Groente Wat Lijkt Op Broccoli?

Groente Wat Lijkt Op Broccoli
1. Inleiding: wat is bimi voor groente? – Bimi is in Nederland tamelijk onbekend. Da’s ook wel logisch, aangezien bimi hier pas een jaartje of tien wordt verkocht. De groente is namelijk pas in 1993 ontwikkeld uit een kruising tussen broccoli en kailan, een groene stengelkoolsoort.

Qua uiterlijk is bimi eigenlijk een volmaakte kruising tussen broccoli en kailan. Kailan is namelijk eigenlijk alleen maar een stengel met enkele dunne blaadjes en wat bloemetjes eraan, en broccoli is een heel dikke stengel met een groot bloemhoofd; deze kruising heeft de dunne stengel van kailan en de bloemhoofdjes van broccoli.

Zie ook de afbeeldingen hierboven en in de rest van dit artikel.

Is romanesco bloemkool of broccoli?

Wist jij dat broccoli, bloemkool en romanesco familie van elkaar zijn? Het zijn alle drie supergezonde groenten, en smaken goed in combinatie van tal van ingrediënten. Graag leggen we je het verschil uit. Broccoli Broccoli is één van de meest gezonde groenten die we in Nederland kennen.

  • Het versterkt namelijk het immuunsysteem, laat staar verminderen en houdt de bloedvaten gezond.
  • Hoewel in Italië ook de bladeren worden gegeten, eten we in Nederland voornamelijk de roosjes.
  • De groene zien we het vaakst, maar daarnaast zijn er ook nog meerdere kleurtjes en tinten.
  • Zo is er ook een witte (white sprouting broccoli) en paarse (red arrow broccoli) variant.

Wat betreft de bereiding kun je broccoli het beste stomen of wokken, en tomaat is misschien wel zijn allerbeste vriend. Breng ze samen en het wordt bijna onmogelijk om niet van deze groente te houden. Daarnaast kun je er heerlijk soep van maken en zijn hartige cakejes gevuld met broccoliroosjes ook absoluut een aanrader. Bloemkool Ook bloemkool kent verschillende kleuren, waaronder geel, paar oranje en groen. Daarbij kun je het stomen, koken, bakken of zelfs rauw eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke dip tijdens de kaasfondue ? Daarnaast is het een perfecte vervanging van bijvoorbeeld aardappelen of rijst tijdens een koolhydraatarm dieet. Romanesco Romanesco is het meest verwant aan de bloemkool, ook al zegt zijn naam wat anders. Oorspronkelijk heet deze groente namelijk ‘broccolo romanesco’ wat letterlijk ‘broccoli uit Rome’ betekent. Maar het is geen broccoli, eerder een bloemkool. Als je goed proeft komt de smaak van bloemkool ook wel een beetje naar boven. Reageer op artikel: Broccoli, bloemkool en romanesco: drie groentenvrienden Pimientos de padrón zijn in Spanje en Zuid-Amerika niet aan te slepen. Dit groene pepertje heeft een licht bittertje en kan soms flink pittig zijn! In een vorig artikel tipten we deze pikante lekkernij al eens als must-try. Al helemaal lekker: als je ze vult met een frisse avocadocrème, zoals sterrenchef Soenil Bahadoer voordoet in zijn nieuwe kookboek ‘ Streetfood’.

Hoe gezond is romanesco?

Houdbaarheid tot 5 dagen bij 2 – 5 graden 0 Romanesco Wat is een romanesco : Romanesco lijkt erg op bloemkool, maar is groen van kleur en elke bloem is samengesteld uit een serie van nog kleinere en puntige roosjes die in de vorm van een spiraal geordend zijn. De smaak van deze groente lijkt op een combinatie van bloemkool en broccoli.

  • Bovendien is de smaak van romanesco zoeter en milder dan die van bloemkool.
  • Waar komt de romanesco vandaan : De precieze herkomst lijkt moeilijk te achterhalen, maar hij is in ieder geval in de zeventiende eeuw in Italië gesignaleerd.
  • Het duurde nog tot eind vorige eeuw voordat we ook in Nederland van deze wonderlijke bloemkool konden proeven en gelukkig is hij tegenwoordig vrij gemakkelijk te verkrijgen.

Wanneer is de romanesco verkrijgbaar : De Hollandse romanesco is van juli tot en met november te verkrijgen. Wat is de houdbaarheid van de romanesco : Een romanesco bewaar je het best in een open plastic zak in de koelkast. Zo blijft de kool zo’n 2 tot 5 dagen houdbaar.

  • Waarom is de romanesco goed voor je gezondheid : De romanesco zit vol gezonde voedingsstoffen en is bovendien rijk aan vezels.
  • Zo bevat deze sierlijke groente veel vitamine C,
  • Door het eten van 85 gram romanesco heb je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ( ADH ) van vitamine C al te pakken! Vitamine C heeft in je lichaam een belangrijke functie als antioxidant en helpt bovendien je weerstand goed te houden.

Ook vitamine B6 (pyridoxine), folaat (vitamine B11), vitamine K en kalium zijn in goede hoeveelheden in de romanesco te vinden. Kalium is een mineraal dat betrokken is bij de regulatie van je bloeddruk en bijdraagt aan de goede werking van je spieren en zenuwstelsel.

Per 100 gram RI*
Energie 130 kJ
31 kcal
Vet 0,3
Waarvan verzadigd 0
Koolhydraten 6,1 g
Waarvan suikers 3 g
Voedingsvezel 3,2 g
Eiwitten 3 g
Zout 0,1 g
Vitamine B6 / Pyridoxine 0,22 mg 16%
Vitamine B11 / Folaat 57 µg 21%
Vitamine C 88 mg 110%
Vitamine K 20,2 µg 54%
Kalium 300 15%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

Waar kun je een romanesco kopen?

1.5 Verkrijgbaarheid – Dan zijn we aangekomen bij het belangrijkste minpunt van romanesco: hij is slecht verkrijgbaar. Zonde, voor zo’n gezonde, smakelijke en bovendien spectaculair mooie groente! Romanesco kopen is nog altijd een kwestie van zoeken. Waar romanesco te koop is, blijft gokken.

Gelukkig wordt de groente wel beter verkrijgbaar. Tijdens het seizoen, vanaf ruwweg halverwege de zomer tot aan december, zie je ze steeds vaker op de markt, bij de groenteboer, in biologische winkels en zelfs gewoon in de supermarkt. In principe zou de aanvoer vanuit landen als Spanje en Zuid-Afrika zelfs jaarrond moeten kunnen zijn, maar de praktijk leert anders.

See also:  Hoe Zwaar Is Een Broccoli?

(Heb je wel een betrouwbare bron? We horen het graag hieronder in de reacties!) Let er bij het romanesco kopen op dat de krop stevig aanvoelt en er fraai frisgroen of groengeel uitziet. Eventuele nog aanwezige bladeren moeten stevig zijn, niet verlept.

  1. Ook moet het bloemscherm goed, dicht gesloten zijn.
  2. Vaak zijn er her en der wat van de roosjes afgebroken, maar dat is geen kwaliteitsgebrek.
  3. De krop is namelijk behoorlijk teer en kwetsbaar, dus tijdens het vervoer zijn beschadigingen haast onvermijdelijk.
  4. En het strekt eigenlijk zeer tot aanbeveling als de krop zo kwetsbaar is.

Rauwe roosjes van een goed verse romanesco zijn namelijk zo knapperig dat je ze bijna krokant zou kunnen noemen.

Hoe snij je een romanesco?

Hoe Romanesco’s bewaren en schoonmaken – Mens zegt wel vaak dat het snijden van een romanesco erg makkelijk is, maar laten we het zo zeggen dat je wel een beetje geduld moet meenemen. Dat is natuurlijk ook wel logisch als je de romansco bekijkt. Met een scherp mes snij je eerst aan de onderkant de bladeren weg.

Daarna snij je de stronk van de bol met roosjes, of de bol met roosjes van de stronk. Dat kan soms wat lastig zijn, maar geef niet. Je kunt ook simpel eerst de onderste roosjes van de stronk snijden. Snij steeds het vrij gesneden deel van de stronk eraf, en dan de bovenliggende roosjes. Werk zo langzaam richting bovenkant van de romanesco werken.

Roosjes mogen klein zijn, maar ook wat groter. Je moet zelf bekijken wat prettig is. De roosjes zijn zo gekookt. Aan sommige roosjes zit veel steel. Niet weggooien want ook dit kun je eten. Velen vinden de steel zelfs lekkerder dan de roosjes. Inderdaad zijn deze wat smaakvoller.

De stronk, althans het dikste gedeelte kun je eten, maar is vrij taai. Je kunt er eventueel soep van maken. Overigens is deze groente ideaal geschikt om geheel te koken. Doe de romanesco dan met de stronk naar beneden in de pan, en niet met de roosjes naar beneden. Dat staat wel erg vrolijk aan de eettafel.

Verse romanesco kun je in de koelkast ongeveer zes dagen bewaren. Maar dan niet in de gesloten plastic zak en niet in de vochtige groentelade. Koel buiten de koelkast slechts twee dagen. Ook hier weer, snij voor het bewaren nou niet de bladeren of de stronk eraf.

Hoeveel soorten broccoli zijn er?

Rassen – Uit: Encyclopedia of Rare Vegetables, John Organ, 1960 De ‘ nine star perennial ‘ is een bijzondere. Een witte broccoli die meerjarig is en uit kan groeien tot een forse plant. Ze zou in 1928 zijn geïntroduceerd door ene Charles Lewis Curtis. Wij denken dat het de Brassica oleracea convar botrytis var asparagoides is. Broccoli ‘Southern Comet’ – Commons Wikimedia – Rasbak Namen van een aantal eenjarige broccoli-cultivars (cultuurvariëteiten van calabrese, zomerbroccoli): Atlantic, Groene Calabrese / Verde Calabrese / green sprouting (veel kleine koppen, anno 1784, zaadvast), Coastal, Primo, Belstar, Sparco, Southern Comet, Legacy, Marathon, Corona, Hamacher, Beneforté (nieuw ras sedert pakweg 2010, laag in caloriën, hoog in voedingswaarde), SV1002BL (een nieuw ras van Seminis, meer resistent), Sibsey (babybroccoli: kleine, compacte kronen boven op een smalle stam.

Kun je Romanesco rauw eten?

ROMANESCO: HOE EET JE HET? – Romanesco kun je rauw eten, maar de groente is ook gekookt of gewokt erg lekker. Maak er een smaakvol sausje bij: bijvoorbeeld met truffel of met paddenstoelen. Romanesco eet je net zoals je bloemkool of broccoli zou klaarmaken: verwijder de bladeren, was de ‘torentjes’ en snijd de roosjes van de steel. Kook ze in een laagje water tot ze gaar zijn.

Hoeveel kost Romanesco?

Romanesco bloemkool is geel-groen van kleur en heel decoratief. Winkelmandje.

Product Prijs
Bonuskorting
Totaal door u te betalen € 0,00

Waar komt Romanesco vandaan?

Voor gewone bloemkool (met dezelfde soortnaam). zie Bloemkool

Romanesco
Romanesco
Taxonomische indeling
Rijk : Plantae (Planten)
Stam : Embryophyta (Landplanten)
Klasse : Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade : Bedektzadigen
Clade : ‘nieuwe’ Tweezaadlobbigen
Clade : Malviden
Orde : Brassicales
Familie : Brassicaceae (Kruisbloemenfamilie)
Geslacht : Brassica (Kool)

/td> Variëteit Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis Afbeeldingen op Wikimedia Commons

Portaal Biologie

/td>

Romanesco ( Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis ), ook wel fractoli of groene torentjesbloemkool, lijkt veel op bloemkool maar heeft een geelgroene kleur. Romanesco dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het Italië van de zestiende eeuw als broccolo romanesco oftewel broccoli van Rome,

  • Door de groeivorm is het een decoratieve groente.
  • Het is een voorbeeld van een in de natuur voorkomende fractal,
  • In Nederland kwam romanesco voor het eerst in 1979 op de markt.
  • De teelt vindt er vanaf 1986 op grotere schaal plaats.
  • Het blad moet voldoende omhoog gericht zijn om de groeiende kool in de schaduw te houden, anders kleurt deze rood.

Ook kunnen er wat bladeren omgeknikt boven op de kool gelegd worden, maar dat is niet per se noodzakelijk. Van april tot begin juli kan romanesco gezaaid worden. De beste zaaitijd is echter van eind mei tot eind juni. De planttijd ligt in mei tot en met juli.

Soorten, ondersoorten en variëteiten van het geslacht Brassica (Kool)
, · B. campestris (Raapstelen) · B. carinata (Ethiopische mosterd, Abessijnse mosterd of Abessijnse kool) · B. juncea (Sareptamosterd) · B. napobrassica (Koolraap) · B. napus (Koolzaad) · B. napus subsp. napus (Duizendkoppige kool) · B. nigra (Zwarte mosterd) · B. oleracea (Kool) · B. oleracea var. acephala (Sierkool) · B. oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes (Koolrabi) · B. oleracea convar. acephala var. laciniata (Boerenkool) · B. oleracea convar. acephala var. medullosa (Duizendkoppige kool) · B. oleracea var. alboglabra (Kailan of Chinese broccoli) · B. oleracea var. medullosa (Mergkool) · B. oleracea var. botrytis (Bloemkool) · B. oleracea convar. botrytis var. botrytis (Romanesco) · B. oleracea convar. botrytis var. cymosa (Broccoli) · B. oleracea var. capitata (Sluitkool) · B. oleracea convar. capitata var. alba (Wittekool) · B. oleracea convar. capitata var. rubra (Rodekool) · B. oleracea convar. capitata var. sabauda (Savooiekool) · B. oleracea var. costata (Tronchuda-kool) · B. oleracea convar. oleracea var. gemmifera (Spruitkool) · B. oleracea var. oleracea (Wilde kool) · B. oleracea var. palmifolia (Palmkool) · B. oleracea var. viridis (Galicische kool) · B. rapa (Raapzaad, Knolraap) · B. rapa var. chinensis (Paksoi) · B. rapa var. pekinensis (Chinese kool) · B. rapa var. rapa (Stoppelknol) ·,

Hoe lang blijft Romanesco goed?

Bewaren Romanesco is in de koelkast ongeveer tot 6 dagen houdbaar. Romanesco bewaar je in een open plastic zak. Op een koele plek buiten de koelkast is romanesco 2 dagen houdbaar. Bereiden Verwijder voor gebruik de bladeren, snijd de roosjes van de stronk en was ze.

Wat is groene bloemkool?

Romanesco bloemkool is geelgroen van kleur en heel decoratief. De ‘torentjes’ van de bloemkool zorgen voor een grappig uiterlijk. Romanesco wordt vaak torentjesbloemkool genoemd. Ook de naam knoopjesbloemkool wordt gebruikt, de torentjes lijken op Zeeuwse knoopjes. Romanesco smaakt iets zachter dan bloemkool.

Hoe groot wordt een Romanesco?

Romanesco kweken: van zaaien tot oogsten Romanesco is een heerlijk koolgewas en een echte aanvulling in je moestuin. De groente komt van oorsprong uit Italië waar het vanaf de 16e eeuw ook wel de broccoli van Rome wordt genoemd. In Nederland kennen we Romanesco ook wel als fractoli.

Wat is het verschil tussen broccoli en bloemkool?

Teelt – Broccoli is een populaire groente die verwant is aan bloemkool, maar er zijn verschillen en dat is niet alleen de kleur. Ze zijn beide herkenbaar aan hun bloemknoppen. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten, van bloemkool zijn het de aanlegsels van de bloemknoppen die we eten.

Hoe krijg je paarse bloemkool?

Houdbaarheid tot 7 dagen bij 2 – 5 graden 0 Bloemkool paars Wat is paarse bloemkool : Paarse bloemkool heeft een typische koolsmaak. Deze smaak is erg lekker, zelfs als je niet zo van bloemkool houdt, zul je deze paarse bloemkool lekker vinden. De paarse bloemkool dankt zijn kleur aan antioxidanten van de rode kool.

  1. Om de paarse kleur te behouden kan de bloemkool het beste gestoomd worden, bij koken verliest de bloemkool zijn kleur.
  2. Waar komt de paarse bloemkool vandaan : De meeste paarse bloemkool komt uit Frankrijk en België.
  3. Wanneer is de paarse bloemkool verkrijgbaar : De paarse bloemkool is geschikt voor zomer en herfstteelt, dus niet jaarrond verkrijgbaar.

Wat is de houdbaarheid van bloemkool : Bloemkool is in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Buiten de koelkast is bloemkool 2 dagen houdbaar. Waarom is bloemkool goed voor je gezondheid : De bloemkool is rijk aan vitamine C, Door zijn antioxidantwerking helpt vitamine C je lichaam bij het wegvangen van schadelijke vrije radicalen.

  1. Daarnaast is de vitamine belangrijk voor het gezond houden van je huid en het sterk houden van je botten en tanden.
  2. Ook vitamine K en folaat (vitamine B11) zijn volop aanwezig in de bloemkool.
  3. Folaat speelt een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels, waaronder je rode en witte bloedcellen, én helpt bij de afweerfunctie van je lichaam.

Vitamine K heb je nodig voor de normale stolling van je bloed. Folaat en vitamine C gaan gemakkelijk verloren tijdens het koken. Door de bloemkool te roerbakken of stomen blijven deze voedingsstoffen beter behouden. Voedingswaarde per 100 gram

Per 100 gram RI*
Energie 106 kJ
25 kcal
Vet 0,2 g
Waarvan verzadigd 0
Koolhydraten 2,9 g
Waarvan suikers 2,4 g
Voedingsvezel 2,2 g
Eiwitten 1,9 g
Zout 0 g
Vitamine B11 / Folaat 67,1 µg 34%
Vitamine C 25 mg 31%
Vitamine K 31 µg 41%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

Hoe smaakt oranje bloemkool?

Houdbaarheid tot 7 dagen bij 2 – 5 graden 0 Bloemkool oranje Wat is oranje bloemkool : Oranje bloemkool heeft een zoetere smaak dan de witte bloemkool. Oranje bloemkool dankt zijn kleur aan antioxidanten van winterpeen. Bij koken verliest de oranje bloemkool zijn kleur niet. Waar komt de oranje bloemkool vandaan : De meeste oranje bloemkool komt uit Frankrijk en België.

Wanneer is de oranje bloemkool verkrijgbaar : De oranje bloemkool is geschikt voor zomer en herfstteelt, dus niet jaarrond verkrijgbaar. Wat is de houdbaarheid van bloemkool: Bloemkool is in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Buiten de koelkast is bloemkool 2 dagen houdbaar. Waarom is bloemkool goed voor je gezondheid: De bloemkool is rijk aan vitamine C,

Door zijn antioxidantwerking helpt vitamine C je lichaam bij het wegvangen van schadelijke vrije radicalen. Daarnaast is de vitamine belangrijk voor het gezond houden van je huid en het sterk houden van je botten en tanden. Ook vitamine K en folaat (vitamine B11) zijn volop aanwezig in de bloemkool.

  1. Folaat speelt een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels, waaronder je rode en witte bloedcellen, én helpt bij de afweerfunctie van je lichaam.
  2. Vitamine K heb je nodig voor de normale stolling van je bloed.
  3. Folaat en vitamine C gaan gemakkelijk verloren tijdens het koken.
  4. Door de bloemkool te roerbakken of stomen blijven deze voedingsstoffen beter behouden.

Voedingswaarde per 100 gram

Per 100 gram RI*
Energie 106 kJ
25 kcal
Vet 0,2 g
Waarvan verzadigd 0
Koolhydraten 2,9 g
Waarvan suikers 2,4 g
Voedingsvezel 2,2 g
Eiwitten 1,9 g
Zout 0 g
Vitamine B11 / Folaat 67,1 µg 34%
Vitamine C 25 mg 31%
Vitamine K 31 µg 41%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

Wat is asperge broccoli?

Aspergebroccoli smaak – Aspergebroccoli lijkt op broccoli, maar dan met lange slanke stengels. De smaak is milder en zoeter, meer in de richting van asperges. Het is heerlijk in een wokgerecht samen met andere groenten, zoals paprika, ui en champignons. Maar je kunt aspergebroccoli ook zo gebruiken:

Koken en serveren met een scheutje olijfolie. Als warme salade met een vinaigrette en geroosterde ongezouten walnoten. Gekookt en afgekoeld als salade met verse geitenkaas, paprika en cherrytomaatjes. Gekookt en gepureerd als soep.

Toon meer Vitaminen Retinol act. equivalent mcg 28 Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO Toon meer Verkrijgbaarheid uit Nederland Verkrijgbaarheid uit het buitenland

Wat is de naam van groene bloemkool?

Romanesco bloemkool is geelgroen van kleur en heel decoratief. De ‘torentjes’ van de bloemkool zorgen voor een grappig uiterlijk. Romanesco wordt vaak torentjesbloemkool genoemd. Ook de naam knoopjesbloemkool wordt gebruikt, de torentjes lijken op Zeeuwse knoopjes. Romanesco smaakt iets zachter dan bloemkool.

Hoe lang blijft Romanesco goed?

Bewaren Romanesco is in de koelkast ongeveer tot 6 dagen houdbaar. Romanesco bewaar je in een open plastic zak. Op een koele plek buiten de koelkast is romanesco 2 dagen houdbaar. Bereiden Verwijder voor gebruik de bladeren, snijd de roosjes van de stronk en was ze.

Hoe lang moet je een bloemkool koken?

Bloemkool koken : zo doe je dat Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout plus de bloemkoolroosjes toe. Laat de bloemkool 8 tot 10 minuten koken tot deze beetgaar is. Dit kun je controleren door met een vork of mes in het steeltje te prikken.

Hoe is Romanesco ontstaan?

Voor gewone bloemkool (met dezelfde soortnaam). zie Bloemkool

Romanesco
Romanesco
Taxonomische indeling
Rijk : Plantae (Planten)
Stam : Embryophyta (Landplanten)
Klasse : Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade : Bedektzadigen
Clade : ‘nieuwe’ Tweezaadlobbigen
Clade : Malviden
Orde : Brassicales
Familie : Brassicaceae (Kruisbloemenfamilie)
Geslacht : Brassica (Kool)

/td> Variëteit Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis Afbeeldingen op Wikimedia Commons

Portaal Biologie

/td>

Romanesco ( Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis ), ook wel fractoli of groene torentjesbloemkool, lijkt veel op bloemkool maar heeft een geelgroene kleur. Romanesco dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het Italië van de zestiende eeuw als broccolo romanesco oftewel broccoli van Rome,

Door de groeivorm is het een decoratieve groente. Het is een voorbeeld van een in de natuur voorkomende fractal, In Nederland kwam romanesco voor het eerst in 1979 op de markt. De teelt vindt er vanaf 1986 op grotere schaal plaats. Het blad moet voldoende omhoog gericht zijn om de groeiende kool in de schaduw te houden, anders kleurt deze rood.

Ook kunnen er wat bladeren omgeknikt boven op de kool gelegd worden, maar dat is niet per se noodzakelijk. Van april tot begin juli kan romanesco gezaaid worden. De beste zaaitijd is echter van eind mei tot eind juni. De planttijd ligt in mei tot en met juli.

Soorten, ondersoorten en variëteiten van het geslacht Brassica (Kool)
, · B. campestris (Raapstelen) · B. carinata (Ethiopische mosterd, Abessijnse mosterd of Abessijnse kool) · B. juncea (Sareptamosterd) · B. napobrassica (Koolraap) · B. napus (Koolzaad) · B. napus subsp. napus (Duizendkoppige kool) · B. nigra (Zwarte mosterd) · B. oleracea (Kool) · B. oleracea var. acephala (Sierkool) · B. oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes (Koolrabi) · B. oleracea convar. acephala var. laciniata (Boerenkool) · B. oleracea convar. acephala var. medullosa (Duizendkoppige kool) · B. oleracea var. alboglabra (Kailan of Chinese broccoli) · B. oleracea var. medullosa (Mergkool) · B. oleracea var. botrytis (Bloemkool) · B. oleracea convar. botrytis var. botrytis (Romanesco) · B. oleracea convar. botrytis var. cymosa (Broccoli) · B. oleracea var. capitata (Sluitkool) · B. oleracea convar. capitata var. alba (Wittekool) · B. oleracea convar. capitata var. rubra (Rodekool) · B. oleracea convar. capitata var. sabauda (Savooiekool) · B. oleracea var. costata (Tronchuda-kool) · B. oleracea convar. oleracea var. gemmifera (Spruitkool) · B. oleracea var. oleracea (Wilde kool) · B. oleracea var. palmifolia (Palmkool) · B. oleracea var. viridis (Galicische kool) · B. rapa (Raapzaad, Knolraap) · B. rapa var. chinensis (Paksoi) · B. rapa var. pekinensis (Chinese kool) · B. rapa var. rapa (Stoppelknol) ·,
Adblock
detector