene ouder, maar hebben andere kenmerken dan de andere ouder.
 7. Het resultaat is dat de nakomelingen eigenschappen van beide ouders zullen erven.
 8. Deze eigenschappen omvatten kleur, grootte, vorm en textuur.

Hoe bloemkool beschermen?

Bloemkool is lid van de koolfamilie en wordt al duizenden jaren verbouwd. Het is een voedzame groente die gemakkelijk thuis te kweken is. Bloemkool is het hele jaar door verkrijgbaar en kan tot twee weken in de koelkast worden bewaard. Het is belangrijk om bloemkool grondig te wassen voor het koken, omdat de bladeren oxaalzuur bevatten, wat maagklachten kan veroorzaken als ze rauw worden geconsumeerd. Om dit te verwijderen, spoel je de bloemkool onder koud water tot het water helder is. Om bloemkool klaar te maken om te eten, snijdt u de roosjes af en gooit u de steel weg. Snijd de kop in kleine stukjes en leg ze in een stoommandje. Stoom de bloemkool in 10-15 minuten gaar. U kunt ook de bloemkool in kokend water met zout 5-10 minuten koken tot ze gaar zijn.

Adblock
detector