Hoe Gezond Is Chinese Kool?

Chinese kool (Brassica rapa) is een lid van de mosterdfamilie en wordt al sinds de oudheid geteeld. Het is een eenjarige plant die snel groeit en grote koppen met kleine witte bloemen produceert. De bladeren worden gebruikt in de keuken en in salades. De gezondheidsvoordelen van deze groente zijn onder meer het hoge vitamine A-gehalte, dat de immuniteit bevordert, en het vermogen om het cholesterolgehalte te verlagen.

Health benefits of Chinese Cabbage: Is it better than other cruciferous vegetables?

De geneeskracht van Chinese kool

Wat is de gezondste kool?

De gezondste koolsoorten worden geteeld in een koel klimaat, waar ze niet hoeven te worden behandeld met chemicaliën om te voorkomen dat ze rotten. Kool is een lid van de brassica familie (samen met broccoli, bloemkool, boerenkool, collard greens, koolrabi, mosterd, radijs, raap, koolraap en spruitjes), wat betekent dat het rijk is aan vitamine K, folaat, calcium, ijzer, vezels en andere voedingsstoffen. Kool bevat meer dan 100 verschillende fytonutriënten, waaronder glucosinolaten, indolen, carotenoïden, en flavonoïden. Deze verbindingen kunnen het risico op kanker verminderen, beschermen tegen hartaandoeningen, en een gezond gezichtsvermogen bevorderen.

Welke vitamine in Chinese kool?

De belangrijkste voedingsstof in Chinese kool is vitamine C. Het is aangetoond dat het effectief is bij het voorkomen van verkoudheid en griep.

Waarom is kool gezond?

 1. Kool wordt al eeuwenlang gebruikt als een effectief middel tegen spijsverteringsproblemen.
 2. Het bevat grote hoeveelheden vezels, die helpen om voedsel efficiënter door het spijsverteringskanaal te bewegen.
 3. Kool is ook rijk aan vitamine K, folaat, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink.
See also:  Wat Past Goed Bij Pompoen?

Wat is gezonder witte kool of spitskool?

Beide koolsoorten zijn gezond, maar spitskool heeft meer voedingsstoffen dan witte kool. Spitskool is ook bekend als Chinese kool, napa kool, savooiekool, en paksoi. Het is een uitstekende bron van vitamine C, calcium, ijzer, vezels, folaat, en kalium. Witte kool is ook bekend als gewone groene kool, gewone groene kool, en savooiekool. Witte kool bevat minder voedingsstoffen dan spitskool, maar levert nog steeds vitamine A, B6, K, C, E, foliumzuur, magnesium, fosfor en zink.

Is rauwe kool gezond?

 1. Kool is rijk aan vitamine K, dat bloedstolsels helpt voorkomen.
 2. Het is ook rijk aan vezels, foliumzuur, ijzer, calcium, magnesium, kalium, fosfor, en vitamine A, C, B6, en E.
 3. Kool bevat echter oxaalzuur, dat nierstenen kan veroorzaken.
 4. Het kan ook salmonella bevatten, dus zorg ervoor dat je alle producten goed wast voordat je ze eet.

Hoe maak je Chinese kool schoon?

 • Chinese kool heeft een dikke buitenste schil die vóór het koken moet worden verwijderd.
 • Om deze taaie buitenlaag te verwijderen, snijdt u de krop van de kool af en legt u hem in een grote kom met koud water.
 • Schud de krop rond tot alle bladeren loskomen.
 • Verwijder de bladeren één voor één en let op dat u ze niet scheurt.
 • Spoel de bladeren af onder koud stromend water om vuil en resten weg te spoelen.
 • Laat de bladeren goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Hoe gezond is een spitskool?

Een spitskool heeft een lange stengel en bladeren die eruit zien alsof ze schuin zijn afgesneden. Het is eigenlijk helemaal geen kool, maar eerder een soort koolraap die “kool met raapwortel” wordt genoemd. De wortel lijkt op een kleine aardappel. De plant wordt voornamelijk geteeld voor zijn eetbare groenten. Ze worden meestal geoogst wanneer ze jong en zacht zijn. Het woord “kool” komt trouwens van het Oud-Engelse woord cabbagge dat “jonge kool” betekent.

See also:  In Welke Groenten Zit Selenium?

Wat doet witte kool met je lichaam?

Witte kool bevat veel vitamine C, die de immuniteit helpt verhogen en infecties bestrijdt. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een uitstekende remedie is tegen verkoudheid en griep. Het is ook rijk aan vezels, die helpen cholesterol te verlagen en constipatie te voorkomen.

Is kool goed voor je maag?

Kool is rijk aan vezels, wat de regelmaat bevordert. Het is ook rijk aan vitamine C, folaat, kalium, calcium, ijzer en magnesium. Het bevat antioxidanten, waaronder luteïne en zeaxanthine, die beschermen tegen maculadegeneratie. Van kool is aangetoond dat het cholesterol verlaagt en kanker voorkomt.

Hoeveel calorieën zitten er in spitskool?

 1. Een middelgrote krop kool bevat ongeveer 100 calorieën.
Adblock
detector