Zwarte Knoflook Waar Te Koop?

Zwarte knoflook is een gerijpte vorm van knoflook die is gefermenteerd. Het heeft een sterkere smaak dan gewone knoflook en wordt gebruikt in de Chinese keuken. Het is verkrijgbaar in de meeste Aziatische kruidenierswinkels.

Zwarte knoflook

tomatensoep met zwarte knoflook

Wat doet zwarte knoflook voor je gezondheid?

Zwarte knoflook wordt al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt voor de behandeling van diverse aandoeningen, waaronder diabetes, hoge bloeddruk, hartziekten, kanker, en nog veel meer. Het bevat krachtige antioxidanten, polyfenolen genaamd, die kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten, kanker en andere chronische aandoeningen.

Hoe lang kan je zwarte knoflook bewaren?

Zwarte knoflook bestaat al eeuwen en werd voor het eerst geteeld in China. Het wordt gemaakt door verse knoflookteentjes te fermenteren in zout water. Het resultaat is een donkergekleurde pasta die naar zoete knoflook smaakt. Het wordt gebruikt in de Chinese keuken en kan bij kamertemperatuur tot 6 maanden worden bewaard.

Hoe maak je zelf zwarte knoflook?

Zwarte knoflook wordt gemaakt door verse teentjes knoflook langzaam te koken tot ze donkerbruin en zacht worden. Het heeft een zeer uitgesproken smaak en aroma. Om thuis zwarte knoflook te maken, doet u hele ongepelde knoflooktenen in een kleine sauspan met genoeg water om ze te bedekken. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het 30 minuten zachtjes koken. Giet de knoflook af en laat volledig afkoelen voordat u de velletjes verwijdert.

Hoe gebruik je zwarte knoflook?

  1. Zwarte knoflook wordt gemaakt door verse knoflookteentjes in zout water te fermenteren.
  2. Het resultaat is een intense smaak die al sinds de oudheid in de Chinese keuken wordt gebruikt.
  3. Het wordt vaak toegevoegd aan soepen en roerbakgerechten.
See also:  Welke Aardappelen Voor Zelfgemaakte Friet?

Wat zit er in zwarte knoflook?

  1. Zwarte knoflook wordt gemaakt door hele ongepelde tenen knoflook gedurende enkele maanden bij kamertemperatuur te laten fermenteren.
  2. Het resultaat is een donkergekleurde pasta met een sterke smaak, vergelijkbaar met die van gewone knoflook, maar zonder de scherpe smaak.
  3. Het wordt gebruikt in de Chinese keuken en is verkrijgbaar op Aziatische markten.

Is knoflook licht verteerbaar?

Knoflook is een uitstekende bron van vitamine C, die de immuniteit helpt stimuleren. Het bevat ook veel antioxidanten, die cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Aangetoond is dat knoflook het cholesterolgehalte verlaagt en bloedstolsels voorkomt. Het is ook een natuurlijk antibioticum en schimmelwerend middel.

Wat doet knoflook en honing met je lichaam?

Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van een groot aantal gezondheidsproblemen. Het is een van de oudst bekende natuurlijke remedies. Knoflook bevat zwavelverbindingen die het zijn karakteristieke doordringende geur geven. Deze verbindingen zijn verantwoordelijk voor de meeste gezondheidsvoordelen van knoflook. Het actieve ingrediënt in knoflook heet allicine. Allicine breekt af in andere chemicaliën wanneer knoflook fijngehakt of geplet wordt. Het afbraakproces begint binnen enkele seconden na het hakken of pletten van knoflook. Wanneer knoflook wordt geplet, komt er een enzym vrij dat alliinase heet. Wanneer dit enzym in contact komt met water, zet het alliine (de inactieve vorm van allicine) om in allicine. Zodra allicine is gevormd, wordt het onstabiel en ontleedt het snel. Als gevolg daarvan neemt de hoeveelheid allicine in rauwe knoflook snel af. Allicine wordt nog meer afgebroken wanneer knoflook wordt gekookt. Door het koken wordt de alliinase vernietigd, zodat de hoeveelheid allicine tijdens het hele kookproces stabiel blijft. Zodra de knoflook is afgekoeld, wordt de allicine echter weer vernietigd. Daarom moet verse knoflook onmiddellijk na het bereiden worden gegeten. Honing is een ander voedingsmiddel dat allicine bevat. Honing bevat minder allicine dan rauwe knoflook omdat het tijdens de verwerking wordt verhit. Rauwe honing bevat meer allicine dan bewerkte honing.

See also:  Wanneer Mag Courgette Naar Buiten?

Is gefermenteerde knoflook gezond?

Gefermenteerde knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Er wordt aangenomen dat dit type knoflook meer voedingsstoffen bevat dan verse knoflook. Er moet echter worden opgemerkt dat niet alle soorten gefermenteerde knoflook gelijk zijn. Sommige kunnen conserveringsmiddelen bevatten, terwijl andere dat niet doen. Het is belangrijk op te merken dat het consumeren van te veel rauwe knoflook maagklachten kan veroorzaken. Het is ook beter om geen rauwe knoflook te eten als je zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat het schadelijk kan zijn voor je baby.

Hoe fruit je knoflook?

Om knoflook te bakken, doe je hele tenen knoflook in een kleine sauspan met genoeg olijfolie om ze te bedekken. Verhit de olie tot hij heet is, maar niet rookt, zet het vuur dan laag en bak de knoflook, onder af en toe roeren, gedurende 15 minuten. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen alvorens te bewaren in een luchtdichte verpakking.

Adblock
detector